bugün

aileden uzak yaşamak çok esaslı bir yaşam deneyimidir, ve üniversite yılları bunun tam zamanıdır. ilk yıl yurt, sonraki yıllar ev.
He ben öyle okudum ya. Sülalem raad bazen eve 1 hafta gelmezdim babam nerdesin sen derdi yarın gelcem derdim evden para alır geri giderdim aq.
Hafta içi yurtta hafta sonu ailede kalma imkanı varsa 10 numara olur.
Lise okumak gibidir.
Sperm/Kanlı ped kokulu yurt odalarında sürünmekten iyidir.

istanbuldakiler tercih etmezler şehir dışına çıkmayı.
(bkz: cinselleşmek)
Dertsiz tasasız tertemiz üni okumaktır.
mükemmel bir durumdur, hele de ailesinden uzakta okuyanların durumunu, perişanlıklarını gördükçe...
Parası olan insan için başka şehirde yaşamak guzeldir.

Paran yoksa aile yanında okumak daha mantıklı.
eziklik barındıran durumdur. hala akşam 9da evde mi olmanız gerekiyor len? peki kızları nereye atıyorsunuz? inşallah annenizle babanızın yatak odasının yanındaki peçetelerle dolu odanızda ses çıkarmamaya çalışarak cinselleşmiyorsunuzdur?
bu sene başlıyor benin üni ailemle yaşıyorum bakalım nasıl olucak yaşayıp göreceğim.
salaklıktır.
Aile ile ayrı yaşamaktan daha avantajlı olandır ama bu aralar yurtta kalan arkadaşlarıma çok özendiğimi söylemeden edemicem.
ilk başlarda aileden ayrı kalmak, yeni bir şehre alışmak yeni insanlarla kaynaşmak falan çok zor gelebilir. lakin 2. yıldan sonra okul açılsa da gitsem diye düşünürsünüz. ortamı arkadaşları özlersiniz. zaten ailenize eskisi kadar da özlem duymadığını ve daha rahat/özgür hareket ettiğiniz için gülü seven dikenine katlanır misali alışırsınız bu duruma. zaman geçtikçe ailesiz yaşamaya daha çok alışırsınız, 5 gün tatile gittiğinizde anlaşamazsınız ailenizle. ayrıca feleğin çemberinden de geçmiş olursunuz.
mesela ben okul bittiğinde istanbul'a mecbur döneceğim, iş bulana kadar da mecburen ailemle kalacağım ama ekonomik özgürlüğümü kazanmaya başladığım an ayrı eve çıkacağım. çünkü bir yerden sonra ailesiz yaşamaya alışıyorsunuz. he ayrı ev dediysem de dayalı döşeli 3+1 ev değil. stüdyo daire olsun 1+0 olsun ama kafam rahat olsun aga.
en güzeli.masraf yok.para denkleştirme yok.arada arkadaşlarının evine gidersin.bazan sen onlara annenin yaptıklarından götürürsün.hayat zaten yeterince zor.imkan varsa maceraya gerek yok.
aileye göre değişEn durumdur. Kimi için bulunmaz nimettir kimi için ise çekilecek çiledir, sabır sınavıdır.

Bence eğer imkanınız varsa her iki şekilde de bi an önce gidip kendi hayatınızı şekillendirin. Imkan yoksa zaten elden gelen bir durum da olmayacaktır.
her eğlenceyi ayrı ayrı kaçırmaktır.
iki durumu aynı anda yaşayanlar uzun uzun anlatmalı.
Hangisi?
Ailen olmadan mı okumak, ailen varken mi okumak?
Herkes yaşadığını övebilir ya da yerebilir.
krallar gibi yaşamaktır.

annemin yanındayım istanbul'da.

yurtta kalsam en az 2 kişi olur o da 1500 lira falan tutar.

bana kyk çıkmaz hem yaş 24 hem de ana-baba çalışıyor. enayi miyim yurt falan uğraşayım.
Şehir dışına çıkıp kyk tımarhanesinde kalmaktan kat be kat mantıklı eylem.
ailesinin yanında okumuş başarılı insanlar nadirdir. misal atatürk yurtta okumuştur. napolyon'u hiç okumadım mesela ama gençliğini ailesinin yanında geçirdiğini hiç zannetmiyorum. bana gelince, iş bulursam hemen çıkacağım. çok geç bile kaldım. yaş 21.
ailem karşı olacak. kötü ben olacağım. en son 'iş görüşmem var' dediğimde çok heyecanlıydım mesela; 'gitme' dediker. 'kal'. heyecanım kırıldı. üzüldüm. para teklifi aldım babamdan, 'yapma, yeter ki kal' diye. sonunda görüştüm iş için; olmadı.
uzun lafın kısası, sözlük, sağol dinlediğin için; ailen eğitime önem veriyorsa illa çok kötü diye bir şey yok. para, beton, arsa eğitimden önemliyse o evde, kalma. çık.
edit: öğrenciyim
Çok saçma gezip görme yaşlarında aile yanında.
Ailesini terk etsin demiyoruz ama birşeyleride tek başına yapmayı öğrensin.
en iyisi devamlı üs olarak aileyle oturup, bütün arkadaşların evlerinde duruma göre gecelemektir.
Üniversitede okuduğunu anlamamaktır .
Liseden farkı olmaz diyenleri dinlemeden önce göz atmakta bir fayda var :

https://universitedeyiz.b...rsite-okumann-artlar.html