bugün

tc de okusaydı o halde üniversiteye giremezdi geçen seneye kadar.
Atatürk'ün annesidir.Konya da adına kız meslek lisesi yapılmıştır.
Bugün ölümünün 90.yıldönümüdür.Atamızın annesidir.Büyük bir kişiliktir. Edit:imla
ruhu şad olsun. sadece mustafa kemal'in değil, hepimizin annesidir.
ölümünün 90. yıldönümünde saygıyla andığımız annemiz.
çay bahçeleri için vazgeçilmez bir isimdir.
cumhuriyetin kurulduğu yıl vefat etmiştir.
anne var it doğurur anne var kurt doğurur.
cumhuriyetin kurulduğu yılda vefat etmiştir.
ulu önderimizi zaman zaman üzmüş de olsa annesidir. hepimizin annesidir. nur içinde yatsın.
az bilinen bir fotoğrafı.

görsel
dindar, mümine bir hanımefendidir.
mekanı cennet olsun.
Atatürk'ün annesi olarak bilinen lakin bir dönem ortaya atılan iddaa ile öz annesi olup olmadığı konusunda derin şüphe duyduğum merhume.
ne olursa olsun annedir eli öpülmelidir. ama dünyanın en büyük ve en zeki liderini yetiştiren anne olduğu için iki eli de öpülesi annedir. allah rahmet eylesin.
anneler günü en başta kutlanacak elleri öpülesi ve binlerce teşekkür edilesi anne.

(bkz: zübeyde hanım ın anneler gününü kutlamamak)
ulu önderimiz mustafa kemal atatürk'ün değerli varlığı, annesi olan hanımefendi. kendisine allahtan rahmet, böyle bir evlat yetiştirdiği için saygı şükranlarımı sunarak, anneler gününü kutluyorum.
tüm milletimizin anasıdır.

öksüzlüğümüzün sebebidir.

vefatının yıl dönümüymüş. uçmağa varmıştır.

(bkz: hiçbir şeye değişmem şu öksüz türklüğümü)
(bkz: tanrı türk ü korusun)
hemen trollük yapıyorum zannedip eksilemeden önce gerçekliğini araştırmanızı tavsiye ettiğim, atatürk'ün bugün ölen ve cenazesine gitmediği ( kurtuluş savaşı yüzünden falan demeyin, savaş çoktan bitmişti) annesidir.

Muhtemelen aile içi kırgınlıklar yüzünden.
cumhuriyetin kurulduğu sene vefat etmiştir. bu sene ölümünün 91. yılıdır.
kendisine laf atan darmadağınların, darıoğullarının yaptıklarının hesabını nasıl vereceklerini merak ettiğim büyük kadın. mekanı cennet olsun.
görsel
Selanikli çok tatlı bir teyzedir. iyi bir evlat yetiştirmiştir. Elleri öpülesidir.
dünyanın en mukaddes kadınıdır. bütün türk ırkının ruhu ve kudreti onun evladında madde haline gelmiştir.
ali rıza bey'in ölümünden sonra ragıp efendi ile evlenmiştir. balkan savaşlarında vefat eden ragıp efendi'yi mustafa kemal ilk başlarda sevmediyse de sonraları geriye dönüp baktığında çok takdir etmiştir.
büyük taarruz öncesi oğluna şöyle bir telgraf çekmiştir.

--spoiler--
seni görmek istedim ankara'da çay partisinde olduğunu söylediler. biliyorum ki cephedesin.allah seni muzaffer kılsın.savaşı kazanmadan dönme.
--spoiler--
© copyright 2005 - 2026