bugün

ve o tatil boyunca maaş alması ?
(bkz: nolcak bu türkiyenin hali)
bürokrasiden ve milli eğitim mevzuatından habersiz cahillerin iddia edebileceği bir durumdur. öğretmenlerin yıllık izinleri bellidir.
canlarına değsin, fazlasıyla hak ediyorlar.
Atam izindeyiz derken?atam izin' deyiz.6 ay izin deyiz.diğer altı ay izindeyiz..
tamamen yanlış bir önermedir. çünkü çoğu diger memurlar gibi sabah 8 akşam 5 çalışmayıp saat 1 de evlerinde oldukları için o günleride yarım saymak lazım gelmektedir ki bununda formulasyonu

174 artı (365 - 174)/2 eşittir 269 gün şeklinde çözümlenmektedir ki

bu günlere bulundukları ilin kurtuluş yıl dönüm günü, eger bayanlarsa aldıkları ücretli doğum izni eklenmemekle beraber hali hazırda hala bazı bünyelerin bunun hala neresi savundugu merak konusudur.
genel olarak memurların çoğu böyledir, hatta polisler bile. başlığın ilk entry sindeki gibi matematiksel hesap yapmayacağım ancak polislerde 12 saat çalışıp 24 saat dinlenerek çalışırlar genelde. yani birgün çalışıp bir gün çalışmazlar. buda yılın yarısını tatil yaptıkları anlamına gelir. tabi her an göreve çağrılma ihtimalleri vardır ancak bunuda yıllık 30 gün izin ile kapatabiliriz, yılda 30 kere çağrıldıklarını düşünürsek.
kısacası devlete kapağı at hacı polis de olsan yılın yarısı yatarsın.

(bkz: kıskanma ne olur çalış seninde olur)
pek doğru olduğu söylenemez. mesela 3 ay yaz tatilinde kendileri sürekli yatmazlar. son 1 ay zaten ders programlama çalışmalarıyla geçer. kalan 2 ayın bir kısmında da sınıfta kalan caanım öğrencilerin kurtarma sınavlarıyla uğraşılır.
Milli eğitim bakanlığı'nın böyle düşünmeyip #6670385 de yazılanları bir bir öğretmenlere yaptırdığını bilmeyen zihniyetlerin düşüncesidir. öğretmenlik kolay meslek değildir. ki bu başlık lüzümsuz yere yapılmış bir önermedir. kaldı ki zaten resmi tatillerde öğretmenler görevlendiriliyor, onlari tatil sayan zihniyetin bir daha düşünmesi ve hesaplaması gerek.
paralel yönlüsü aynı durumun öğrenciler için de geçerli olmasıdır. e o zaman bırakınız rahat etsinler sevgili öğretmenlerimiz.
öğretmenliğin kebapo meslek olmasıyla alakalıdır.
bürokrasiden haberi olmayanların kuruntusudur.
öğretmenlik mesleğini seçenlerin '' öğretmenliği seçtim çünkü ben kendimi topluma bir şeyler öğretmeye adadım'' lafının ardındaki gerçek nedendir. gerçekten idealist olan öğretmenlerimizi tenzih ederim.
bir öğretmenlerimiz kalmıştı zaten dil uzatmadığınız! insan eğitmek gibi kutsal bir görevleri olan elleri öpülesi öğretmenlerimizin bile aldığı paranın kuruşu gözünüze, dinlendiği gün sayısı götünüze batar olmuş! densizler!
klasik bir sınıf öğretmenin danıştım ve bu konu hakkında şunları dedi:

"bir öğretmen olarak, hiçbir sakınca görmediğim ve emeğimizin karşılığı diyerek karşılık vereceğim cümle."

saygı duruşunda bulunduk.
bir öğrenci olarak, dolaylı yoldan 6 ay tatil yapan bir öğrenci topluluğunu farkettiğim süper olay.
kaba bir bakkal hesabıyla yapılan tipik türk çıkarsamasıdır. aslı astarı yoktur. tam tersi okuluna ve öğrencisine ayırdığı mesai sadece bildik mesai saatleri içerisinde kalmayan bir meslektir öretmenlik. bir kere en az öğrenci kadar ders çalışırlar, soru hazırlarlar, sınav yaparlar, sonuçlarını okurlar, öğrencinin özlük işleriyle uğraşırlar. elbette her meslekte olduğu gibi kötü örnekleri vardır ama normal bir aile evinde 2 çocuğa bakarken bile cinnet geçirirken, haftanın 5 günü minimum 6 saat 50-60 çocukla uğraşırlar, ellerinden geldiğince yetiştirmeye çalışırlar. Bakkal mantığıyla yaklaşmayalım, öğretmeni sevelim, yeşili koruyalım.
rahat ve kutsal bir görevdir aslında öğretmenlik.öğretmenin o kadar tatil yapması demek,öğrencinin de o kadar tatil yapması demektir.bir bayan için çok ideal bir meslektir aslında.
çoğu üniversite öğrencisinin, hiçbir şeyden habersiz, apolitik, bilgisiz, kültürsüz olmasının ve tek okudukları şeyin facebook'taki duvar yazıları olmasının temel nedenlerinden biridir.
(bkz: öğretmene varamadım) * *
http://www.youtube.com/watch?v=n5zVfxcpr2Y
öğretmenden serzeniş:
yapıcam lan sana ne it!
alttaki rapora göre, 6 ay tatil bence az bile. avrupa Standartları diyoruz, alın size avrupa standartları;
"OECD' nin 2009 yılı için hazırladığı rapora göre, Türkiye' deki öğretmenler, diğer Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına göre çok daha düşük bir ücretle, çok daha fazla çalışıyor.
Rapora göre, Almanya ve Hollanda' da öğretmenler yılda 35 bin ile 70 bin dolar arasında değişen ücretler alıyor. Türkiye' de ise ilköğretim veya lisede göreve yeni başlamış bir öğretmen yılda toplam 14 bin 63 dolar, en üst derecedeki öğretmen ise en fazla 17 bin 515 dolar alıyor. Bu ücretlerin OECD ortalaması ise 28 bin ve 54 bin dolar."
Radikal.com.tr' den alıntıdır.
öğrencilerin de yılda 6 ay tatil yaptığı anlamına gelir, ki öğretmenler, yaz tatili başladıktan bir kaç hafta sonra tatile çıkar ve yeni öğretim yılı başlamadan önce de okulda görevlerine başlarlar, ama hadi bu süreleri de hesaba katmıyorum, sonuçta,

öğrenciler de yılda 6 ay tatil yaparlar. anlamına gelir bu cümle. ****
(bkz: yazın okul açıktı da biz mi gitmedik)
ek iş yapmaları için epeyce zamanları olduğu anlamına gelir.
Onlar bizleri hayata hazırlıyorlar. Yeri geliyor sevmiyoruz, yeri geliyor onlar bizim kalbimizi kırıyor fakat onlarında bizler gibi hayatları var. Kimisi ailesi ile problem yaşıyor, kimisinin oğlu hasta olduğu için ona bakmak zorunda kalıyor. O hayatın içinde ise bizlere gelip birşeyler kazandırıyorlar. Sınıfta bile bıraksalar, düşük not bile verseler öğretmenlerimiz bizlerin annesi veya babasıdır. Onlarla geçiriyoruz çoğu zamanımızı... Unutmamak gerekir ki ilk öğretmenimiz Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'tür. O yüzden altı ay tatil yapmış, beş ay tatil yapmış ne fark eder. Canları sağolsun yeter!