bugün

Çoktan seçmeli sınavın sakıncaları nedeniyle ösym nin açık uçlu soruların da sorulabileceği bir alt yapı oluşturmaya çalışmasıdır.

abd ve avrupa ülkelerinde uygulanan bu sisteme göre Öğrenciler , altında 5 tane seçenek yer alan soruların dışında kendi yorumlarını ifade eden soruları da cevaplama imkanı bulacaktır.
ösymnin iç çamaşırı gibi sistem değiştirmesinden dolayı şaşırmayacağım hadise olacaktır.
son defa değiştirileceğini umarak beklediğim olaydır. zira her sınav sisteminin değişmesinde bu ülkenin geleceğiyle oynanıyor. bir öğrenci düşününki ortaokula başlarken dahi bak öss şöle öss böyle diye şartlanmaya başlıyor. ama gel gör ki adam kendisini tam bir sisteme adapte etmiş ona hazırlamışken tam sınav havasına girdiğinde tak! sınav sistemi değişti. "eski sistemi çöpe atın o kötüydü bu sistem daha iyi" diyor çok bilen büyüklerimiz ama acaba hiç düşünüyorlar mı bir sistemi değiştirmekle sadece binlerce öğrencinin kaderiyle oynamıyorlar bu ülkenin kaderiyle oynuyorlar bu ülkenin geleceğiyle oynuyorlar. ingiltere'de eğitim sistemi milli olarak kabul ediliyor, üzerinde en ufak bir değişiklik yapmak için parlamentonun onayı alınması gerekiyor ve adamlar yaklaşık 25 yıldır aynı sistemle eğitim öğretimi sağlıyorlar, ama bizde her başa geçen yeni yök başkanı sistemde değişikliğe gidiyor. yapsınlar bakalım umarım bu son olur.
köklü değişiklikten ziyade yavaş yavaş değiştirilmeye çalışma çabasıdır. ama kökünden değiştirilip her sene birazcık daha kurcalanmaktan başka bir işe yaramaz.
ösym bu değişim ile, fenerin teknik direktör ve sol açık değiştirme rekorunu egale ederek nobel yeterakimya ödülünü almaya hak kazanmıştır.
öğrencilerin tümü maymuna çevrilmiştir.
ters takla attın, düz takla at, yok bir daha ki seferde parmaklıklara tırman, muza ulaşmak için her türlü sınav sistemine bünyeni aklını zihnini artık her neyin varsa onu uydur.
öğrencilere tavsiye: hemen öyle alışmayın yeni sınav sistemine yine değişir, değişir ve değişir.
en doğru olanı bulma çabası gibi gözüken; ancak her seferinde taşın üstüne taş koymak yerine bütün taşları bozup herşeyi sil baştan yapıp sonra da önceki sistemin bir benzerini oluşturmakla sonuçlanacak gibi gözüken bir çalışmadır.

en doğrusu, ölçüm ve sınav sistemlerinde başarılı olmuş ülkelerin modellerinin incelenmesi; ama neyi ne için yaptıklarının anlaşılması ve türk öğrenciler için geliştirilmekte olan bir özgün sisteme uyarlanabilirliğinin sorgunlanmasının ardından uygulamaya konulup konulmayacağına karar verilmesidir.
baktılar millet test canavarı oldu öss işe yaramıyor yarımdağ sağolsun gerçeği ile özetnebilir.
not: *
kaçınılmazdır.aman sistem oturmasın telaşıyla olacaktır ve işi gittikçe çıkmaza sokacaktır.