bugün

tıp fakültesinde yahut bilimum zor fakültelerden birinde okunduğuna işarettir. ygs-lys'ye çalıştığının 2-3 katı sınavlarına çalışırsın ama aldığın notlar 34-52 falandır maximum 71'i görürsün.. ezberlenecek o kadar şey vardır ki normal insan beyni bunları nasıl yapar dersin. sık sık okulu bırakmayı ve öğretmen olmayı bile düşünebilirsin.
bazen salak bile olduğunu düşünürsün o zaman aklına türkiyede 1462. olduğun aklına gelir o ihtimali de atarsın, ee sorun ne o zaman?

lanet olsundur!
olmuyorsa olmaz işte. zorlamamak gerekir. demek ki gerçekten olmuyor.
gerizekalılığa delalettir.
iki seçeneği var: ilki; verimsiz çalışmak, ikincisi; kapasite meselesi.
insana eğitim hayatında en çok koyan şeydir.
daha çok çalışmayı gerektirir.
süreklilik taşımayandır. iyi bir çalışmayla yarının zaferi kazanılabilir. unutmamalıyız.
Yanlış çalışandır. Geleneksel çalışandır. insanlar sadece çalışmayı biliyor. Ama nasıl çalışacağını bilmiyor. Beyni nasıl zorluyacağını ve geliştireceğini hafızaya kazımak için beynini nasıl yönlendireceğini bilmiyor. Önemli olan o çalışmayı tutacak olan beyin yani harddiskin mekanizmasını anlamak ve ona göre çalışmaktır aksi halde çalışıp başaramamak olağandır.
daha fazla çabalamak şarttır. koşturun...
olmuyorsa zorlamayacaksın sözüne olan inancı kuvvetlendirir.
kaybetmek demek değildir. sakın üzülmeyin hele hele asla yıkılmayın. çalışıp başaramamak; yeteneklerinizin ya da potansiyelinizin dışında bir işle meşgul olduğunuzu gösterir sadece. bu da demektir ki; ya uğraşınızı değiştirip kendiniz için daha uygun olana yöneleceksiniz ya da uğraşınızdaki hedefi biraz düşüreceksiniz.
ama başarmak için çalışmanın şart olduğunu asla unutmayın.
bıktırır, bıktırır ama olan kadar denemeyi gerektirir. ki olunca da huzura kavuşulur. bıkma sürecinde amınıza koyuluyor çünkü.
Yillardir cogumuzun icinde bulundugu durum.
Tıpçı sendromu. Dereceler yapmış insanların özgüvenlerini yerle bir eder. Sen ki yıllar yılı birinci ol, ödüller al. Şimdi gel, kıçını yırt sabahlara kadar çalış ama sınıfı bile geçeme. Derdini sikeyim demeyin zordur. *
Çoğunlukla başıma gelen olay.
ya tam çalışacağım yada başaramıcam.
istememektendir.
insanı hayattan bezdiren bir durumdur . ya olacaktır başaracaksındır ya da olmayacaktır ama böylesi hayırlıdır diye kendi kendini avutursun . daha çok azim etmek lazım aslında . ama çokta şey yapmamak lazım.
Konu matematikse/geometriyse insanın aklından uçup gider o yüzden sık tekrar etmek gerek. Kuralların yazılı olduğu kağıda bakarak soru çözmek gerekir. Böylece aklına girer o kurallar. Elips sorusu çıktığında nasıl yapacağını bilirsin. Dezavantaj şu; arada yine elipsten soru çözmezsen "bunun formülü neydi yiaaa??" dersin. Sözel derslerde olmayan sayısal derslerde olabilen olay. Tekrar çok önemli.