bugün

(bkz: ütopya)
uykunun dersin g.tüne koyduğu andır...
sabah şöyle devam eder;
-neyse seneye tekrar alırım..."
yeni üniversiteli çömezlerin de çok yakında tanışacağı replik.
Hep hüsranla biten hayaldir.
Gece erken yatılmaz. illaki biri gelir lafa tutar. Veya nette oyalanırsın bir bakmışsın saat 03:00 olmuş. Hemen yatağa girersin. Tebii elde telefon başlarsın insanları rahatsız etmeye. Ve saat 04:00 olur. Adam uyur.
Sabah 08:00 olur alarm başlar çalmaya. Duyulmak istenmez o alarm ama kulakları mahveder o ses.
Hep ertelenir ertelenir. Sonunda saat 10:00 olur ve kişi uyanır. Salak bir halde yataktan çıkar. duş alır, kahvaltı yapar ve saat 12:00 olur.
Arkadaşları arar dışarı çıkalım diye. Ve dışarı çıkılır. Akşama kadar it gibi gezilir. Akşam eve gelinir. Yine aynı muhabbet edilir.
"yatayım yarın erkenden kalkıp ders çalışırım" yine 03:00 da yatılır...

kendimizi kandırmayalım beyler.
gece ders çalışamayan yurdum öğrencisinin yürüttüğü akıl dolu mantıktır genel olarak sabah erken kalkıp ders çalışamasalar da zinde bir kafayla sınava girerler ve ezber gerektirmeyen derslerde en yüksek puanı almak suretiyle şov yaparlar.

(bkz: ben) demiyorum beni bilen bilir.
En buyuk ogrenci yalanlarindandir. Ogleden once uyananina cok az rastlanir. Kimi telefonun alarmini kurar, calinca erteler ya da direk kapatir. Kimi de saatini kurar, caldigi anda yastiginin altina koyup uykusuna devam eder.
veya zaten biliyorum bu konuyu az tekrar ederim deyip zıbarmak.
Belli bir düzene sahip olmayan öğrenciden beklenecek sözdür. Her şey yerli yerinde yapıldığı zaman, erken kalkmaya da, sabahlamaya gerek kalmaz.
hiçbir öğrencinin ruhen ve bedenen kendini hazır hissetmeyeceği - uygulayamayacağı söz öbeğidir.
15 yıllık eğitim hayatımda uygulayamadım, 16. yılda da uygulayabileceğimi hiç sanmam.
-hadi bakalım. ders vakti. ilk defa kendiliğimden ders çalışcam çok mutluyum...matematikten başlayalım.
bunea? bunea? ben bunları bilmiom. neyse şuraya bakim. bunu da bilmom. napsak kie. biraz dinleyim(?)
-yatağa uzanılır-
ama benim ders çalışasım yok ki*
napsam? ben şimdi kitapları kapıyım, sabah erkenden kalkıp çalışırım...

genelde bu şekilde gelişir. sabah ta mışıl mışıl uyunur. bırakın erkenden kalkıp ders çalışmayı, okula zamanında bile gidilmez uyuyakalındığı için...
hiç gelmeyen günlere örnektir. mutluluk masallarda ana temasının kısa bir özetidir. o yarın hiç gelmez, derse de kati surette çalışılmaz. hele bir de umutların bağlandığı o yarında sınav varsa öğrenci mağduriyetin doruklarına ulaşır. fakat yine de ders almaz; bir sonraki günde de aynı amatör yalanına inanacaktır.

(bkz: zeki ama çalışmıyor)
vize final dönemi sıklıkla sarf edilen cümledir. ha uygulamaya geçer mi tabi ki hayır, otobüste mal gibi notları karıştırdığınla kalırsın.
böyle bişi yok tam tersi daha geç kalkılır.
bu sözü söyleyen öğrenci sabah çalan alarmı kapatıp tatlı uykusuna devam eder ve sabah kalktığında kendisine verdiği bu sözü tutamadığı için pişmanlık duyar.
sabah daha iyi çalışabilenlere haksızlığın daniskasının yapıldığı başlık.
Pabucuma anlat denilesi durumdur. O erken kalkılan sabah, hiç gelmez nedense...
(bkz: asla gerçekleşmeyecek şeyler)
Yok öyle bir dünya.
öğrencinin en klasik yalanlarından biri akşam ders çalışmamak için yatılır sabaha alarm kurulur ardından alarm ertelenir ertelenir ve kalkmak yerine okula zor yetişilir.
işte o sabah bu sabahtır.
dünyanın en büyük yalanı. sabah erken kalkarsınız,daha sonra yok ya burda olmuyor diyip okula çalışmaya gidersiniz ancak orda da arkadaşlarla geyik muhabbeti yaparken sınav saatinin gelip çattığını farkedersiniz. (bkz: her şey için çok geç)
Sonra sabah erken kalkamazsın, neyse okulda ilk ders bakarım dersin ve sınav ilk ders olur. O an ki duygularımı ifade edebilecek kelime yok.
(bkz: bizimla deyılsın)
benim çok sık kullandığım ama uygulayamadığım söz öbeğidir.
tüm öğrencilerin kendini kandırdığı söz. o çalışma çoğu zaman gerçekleşmeyecektir.