bugün

kim tarafından icat edildiğini bilmediğim düş, hayal..

tohamas more ın ütopyasında dahi olmayacak bir iş.. özürlüyü, hayatın her işine atarak, bu toplumun merhametsiz bakışalrına, alaylarına, acımalarına atmayı, yoplumu yükümlülükten azaltmayı kim düşünür bilmiyorum..

yaşlılar huzurevinde, çocuklar kreşlerde, hayvanalr barınaklarda iken, özürlüler neden toplumda olmalı, bunu düşünmek lazım.
engellilerin, önündeki fiziksel ve mental engellerin kaldırılması düşüncesidir.
Engellilerin topluma kazandırılması önemlidir. engellerini kaldırarak onlarında toplumdaki yerini almaları gayet rahat sağlanabilir. hepsi toplumun bireyleridir. fiziksel engellerin kaldırılması kolay gibidir, ancak onlara karşı uygulanan mental engellerin kaldırılması zor olacak gibidir. (#17933844)
cok guzel bir fikirdir. onlaeinda bir hayata ihtiyaci var bizim kadar. ve onlari ozurlu gibi sifatlarla fislemek buyuk ayiptir. benim soyleyeceklerim bu kadar. var gel gerisini sen dusun.
fiziksel ya da zihinsel engelli olanları topluma kazandırma kampanyası, hepsinden önce, fiziksel ya da zihinsel engelli olanlara " özürlü " diyenleri topluma kazandırmak icab eder. es kaza bu durumda olan kişilere " (bkz: özel durumlu insan) " denmesi yerinde olacaktır.
KENDILERI TOPLUMLA BARISTIRILIRLARSA http://www.youtube.com/watch?v=0b_9rhnn1r4 BU SEKILDE OLABILIYORLAR! NEDEN EVDE KOS KOS OTURSUNLARKI!
özürlü değil engelli insanlardır. hiç kimse kendi insiyatifinde olmayan durumlar neticesinde uzuvlarını kaybetti ya da öyle doğdu diye kusurlu, özürlü olamaz, olmamalıdır. zira asıl özür onların önüne bu özel durumlarından dolayı zorluklar çıkarıp toplumdan uzaklaştırmaktır. özürlü demektir.
sağlıklı her insan bir özürlü adayıdır.
engelli insanları topluma kazandırma fikri güzel bir fikir olmakla birlikte böyle bir fikir geliştirmeye gerek duyulacak kadar yanlış ve eksik bir toplum olunduğu için de utanç duyulmalıdır.
engelli insana özürlü diyerek, engelini perçinlemiş insan önermesidir. adam zaten bizim içimizde, yanımızda, bizimle bereber çalışyor hangi topluma kazandırmadan bahsediyoruz? neden ötekileştiriyoruz zorla? adam hayatından memnun, benden daha mutlu, benden daha barışık hayatla. ben götümde ki göbeğimde ki yağı nasıl eritirimin derdine düşmüşken, sırf göt göbek yüzünden sosyal kabul alamayacağımı düşünürken ve o tüm olumsuzluklara rağmen benden daha mutluysa hangimiz engelli? hepimizin bir engeli var, konu fiziksel olmamalı kanımca. ne kadar işkembeden konuşuyoruz bazen, başımıza gelmeden anlamaz insanlarız biz...
onların özürlü sakat vs gibi kavramlarla ifade edilmesi doğru değildir. engelli denmesi de doğru değildir ama en uygunudur bu tanımlar arasında. topluma kazandırma fikri ingiltere ve diğer avrupa ülkelerinde 1900 lü yılların başlarında geliştirilen politikalarla hayata geçerken türkiyede bu fikir son 20 yıldır gündemde olup sadece politika üzerinde kalmıstır ve pratikte pek bir gelişme olmamıştır.