bugün
- beyler bik bik erkek6
- arkadaşlar bakar mısınız lütfen7
- sözlükte dillere destan bir aşk yaşamak istemek7
- ben geldim naneler7
- aktrollerin ibb davasını takip etmeyi bırakması20
- kocamın ayaklarını yıkarım4
- sözlüğün en şişko kadın yazarı9
- 30 haziran 2026 fildişi sahili norveç maçı9
- ilişkilerde masal karakteri arayan vizyonsuz5
- şeyhin götüne priz sokmak8
- sevişirken yapılması gerekenler2
- tai lung17
- 2026 temmuz ayı nasıl geçecek2
- çiçekli şiirler bayım vardı ne oldu ona3
- birazdan temmuza giriyoruz2
- türklerin ezik bir millet olması4
- clydeless bonnie2
- iktidar değişince aktroller ne olacak sorunsalı15
- elif karaarslan5
- johnny sins ile mia khalifa film çekerse3
- hoşgörü dini islam12
- raikagetokatlayan5
- dünya15
- kadir mısıroğlu'nun soyu23
- komünizm gelecek nesil için tek kurtuluş yoludur4
- milly alcock2
- sevdiğim kokteyl2
- ameliyat olmak15
- futbol32
- m r e r e c t o6
- ateist dövmek11
- incil de geçen peygamberlerin kuran da da geçmesi3
- 2026 dünya kupası37
- 30 haziran 20263
- velvet52
- çirkin olduğu halde profil fotoğrafı koyan yazar2
- kylie jenner6
- house of the dragon3
- mustafa kemal atatürk10
- lan bu sözlüğe nolmuş2
- adana3
- kemalistler16
- 0 0 719
- sözlük kızlarının şişko olması4
- ulusalcılar5
- fikirleri susturulan aydınlar2
- sözlüğün durma noktasına gelmesi2
- fildişi sahili6
- israil11
- türkiye15
çamlıca basın yayının yayınladığı aylık tarih, ilim ve kültür dergisi.
belgelerle konuşması itibariyle piyasadaki en realist-objektif tarih dergisidir.
belgelerle konuşması itibariyle piyasadaki en realist-objektif tarih dergisidir.
"tarihe dair hiç bir güzellik gözünüzden kaçmasın" sloganıyla hareket eden aylık tarih ilim kültür dergisi.süleymanlı cemaati'nin dergisi.
ben tarih dergisi okuyorum diyenlerin bu dergiyi okuduktan sonra ben tarih dergisi okumamışım diyeceği bir dergi.ısrarla takip ediniz.pişman olmassınız.
eski kapakları aklıma geldi de o kapaklara rağmen iyi okumuşuz hani dedim. şimdilerde kapak tasarımcısı kimse elleri öpülesi tarih dergisidir.
görsel
içişleri Bakanlığı’na, Rumeli Hisarı’nda bulunan Robert Kolej talebesinden yirmi bir yaşlarında Aziz Vamık isminde bir öğrencinin mezuniyet merasiminde okuduğu tezinde Kur’ân-ı Kerîm hakkında ‘‘O köhne kitabın karanlık satırları’’ gibi her Müslüman’ın kalbini yaralayacak bir ibarenin bulunduğu, sözüne itimat edilen bazı kimseler tarafından haber verilmiştir. Cenâb-ı Hakk tarafından hikmet vasfıyla övülen Mefhar-ı Mevcudât Efendimiz hazretlerinin parlak ve ebedî bir mucizeleri olan ve beşeriyetin iki cihan saâdetine kefil olan bir Kitab-ı Mübin hakkında, Osmanlı Devleti’nde Müslüman ismi taşıyan bir genç tarafından böyle küfrü icap eden bir ibarenin kullanılmasının ne kadar büyük bir üzüntü ve kedere sebep olacağı aşikârdır. Bunun için hemen adı geçen tezin getirtilmesi ve araştırılıp, ortaya çıkacak sonuca göre bu kelimeleri yazma cüreti gösteren öğrenci hakkında meselenin ehemmiyetine binaen şiddetli bir ceza uygulanması hususunda gereğinin yapılması bakanlığınızdan beklenmektedir efendim.
17 Haziran 1915
Şeyhülislam adına Müsteşâr
içişleri Bakanlığı’na, Rumeli Hisarı’nda bulunan Robert Kolej talebesinden yirmi bir yaşlarında Aziz Vamık isminde bir öğrencinin mezuniyet merasiminde okuduğu tezinde Kur’ân-ı Kerîm hakkında ‘‘O köhne kitabın karanlık satırları’’ gibi her Müslüman’ın kalbini yaralayacak bir ibarenin bulunduğu, sözüne itimat edilen bazı kimseler tarafından haber verilmiştir. Cenâb-ı Hakk tarafından hikmet vasfıyla övülen Mefhar-ı Mevcudât Efendimiz hazretlerinin parlak ve ebedî bir mucizeleri olan ve beşeriyetin iki cihan saâdetine kefil olan bir Kitab-ı Mübin hakkında, Osmanlı Devleti’nde Müslüman ismi taşıyan bir genç tarafından böyle küfrü icap eden bir ibarenin kullanılmasının ne kadar büyük bir üzüntü ve kedere sebep olacağı aşikârdır. Bunun için hemen adı geçen tezin getirtilmesi ve araştırılıp, ortaya çıkacak sonuca göre bu kelimeleri yazma cüreti gösteren öğrenci hakkında meselenin ehemmiyetine binaen şiddetli bir ceza uygulanması hususunda gereğinin yapılması bakanlığınızdan beklenmektedir efendim.
17 Haziran 1915
Şeyhülislam adına Müsteşâr
19. yüzyılın sonlarında başlayan “Batılılaşma” ve “yenilikçilik” hareketleri sonucunda 20. yüzyılın ilk yarısında istanbul’da başlayan imar faaliyetleriyle kimliğine, sanat ve mimari değerine bakılmaksızın vakıf kökenli eserlerin hatırı sayılır bir kısmı ortadan kaldırılmıştır.
http://yedikita.com.tr/sahibinden-satilik-camiler/
http://yedikita.com.tr/sahibinden-satilik-camiler/
Gündemdeki Haberler