bugün

yalan söylerken her insan istemsiz olarak tepkiler verir ve bu tepkiler yalan söylediğini açık eder günümüzde birçok insan bu tepkileri araştırıp öğrenir ve yapmamaya çalışır bu daha çok dikkat çeker ve ele verir kendini peki yalan söyleyip anlaşılmanın bir yolu varmıdır yada yalan söyleyen birini nasıl anlarız?
gözü yukarıya doğru bakıyorsa yalandır.
Altıncı his. Hemen kendilerini belli ederler.
yalan pratikle alakalı durumdur ve yalan söyleyeni anlamak için iyi bir yalancı olmak gerekir.
iyi bir yalancı olmaktan geçer.
Çenesine dokunuyorsa ya da eliyle başını kaşıyorsa.
(bkz: bitli olanı anlamanın yolları)
yalan söyleyen insanlar burunlarıyla ve çeneleriyle oynarlar. yalan söyledikleri için içgüdüsel olarak ağızlarını elleriyle kapama isteklerinden dolayı olduğunu okumuştum. ayrıca genelde gergin olurlar ve elleriyle veya bacaklarıyla tempo tutarlar, göz temasından kaçarlar.
Kapıya doğru bakarlar. Sürekli aynı cümleleri tekrarlarlar.
Devamlı yüzüyle, saçıyla oynar; gözlerini kaçırır; kimisinin yüzü kızarır; soruya soruyla cevap verir; tezini ispatlama kaygısı güder; lafı dolaştırır; şey, ııııhhh gibi tonlamaları çok kullanır.
Ona ani sorular sorun, elbet açık vericektir.
ayak ayak ustune attiysa ustteki ayak kapiya donuk olur.
Anlattığını vücut dili ile desteklemeye çalışıyorsa muhtemelen yalan söylüyordur.
Herkesin farklı hareketleri vardır. Biri konuşurken yukarı baktı diye yalan söylüyor anlamına gelmez. Bunu anlamanın en kokay yolu; kişiyi tanımaktır. insan yalan söylerken korkar, heycanlanır. Sizde bu kişiyi tanıyorsunuz ve dolayısıyla korktuğunda veya heycanlandığında ne yaptığını biliyorsunuz. Ve yalan söylediği anda takk ! Tabiiki bu teknikte her zaman kesn sonuca ulaştırmaya bilir. insanların ruh halini anlayamayız.