var olan bir gerçekliktir. insanların özel hayatının gizli olması demektir. kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez aslında. ünlü bile olsa o da bir insandır ve onun hayatı da kendisini ilgilendirir, hayatından dilediği kesitleri de isterse paylaşabilir. ünlüler bile tüm yapıp ettiklerini paylaşmıyorlar.
türkiye'de pek önemsenmeyendir.
(bkz: lookin/#32787289)
Türkiyede kimsenin bilmediği şey.
Anayasanin 20. Maddesi kapsamında yer alan özel hayatın korunmasi sadece aynı madde kapsamında yer alan istisnai durumlardan ötürü ihlal edilebilir. Aksi halde tck anlaminda suç teşkil edecektiro
günümüz insanında özellikle de gazetecilerde olmayandır. bir kişinin ünlü olup olmaması da özel hayatın gizliliği ilkesini değiştirmez. gazetecilerin çektiği ünlüler izin vermese bile bunu zorla yaparlar. her yerde resimlerini gizlice ve izinsiz çekerler.
http://bianet.org/bianet/...yatin-gizliliginin-ihlali
anayasa ile korunan kisi hak ve özgürlüklerinden biridir. Ama sözde. Ben bugüne kadar bu hakkin devlet erkani tarafindan bir kez olsun ihlal edilme girisiminde bulunulmadigini görmedim.
akp hükümetiyle birlikte kalmamıştır.
http://liberalgelecek.blo...ek-gorunce-igrenmeme.html
gizli olan birşeyi taraflardan birinin diğer tarafın rızası olmaksızın ifşa etmesi durumudur. yapılması pek uygun olmayan davranış biçimi.

hukuki sonuçları;

Kişinin özgürlük alanlarının en önemlisi özel yaşamdır. Özel yaşamın gizliliği; konut dokunulmazlığı, özel eşyanın gizliliği ile haberleşme hürriyeti ve haberleşmenin gizliliği hakkını içerir.

Hukuk, özel yaşamın gizliliğine nasıl bakar?

insan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 12. maddesine göre: “Kimsenin özel hayatına, ailesine, konutuna ya da haberleşmesine keyfi olarak karışılamaz, şeref ve adına saldırılamaz. Herkesin bu gibi karışma ve saldırılara karşı yasa tarafından korunmaya hakkı vardır.” Anayasamızda ise, hâkim kararı ve yetkili mercinin yazılı izni bulunmadıkça 21. maddeye göre: “ Kimsenin konutuna dokunulamaz… kimsenin konutuna girilemez, arama yapılamaz ve buradaki eşyaya el konulamaz…” ve 22. maddeye göre: “Herkes haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır… haberleşme engellenmez ve gizliliğine dokunulamaz…”
Türkiye'de yok olmaya başlayan kavram.
magazincilerin sözlüğünde olmayan bir kavram.
türlü türlü skandallara imza atanların sığındığı bir kalkan olmuştur...
aynı zamanda anayasamızın 20. maddesi oluyor.

Özel hayatınıza ve aile hayatınıza saygı gösterilmesini isteme hakkına sahipsiniz. Özel hayatınızın ve aile hayatınızın gizliliğine dokunulamaz. Kanunlarla belirlenen esaslar doğrultusunda verilen arama kararları bu konuda bir istisnadır.
şuan ki teknoloji çağında çok da gerçekleşmeyen hadise.

e-mailleriniz,msn kayıtlarınız, telefon konuşmalarınız,smsleriniz, kredi kartı harcamalarınız ve tüm bankacılık işlemleriniz ve daha neler nerler ..

hersey kayıt altında.
günümüzde magazin programlarıyla ünlüler için pekte geçerli olmayan olaydır. efendim kim kiminle nerde yiyişmiş, kim tostunu yemiş bekliyomuş hepsini gösteriyolar. ha bazıları da özellikle göstertiyo o ayrı. onlar da öyle para kazanıyor. hiç magazin izlemem diyene bile arada denk geliyor o kadar çoklar ki. mecburen yiyişmeleri görüyoruz. oturupta seyrediyoruz bazen. gizli olanın çekiciliği sanırsam.
ergenekon şüpheli ve sanıklarının aihs 8/1 maddesine göre ihlal edilen hakları.
insan ister istemez kasten yapıldığını düşünüyor.
eğer ki karışan baban veya annense yasa falan dinlemezler direk dalarlar özel hayata.
aileyi engelleyemeyecek gizliliktir.
kisilik haklarının önde gelenlerinden biri.
bkz: başsavcı telefonlarının dinlendigini iddia etti ( akıllı olalım yerimize oturalım)
adı üstünde özel hayat.
önceleri italya diyarlarinda gayet sinirli olarak paparaziler için delinmesinde hak olan, gelgelelim ki dünya capinda televole, pazar keyfi ve benzeri civiklikla delinen, iş yapmadan iş yapmiş gözüküp adından söz ettirmeye calisan tek kasetlik, filmlik bozuk para kıvamından kişilerin gönüllü olarak deldiği kanundur.

hele ki sokaktaki vatandas bu bunu yapmak istediğinde ortaya acayip ve gayet rezalet pozisyonlar ortaya cikiyor. üstüne üstlük kanun güvencesi ise gönüllü yapildiği için haybeye duruyor.

paparazi pazarinda hayatlar satilir
amigo trilyon versen cikmam o pazara
kafami kizdirma seni edirnekapi minibüsüne isinlarim
isinlayiniz skati