bugün
- kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı8
- bir erkeğin aşko demesi5
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası32
- 24 tane fake hesabı olan yazar7
- sözlük kızlarının kendilerini güvenilir sanması8
- bir yazarı entrylerine göre yargılamak19
- hangi yazar hangi başlığa ait5
- sözlükteki herkesin 2 hesap kullanması7
- diamond bosphorus27
- hoşlanılan kızı türkü bardan çıkarken görmek3
- biraz şımardım6
- çağımızın hastalığı8
- gammazlar neden hiç çaylak olmuyor8
- bu kadar feyk barındıran yerde ben kalamam3
- sevgilinizin sözlükte yazar olması6
- acıyo diyen kız4
- nickten isim tahmini yapmak72
- cem dizdar2
- yakisikli babam gibi asik oldum anam gibi2
- sözlük yazarlarının yaptığı yemekler2
- insanlar nasıl arkadaş ediniyor10
- seri gizli artı oy veren melek15
- gammaz çetesi7
- ayınan mıyorum ayınan mıyorum20
- aykirikadin2
- true'nin utanmadan gammazlara laf söylemesi3
- sapık olduğu için çaylak olan insan5
- yan ma leley yan ma leyyo3
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri10
- hayattan zevk alamamak17
- ferrasini satan yazar2
- kalabalıklar içinde yalnız olmak12
- arkadaşlar feyk misi ni z2
- götelek turşusu3
- ioçk'nın müziği5
- yazın dışarı çıkmanın zorluğu6
- eski sevgilisinin adını sözlükte anan yazar2
- arkadaşlar hoşçakalın4
- clean code alışkanlığı2
- bacınızın uluda yazar olmasını ister misiniz3
- hava ne kadar güzel ya3
- mutsuzluğun en büyük nedeni16
- hikayeyi devam ettir25
- bir hevesle alınıp kullanılmayan şeyler16
- insana kendini güvende hissettiren şeyler6
- yazarların sözlükte bulunma amaçları7
- erkeklerin obur olduğu algısı18
- ülkenin kötü halinden gammazların sorumlu olması3
- biber dolması olsa da yesek7
- g'i l d'e d l'i l y26
şimdiye kadar başka hiçbir menejerlik oyununda olmayan şike yapma hadisesi vardı. ters teperse gazetelere manşet olurdunuz. kabul ederse karşı taraf 4-5 gol yerdi. 2 kişi yanyana oynamak çok zevkli olurdu. ayrıca bence çok gerekli olan instant score olayı vardı maçı izlemeden direk skoru görmeye yarardı. böylece oyun çok hızlanırdı. bir diğer güzellik ise stadyumun etrafında yer olan reklam panoları için de ayrı anlaşma yapmaktı. şampiyonlar ligi maçları için aldığınız reklamlardan iyi para gelirdi. ayrıca maç durumuna göre bilet fiyatları, forma fiyatlarını ayarlayabiliyorduk. ne şike olayı, ne çabuk sonuç görme, ne sponsorluk anlaşmaları, ne de diğer finansal kontroller ne championship manager'da ne de football manager'da yoktu.
Sierra games'in cikardigi oyunun 98 yilinda sundugu opsiyonlarin bir cogu hala fm'de mevcut degil. Oyunculari kampa almak, sike yapmak, takimin tum ekonomi politikasini belirlemek( forma satis fiyatlarindan, staddaki restorandaki yemek satis fiyatlarina) ve instant score olayi bunlara ornek olarak verilebilir. Takimlarin son kalecilerini de sattiktan sonra kalecisiz kalip, 10 kusur gol yedikleri olurdu, onun disinda bir falsosunu da hatirlamiyorum.
(bkz: hey gidi gunler)
(bkz: hey gidi gunler)
üzerinden 15 sene geçti çoğu konuda bu oyunu yakalayabilen menajerlik oyunu yok. efsaneydi. stadyumun etrafındaki büfelerde satılan sosisli fiyatlarını bile belirleyebiliyorduk sanki. ya da ben yanlış hatırlıyorum. neyse birader, doğru ya da yanlış gelmiş geçmiş en iyi menajerlik oyunlarından biri, belki de birincisidir.
Ultimate Soccer Manager 2003 de kapanırdı. bende cd bozuk diye limon kolanyasıyla silerdim hep ama hiç düzelmezdi. Kendi yetişdirdiğim genç oyuncuları kaybetmek ne acı verirdi bana.
manager'lik oyunlarının atası ve kuşkusuz en iyisi. cm ve fm serilerine beş basacak gerçekçilik özellikleri vardı, ki bu oyun çıktığında daha milenyuma girmemiştik.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar