bugün

işe dürüstçe ve tarafsız açıdan bakarsak bir yanları eksik tipler olacaklardır. çünkü ingilizce bugün herkesin su gibi bilmesi gereken bir dil haline gelmiştir ki bunun yanına bir iki tane daha dil ekleyen bir adım öndedir. bu söylediklerim biraz abartı gelebilir ama artık iş bulmak bu kadar zorken kademenizi arttırmak zarar değil yarar getirir.
yes ı am no.
bilenler de bildiğini şaşırır bazen ör:I thank you.
o birde mezun olduğu halde bilmeyenler vardır. ben değilim ama, bi arkadaş. *
türkçe bilmeyenlerden daha zararsızlardır.
bana göre türkçe ilede herşey yapılabilir. illa yabancı dil bilinecekse neden bu amk yabancıları türkçe öğrenmiyor.
önce kendisine sonra da etrafındakilere yarar sağlayamayacak tiplerdir .
yanlis universite secen tiplerdir.
hayır yani üniversitede sırf ingilizce mi öğretiyorlar da adam anlamıyor mu geri zekalı mı nedir olay, olay nedir yani.
öğrettiler de biz mi öğrenmedik arkadaş ?
egoizm'in tavan yaptığı yazar bir yazarın hakkında bilgi verdiği tiplerdir, efenim.
yazar burada kendisinin friedrich wilhelm nietzsche'nin aradığı üst insan olduğunu belirtiyor.
ingilizce okuyup bilmediğimdir. ingilizce bilmiyorum diyorsam öyle üç beş bir şey okuyabilmeyi saymıyorum. Lacan okuyabiliyorsan, o zaman dersin biliyorum. Tut sen pozitivist şeyler oku sonra de ki "ben biliyorum" öyle olmuyor işte.
Çok zorlanacak olan tiptir.

Düz lisede okudum, ingilizce hocalarının ingilizce bildiklerine dair şüphelerim var. Her konuyu elementry düzeyinde anlatıyorlar daha doğrusu anlattıklarını sanıyorlar.

Ankara üniversitesinde devam ettim ingilizce dersleri tam bir faciaydı. Elementry seviyesini mumla arar olduk. Hocalar zaten nasıl anlatacağını şaşırıyordu hiç bilmeyen adam da var, orta bilen de çok iyi bilende.

Kurslara yazıldım bir tık düzeldi ingilizcem yabancı dizi izlerken alt yazıya bakmaz oldum gel görki 2 kelimeyi konuşamıyordum. Yani çoğu ingilizce kursu da tırt. Daha doğrusu ingilizce öğretme yöntemleri ülkemiz de yanlış.

Yüksek lisansa başladım orda ingilizce dersi yok. Ama gelin görünki kaynaklar, makaleler hep ingilizce haydaa başla yeniden çalışmaya bu esnada ingilizcem iyi oldu gibi bu sefer de okuduğumu anlamaya başladım.

Şimdi yabancı bi şirkette çalışıyorum gel görki ben ingilizceyi bilmiyormuşum madem. el kol hareketleri, biraz ingilizce, biraz gülüşme, biraz tarzanca davranışlar derken anlaşmaya çalışıyoruz.

Türkiye de dil öğretim şeklinin çok yanlış olduğunu bu yaşımda anlamış bulunmaktayım.

Onun dışında sen uğraştığında öğreniyosun aslında ama, öğrenme isteğin yoksa, yeteneğinde yoksa yandı gülüm keten helva. ingilizce gereken yerlerde sudan çıkmış balık gibi kalıyorsun, hep birilerine muhtaç oluyorsun.
ingilizceyi benim gibi doğuştan mükemmel konuşamayan tiplerdir. Uygulama indirip 2 kelime öğrenince işi çözdüklerini sanarlar.
pek çok ünide detaylı ing eğitimi mi veriliyor sanki ?
hem yabancı dil bilmenin gerekli oluşu yahut kişiyi birkaç adım öne atması insanın çalıştığı/çalışacağı alanla alakalıdır, doğrudan eğitimini nerede sonlandırdığıyla değil.