bugün

universiteye on kilo makyajla gidenden daha kiro olmayandir.
profesör olması halinde kıroluk hükmünün düştüğü şahis.
zamanında, babalarımızın takım elbiselerinin içlerine gömlek giymek yerine boğazlı kazak giyip,çok da şık olup gittiklerini anımsarsak hepimiz kıroyuz demektir.*şahsen pantolonu kalçasından düşen ve çizgili tişört moda diye epriyene kadar onu giyen bir babadan gelmediğim için beni ayrıca sevindiren de bir olaydır.
anlayamadığım nokta, insanların üzerindeki kıyafetlere, saçlarına, sakallarına takıp da ülkücülerin tüm felsefesini yerin dibine sokmuş bir avuç ülkücü geçinen çapulcudan farkı kalmayan insanlarla, bu başlık hakkındaki giri sahiplerinin takım elbise giyenlere kıro demesinin bir farkı olup olmadığıdır. ironik değil mi? anlayan varsa bana uzun uzun anlatsın demek istiyorum.

bir de anlaşılamayan bir nokta daha var:

"ne var giydiyse, açıkta bir şey mi gördünüz?"
(bkz: senin baban da kıroydu evladım)
yaptığı işe * saygısı vardır. *
yanlışlıkla omuz atılmaması gereken kırodur.
dersten sonra iş görüşmesine gidecek kırodur. ilerde kıroyum ama para dediğinde ben dediydim dersiniz.
stajerlik kursundan gelen ve o gün okulda bulunması gereken öğretmen adayıdır veya okulu benimsemiş , herkesin giyiminden özel hayatına kadar her şeye karışan reislerdir .
kravat yoksa ve gömleğin üstteki bir-iki düğmesi açıksa ve siyah tonlar ağırlıktaysa ülkücü olabilir. kravat varsa sunumu falan vardır. belkide dikkat çekmek isteyen bir komünisttir.
levis takım giyen krodan farkı yoktur ikisi de rahatsız kıyafetlere tonla para ödemiştir. halbuki diz yapmış eşofman, bağcıkız, varsa da yerlerde sürünen rahatlık abidesi ayakkabı ve xxl tişörtle okula gitmek gibisi var mıdır? yataktan kalkar defterinizi kaleminizi alır okulunuza gidersiniz. zaten kıyafet çeşitliliği zihinsel külfetten başka bir şey değildir aslında. bu adam bu noktada doğru olanı yapmış bile denebilir. en azından her gün takım elbise giyiyorsa ne giysem diye kastırmıyordur.
iş çıkışı master'a gelen adam olabilir mi ama kıroluk'u kendisine kıro diyebileceklere kaptırmıştır ne yazık ki en başından.
sunum yapması gereken öğrencidir; zevkle giydiği söylenemez.
doğru düzgün kıyafet giyindiğinden dolayı baştan faşist olmuş olan kırodur. kınıyoruz.

üniversitelisin sen, dağıt biraz kendini. ne bileyim, saç uzat, küpe tak, sürme çek, ruj sür, etek giy... farkını konuştur kardeşim biraz, nedir bu ayrımcılık?
kendini kasmış olan kırodur.babacım giy rahat rahat şortunu kıroya altın semer vursalar yine kırodur.Kıroluk ruh meselesidir kırk senedir istanbulda yaşayıpta medeniyetten nasibini alamamış bir cok insan mevcuttur.
magmadan yola çıkarak dağdan vadiye inmiş nam-ı değer köyden indim şehire kavramını hayat felsefesi olarak benimsemiş insanın beyinsel evrimini tamamlayamamış, nefes alan, iki bacaklı,yarım beyinli,tabir-i caizse alemin en kırosu olan varlıktır.*
(bkz: rektör)*
tıp fakültesi öğrencisi olabilecek kişidir. sözlüye gidecektir.
o da olmasın hadi, giyer giyer. eskiden kot mu vardı?
Üniversiteye kız tavlamak, kendini beğendirmek, caka satmak için gelmeyip; okumak, bir şeyler öğrenmek, eğitim görmek, diploma almak ve muhtemelen okul çıkışı veya öncesi iş görüşmesine ya da toplantıya da gidecek olan ve tiki olmaktansa, adam olmayı tercih edendir.
kesinlikle kıro olmayan takım elbisenin erkek adama yakıştığını bilen insandır.
vay kıro vay. ulan adidas ayakkabı üzerine yırtık pırtık 300 ytllik levi's almak varken, ha bunun üzerine de cillop gibi bir aynalı gözlük. dikilmiş jöleli saçlar. piç piç havalar. böyle olmak varken takım elbise giymek hakkaten kıroluk.
her takım elbise giyenin kro olmadığından haberi olmayan zihniyetin yaptığı tespittir. takım elbise yakışır en nihayetinde erkek adama. hem adam belki okuldan sonra işe gidecek ne bileceksin ki ?
yanlis anlasilan baslik.

olayimiz;

universiteye gitmek + takim elbise giymek => kiro

degildir. aslen;

universiteye gitmek + takim elbise giymek + kiro => kiz arkadas. (ki bu lojik sekuansin eror verdigi belirtiliyor)

kahramanimiz zaten kirodur. gocunmuyor zaten bundan. rahat yani. amac kiz tavlamaktir okumak da degil bir kere, basligin amaci universiteli bir kiroya kiz bulma rehberligi yapmaktir. budur.
(bkz: dekan)

(bkz: rektör)
kendini okulun reisi cumhuru veya yaverlerinden sanan buna bağlı kasım kasım kasılan,kızlarınsa bu tiplere bi yerleriyle güldükleri,nesli git gide azalan kiro diye tanımlanan acınacak kişilerdir.