bugün

insanda ağlama isteğine yaratan bir durumdur. Yanlış anlaşıldığını farkeder tekrar açıklama yaparsın ve bu sefer başka şekilde yanlış anlaşılırsın. Böyle sürüp gider..

Aslında kişi zeka özürlü değilse ne demek istediğinizi anlamaktadır. Fakat o an trip atmak yada sizi köşeye sıkıştırıp sadistçe hazlar yaşamak için anlattıklarınızın içinden cımbızla seçtiği kelimeleri farklı yönlere çeker ve zihninizin odaklanmışlığını dağıtır. Bunun sonucunda söylediklerinizde hata yapma ve açık verme riskiniz çoğalır.
budur,

görsel
anlatma problemi olma olasılığı yüksek.
acıdır. paniklersiniz. yüzünüz kızarır. kelimeler birbirine dolanır. karşı taraf tepki vermeden açıklamaya çalışırken acele ile daha çok pot kırarsınız. en iyisi rahat olmak, acele etmemek, sakin kalmaktır. başka bir tavsiye de, uzun süredir sizi tanıyıp sizi bir cümleniz ile yargılamayacak kişiler ile bu tarz sohbetlere girmeniz. bir cümle ile size tepki gösterecek kişi ile zaten samimi olmamanız gerekiyor.
sürekli başıma gelen en sonunda bıktırandır..şimdi "koy götüne rahvan gitsin" hayat felsefem oldu..anlamazlarsa (bkz: amlarına koyayım ben onların çok ayıp ediyorlar)
basit bir esprinin yanlış anlaşılmasından ötürü söz konusu olabilendir. ne kadar açıklama yapmaya çalışıp özür dileseniz de bu durumu tersine çevirmekte zorlanabilirsiniz.
beceriksiz yöneticilerin düştüğü durumdur.
gün içinde iki defa gerçekleşince görünmez olmak ister insan.
Tam tersini yapmak istedigimiz seylerin basimiza hep bela olmasi durumunun kardesidir .
Yanlış anlaşılma korkusunun doğurduğu aman yanlış anlaşılmayayım düşüncesiyle yanlış anlaşılmasak bile yanlış anlaşıldığımızı zannedebiliriz. Ayrıca yanlış anlaşılmak mıdır, yanlış anlatmak mı? Yanlış anlaşılmamaya çalışırken karşıya yapmacık ve inandırıcılığı düşük beyanlar vererek de yanlış anlaşılabiliriz.
yanlış anlaşılmamaya çalışırken yanlış anlaşılmamızın ilk sebebi;

yanlış anlaşılma korkumuzun, bizi olumsuz etkileyerek fiillerimize yansıması, karmaşıklaştırarak netliğinden uzaklaştırması, böylelikle yanlış anlaşılmaya daha uygun hale getirmesidir.

ikinci sebebi ise;

yine bu korkumuzun yarattığı olumsuz havanın muhatabımıza yansıyarak, onun da havasını negatife çevirmesi, yanlış anlamaya daha müsait kılmasıdır.

tanım: korktukça karşılaşılacak durum.
beni istedikleri gibi yanlış anlayabilirler zira zerre sikimde değil hiç kimse. kime göre yanlış değil mi ?
Benimdir, neyse siktir et.