bugün

prokaryot hücrelere nazaran daha gelişkindir. en bariz farklılık çekirdeğinin, mitokondrisinin olması ve hücre zarının daha gelişmiş olmasıdır. insan hücreleri ökaryottur. bakteriler ve arkeler ise prokaryottur.
bakteri değildir.
termınolojıden gırdığımızde eu ve karyo gerçek-çekırdek ten oluşan bır kelımedır kı adıyla müsemma pro-karyot gıbı dağınık bır çekırdek yerıne -kı yok dıye kabul görür- zarla çevrılı bır çekırdeğe sahıp hücredır. bunun yanında zarla çevrılı organellere sahıptır zıra prokaryotlarda zarsız bır organel olan rıbozomdan başka bır organel bulunmaz.(mesozom organel değıldır)
çekirdeğini çevreleyen bir zara sahip olan hücre çeşidir.
Belli bir çekirdek yapısına sahiptirler. Çekirdek içinde DNA, RNA, özel çekirdek sıvısı ve çekirdekçik gibi yapılar bulunur. Zarlı ve zarsız organellere sahiplerdir.
Zarla çevrili organelleri ve gerçek çekirdeği olan hücre. Kalıtım materyali zarla çevrili hücrelerdir. Protista, mantar, bitki ve hayvanlar âlemi canlıları Ökaryot hücre tipine sahiptir.
Zarla çevrili organeli olan hücredir.
DNA'sı zarla kuşatılmış çekirdeğin içinde olan hücredir. Ayrıca tek hücreli olup da ökaryot hücreye sahip olan canlılar da vardır.