bugün

sanki standart bir avrupa ülkesinde gayet normal şartlarda yaşıyormuş da dilediği gibi seçme hakkı varmış gibi kendince kriterler belirleyip buna göre oy veren ya da vermeyen kişidir. başına gelecekleri dolaylı yoldan hak etmektedir.

maalesef 2022 türkiyesinde yaşıyoruz ve seçme hakkımız yok. bakın altını çiziyorum, vatandaş olarak seçme hakkımız yok! keşke olsaydı, ama yok. keşke istediğimiz adaya oy verme, istemediğimiz adaya oy vermeme, hatta siyasetle hiç ilgilenmeyip sandığa bile gitmeme lüksümüz olsaydı, ama yok. mesela ben mansur yavaş'tan zerre hazzetmeyen, adını duyunca bile sinirleri bozulan bir insan olarak eğer aday mansur yavaş olursa oy kullanma kabininde masayı kırarcasına mansur'a basacağım. keşke "ben asla mansur'a oy vermem." diyebilseydim, keşke. aday belki hiç sevmediğiniz biri olacak, içiniz acıyacak oy verirken. oy pusulasında yüzünü görünce bile oy vermek istemeyeceksiniz ama yapacak hiçbir şey yok. gerekirse elinizle yüzünü kapatıp altındaki yuvarlağa basacaksınız.

özgürce oy kullanabildiğimiz seçimlere kavuşmak ümidiyle...
şahsımdır. Ama ülkede demokrasi yok, şuna oy vereceksiniz diye dayatılan liderler olabiliyor bu ülkede, kendi adayımızı seçemiyoruz üstteki yazarın belirttiği gibi.
sadece 2 tane aday olarak RTE ve selonun aday olması tartışılırken kimse bana demokrasiden söz etmesin.
x'i yalnız bırakarak çözüme gideceğine inanıyordur.

bi' ellemeyin bakalım.
© copyright 2005 - 2026