bugün

çıktıktan sonra bir kasa bira içmiş gibi olduğum yabancı dil sınavı.

ben soruları çözmeye çalışırken üşendim, adamlar soruları hazırlarken üşenmemişler yemin ederim.

ayrıca salonda her 3 saniyede bir gırtlağını temizleyen arkadaşın anasını minnetle anıyorum.
insanın sinirlerini hoplatan sınavdır kendisi, ilk defa bi dil sınavının sonuna kadar durmak zorunda kaldım. resmen biyoloji ve politika bilgimi geliştirdiler zorla, allah akıl versin, biraz daha kısa olsaydı o paragraflar ölür müydünüz ey bu soruları hazırlayanlar.
yıldız teknik üniversitesi'nde üds'ye girenlerin, sınav girişinde ellerindeki su şişelerinin kapaklarının toplatıldığı sınavdır.
böyle açık su şişeleriyle merdivenlerden çıkan insanları, sıranın üstüne nasıl koysak da devrilmese diye düşüncelere sevkeden bi girişimde bulunulmuştur.
"acaba mavi kapakları falan mı toplamaktı maksat dedim bi an, maksat o ise şunu çıkışta yapsanız olmaz mıydı? ya o su dökülseydi benim optik formuma?" gibi cümleler kursamda sınavımın bok gibi geçtiği gerçeği değişmemiştir.
bi umut o 50'yi alırım gibi. darısı tüm isteyenlere..
kpds'den farkı merak edilendir. mesaj butonum yanarsa iyi olur.
Yapılan son düzenlemeyle Dilbilgisi soruları Sosyal Bilimler-Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri için aynı olan (Eskiden her alanın soruları farklıydı) ingilizcenizin neresini ölçtüğü belirsiz sınav.
Ayrıca son düzenlemeyle KPDS'den pek de farkı kalmamıştır kanımca
kelime bilgisinin önemli olduğu zor bir sınavdır.
ingilizce temeli olmayan, dilin mantığını kavramakta zorluk çeken, sıklıkla ingilizce çeviri ve reading sorularını türkçe'ye çevirmeye çalışmaktan, ne gerçekten yeterince hızlı bir biçimde doğru yanıtları bulabilen, ne de zamanı yetirebildiği için binlerce akademisyenin çuvalladığı sınav.

aslında gerçekten açmazda olan binlercesini zehirleyen şu kitap fetişizmi... şu meşhur çıkmış sorular çözümleri... ya da dahiyane strateji ve tekniklerle, akademik ingilizce gramerini öğretmeden, akademik ingilizce kelime zenginliği kazandırmaksızın umut tacirliği yapan hocalar, stratejistler... insan bir kez şaşkınlaşınca her umut dağıtana kanar hale geliyor. ve tabi defalarca kez denenen sınavlar ve acaba bende bir sorun mu var diye homurdanan binlercesi... o hocadan bu hocaya, o dershaneden ötekine deneme tahtasına dönen yığınlar...

bu akademisyenlerin büyük bölümü kitabevlerindeki tüm çözümlü üds-kpds kitaplarını alıyor. doğru cevapları ezberlemeye çalışıyor ama nafile... ben neden bir türlü dil puanımı arttıramıyorum?... nedeni basit!... çünkü dil ezberleyerek öğrenilemez ve daha önce çıkmış sorular sadece daha önce çıkmış sorulardır.. bir daha aynı sorular çıkmaz!... ya da aynı şekilde sorulmaz.... yani sistemli bir çalışma olmadan, yeterli çaba sarf edilmeden bu iş olmayacaktır.

seryer aşağıdaki entry'de ne güzel yazmış, altına imzamı atıyorum:

(bkz: http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=28649455)

üds ve kpds sınavlarının gerçekte ölçtüğü akademik ingilizcedir. yani buna yazı ingilizcesi deniyor. bir akademisyen okuduğu metni gerçekten kavrayabiliyor mu? bunun için de ingilizce'nin dil yapısını, okuma ve yazmadaki inceliklerini ancak belli bir düzeye geldikten sonra kavrayabiliyorsunuz. bu yazı ingilizcesi'ni sabırlı ve disiplinli bir çalışmayla kazandıran bir adres gözüme çarptı. şimdiye dek rastladıklarım içinde en başarılı bulduğum bu oldu. ders anlatımlarını ve videoları izleyince neredeyse birbirinin basmakalıp aynısı olan diğerlerinden ayrılan bir profesyonel yaklaşım göze çarpıyor. burada söz edilenler bu meselenin çözümlenmesinde gerçekçi ve akılcı bir vizyon koyuyor. burada dile getirilenleri iyice etüt etmek ve başarılı olmak için nasıl bir yol izleneceğine dikkatlice bakmak faydalı olacaktır kanaatindeyim.

(bkz: http://www.avrimpex.com/)

hikmet hoca, dil yapısı ve dilin incelikleri üzerine sabırlı ve disipinli bir çalışma, kelime haznesini arttırmanın vazgeçilmezliği yanında, belki de şimdiye dek kimsenin duymadığı sıradışı bir metotlardan bahsediyor. özellikle bu sınavın en baş belası "reading" sorularını çözümlemek adına şaşırtıcı yollar da öneriyor. şayet taktik diye bir şey varsa, sanırım bunu o usanç verici ve zaman törpüleyici reading sorularında kullanmak en verimkar olanı...
7 ekimde gerçekleşecek sınavdır. tam karar verip çalışmaya başladığımda sistemine sövdüğümün sınavıdır! ağır kelime bilgisi ve sabır istemekte.

lgs, öss, kpss, iys vs vs sınavlarına çalışmıştım ama hiç biri bu kadar sıkmadı yormadı.

not: toplamda 2 saat çalışmamış olmama rağmen hayattan soğuttu.

2 kasım editi: neredeyse bir ayda okudular. Efendim 24doğru şıkkı işaretleyip şıkı tutugum sınav olmuştur. Önümüzdeki sınavlara bakacagız.
kirami refiha alemdaroğulları anadolu lisesinde gireceğim sınav. kurtuluşta kaldığım için bi yardım bi yol yordam edilmesini istediğim sınavdır.
ösym nin sınavları arasında en çok severek soru çözdüğüm sınavdır kendileri, ilkbahar dan şunu alayım aldım yetmedi, allah büyük be..yine de yetmedi, sonbahardan şunu alayım bir baktım ki 100 ile atanıyor millet ah benim güzel kardeşlerim .Araya kpds'lerde girer - ''abi o kadar çalıştım bari ona da gireyim''dersin.
öyp diye bir sistem kurdunuz cari alımları azalttınız oh olsun lan size birde araya ales attın mı akademik çılgınlığın başında zirveye adaysın yiğidim ..
bire tus çilesini atlatma arifesinde olup uds mağduru olanlar var ki ne sen sor ne ben söyleyeyim sözlük, çok mu lazım diyorum tus için haklı adamlar neyse efenim siyasi mesaj vermeyeyim şimdi.

ha şimdi atanma arifesineyim mutluyum gururluyum .
Allah kurtarsın kardeşlerim cümlemizi .
2013 ilkbahar dönemi sınav ve başvuru tarihleri açıklanan yabancı dil sınavıdır.
14- 23 ocak 2013 arası başvuru tarihleri.
3 mart 2013 ise sınav tarihidir.
kolej mezunu bir adam 9 sene ingilizce gormese dahi 90 i cakar. Kendimden biliyorum.
lisede ya da öncesinde yeterli seviyede yabancı dil eğitimi alamamış ancak, pırıl pırıl bir zekaya, güçlü bir yorum gücüne, bilimsel düşünebilme yeteneğine sahip birçok gencin eğitimlerine devam edememe nedenidir. ilk ve orta öğretim kurumlarındaki yabancı dil eğitimi kalitesi, bu sınavda istenenin çok altındadır. ileride eğitim kalitesinin yükseltilmesiyle çözülebilecek bir sorun olarak görünmekte ancak zamane gençlerinin suçu neydi diye de soruyor insan.
önerim, iyi bir proficiency kitabı alın, sonra geçmiş yılların soruları çözün +70 alırsınız.
gecer notu aldiginda insana ingilizce biliyorum be demek ki hissi yasatan ama gercekte bilmekle pek ilgisi olmadigi anlasilan sinav.

uds yi gecen yil gectim. bilen bilir ankara besevler metrosundan metroya binmek icin inerken kivircik afgan tipli bi vitaminsiz durdurdu. ekskuzmi ken u help mi . tarzinda bi seyler soyledi. yanimda arkadaslar falanda var. hadi olum yap sovunu diyorum icimden.

yes ofkors. cek it aut meen. cek dis aut. falan diye girdim ama . bi baktim tek pratik ingilizcem filmlerdeki fonetik atarli kisa cumleler. adam yedinci caddede bi ingilizce ogreten mekani soruyor. lan yedi yildir oralardayiz biliyoruz guya ama .tarif zor is. adama lets getaudov hiir diyemedim. gogogo turn left ordan baya bi go falan derken. gulmekten konusamadim. buda boyle bi dram yasatan animdir.
tarihe karışmış sınavlardan sadece bir tanesidir. kpds ile birleştirilecektir ve adı yds olacaktır. hem de bunu sınava hazırlık sürecinde yapmışlardır. eğitimle bu kadar oynanmaz bu kadar boku çıkarılmaz. alıştık. kötü olan da bu ya..
2007 yılında yapılmış bir tanesinden * 80 de 78 yaptığım, zor olduğu su götürmez bir gerçek olsa da dikkat toplandığında üzerinden gelinemeyecek bir sınav değil.
güncel Önemli Başlıklar