bugün
- 14 haziran 2026 almanya curaçao maçı9
- evlenmeyi başaramamış kadın11
- iremga ve mokv'yi özlemek4
- gocu24
- karşı cinste hayran olunan özellik8
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı57
- sevgilisine ayı diyen kız5
- ayak fetişistiyim ve bununla gurur duyuyorum5
- enayimiknatisii10
- ertan özyiğiti uzaylılar kaçırsaydı2
- avradı olmayana ne tavsiye edersiniz6
- almanya 7 curaçao 12
- şirine hangi şirinle evlenirdi sorunsalı8
- biraderane2
- birader2
- ayak yalamamış erkek kalmaması5
- milli maçı izlemeyen erkek22
- bardağı taşıran son damla7
- tarihte yaşamış birini ölesiye savunmak5
- elmas bey birader bay bey biraderdir3
- dinlerin geldiği günden beri kan dökmesi9
- mantı abartılmış balon bir yemektir7
- ilk ev hapsi bilekliğim4
- merih demiral3
- vincenzo montella9
- başıboş köpek sorunu4
- trump'ın netanyahu'ya tepkisi2
- kadınlar neyden hoşlanır10
- bungalov ev ücretleri3
- bir mekanın kazıkçı olduğunu gösteren detaylar4
- kötü insanların ortak özellikleri4
- mantra grubu2
- zamanda yolculuk4
- muhammed kerem aktürkoğlu2
- avustralya9
- erkeklerin 35 yaşından sonra çökmesi5
- en iyi antidepresan19
- ipkis2
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı3
- türkiye de doğurganlık hızının 1 42'ye düşmesi3
- derinliğimizi anlayabilecek düzeyde kadın olmaması6
- byd türkiye fabrikasını askıya aldı7
- 14 haziran 2026 haiti iskoçya maçı2
- sevgilisini döşü kıllım diye seven kız3
- herkesin bir yerde yanlış olduğu4
- türkiye12
- arda güler6
- popo düzleştirici krem2
- uzun zamandır aktif olmayan birinci nesil yazarlık6
- engerek yılanı2
bantlar içinde en işlevsiz olanıdır
yarayı kapatmaya yarar ama kapatırsanız yara iyileşmez
yarayı kapatmaya yarar ama kapatırsanız yara iyileşmez
(bkz: yara bandı)
Kullandığınıza pişman eden bant türü. Parmak kesiklerinde falan kullandıysanız çıkarttığınızda parmağınız yapış yapış olur. Bundan kurtulmak için en iyisi, yarayı gazlı bezle sarıp üzerine yarabandını yapıştırmaktır. Böylece deriniz yapış yapış olmaz. Eğer çok sıkı yapmadıysanız gazlı bez kolayca sıyırılabilir, iyileşmiş mi iyileşmemiş mi diye yaraya bakılabilir. insanlara bak uf oldu şeklinde duygu sömürüsü yapılabilir.
yardımsever bi bant çeşididir, her kanamaya deva olma özelliğide vardır.
tanım: yaranın üstüne yapıştırmak suretiyle dış ortamla temasını engelleyen, dolayısıyla enfeksiyon kapma ihtimalini azaltan araç. zoraki tanım yaptım entry sözlük chat formatında demesinler diye sevgili okur.
parmağım yara oldu, yarabandı almaya dolaba bi gittim. baktım bu.. cicili bicili, efendim üstünde kediler, balinalar. bi sevgi pıtırcıklığı, bi yarayı 'sevimli' ve 'doğal' hale getirme çabası.. utanmasalara 'aferin ne de güzel yaptın!' yazacaklar üstüne. öyle bir şey! ben bu meretlerin ilk çıkış zamanlarını hatırlarım, pahalıydı bunlar! ekstra para vermen gerekirdi üstü şekilli falan olsun diye. ciddi de bir fiyat farkı vardı.. şimdi bizim evde bile, çoluk çocuk yokken üstelik bu yarabandı 'sıradan' bi şekilde bulunuyorsa ben bu durumdan korkarım! bu artık bu yarabantlarının ayağa düştüğünü, sıradanlaştığını gösterir ki bana antipatik gelir. anormal miyim? olabilir..
benim küçüklüğümde sarımsı kahverengimsi iğrenç yarabantları vardı. böyle kese dokusunda, yapıştı mı bozulan, çıkarırken derini de söküp alan, altındaki yapışkan elin kirlenene kadar senle dolanıp yapış yapış iğrenç siyah bir hal alanları kastediyorum.. bir yapıştırırdın, azıcık gevşek yapmasan parmağın gangrene gidecek gibi olurdu. esneme payı sıfır yarabandı!
aslında benim bu noktada bi tezim var! onlar 'caydırma' yöntemiyle tedavi ediyordu.. başına bir şey gelince yarabandını bir yapıştırıyordun, sonrasında olanlardan dolayı kendini yaralamamayı öğreniyordun. düşünce baban kızarsa düşmemeye çalışırsının farklı bi versiyonu. yani o sarı ve ıslanınca iğrenç kokan yarabantları asılda insana koşullanmayı öğretiyordu! amacı farklıydı! şimdi gitmiş.. nerde onlar?
zaman ilerledikçe bi sahtelik, bi naylonluk.. elimde cicili bicili kedili ve balinalı(ikisi ne alaka ayrıca?!?) bi yarabandıyla gecenin bi yarısı bunları yazıyorum sevgili okur..
sarı yarabandı istiyorum ben..
en iğrencinden.. ıslanınca en kokanından..
parmağım yara oldu, yarabandı almaya dolaba bi gittim. baktım bu.. cicili bicili, efendim üstünde kediler, balinalar. bi sevgi pıtırcıklığı, bi yarayı 'sevimli' ve 'doğal' hale getirme çabası.. utanmasalara 'aferin ne de güzel yaptın!' yazacaklar üstüne. öyle bir şey! ben bu meretlerin ilk çıkış zamanlarını hatırlarım, pahalıydı bunlar! ekstra para vermen gerekirdi üstü şekilli falan olsun diye. ciddi de bir fiyat farkı vardı.. şimdi bizim evde bile, çoluk çocuk yokken üstelik bu yarabandı 'sıradan' bi şekilde bulunuyorsa ben bu durumdan korkarım! bu artık bu yarabantlarının ayağa düştüğünü, sıradanlaştığını gösterir ki bana antipatik gelir. anormal miyim? olabilir..
benim küçüklüğümde sarımsı kahverengimsi iğrenç yarabantları vardı. böyle kese dokusunda, yapıştı mı bozulan, çıkarırken derini de söküp alan, altındaki yapışkan elin kirlenene kadar senle dolanıp yapış yapış iğrenç siyah bir hal alanları kastediyorum.. bir yapıştırırdın, azıcık gevşek yapmasan parmağın gangrene gidecek gibi olurdu. esneme payı sıfır yarabandı!
aslında benim bu noktada bi tezim var! onlar 'caydırma' yöntemiyle tedavi ediyordu.. başına bir şey gelince yarabandını bir yapıştırıyordun, sonrasında olanlardan dolayı kendini yaralamamayı öğreniyordun. düşünce baban kızarsa düşmemeye çalışırsının farklı bi versiyonu. yani o sarı ve ıslanınca iğrenç kokan yarabantları asılda insana koşullanmayı öğretiyordu! amacı farklıydı! şimdi gitmiş.. nerde onlar?
zaman ilerledikçe bi sahtelik, bi naylonluk.. elimde cicili bicili kedili ve balinalı(ikisi ne alaka ayrıca?!?) bi yarabandıyla gecenin bi yarısı bunları yazıyorum sevgili okur..
sarı yarabandı istiyorum ben..
en iğrencinden.. ıslanınca en kokanından..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar