i7 işlemcide verdiği kötü performanstan sonra kullanmaktan vezgeçtiğim ancak başka masaüstü ortamlarında hızda uçtuğunu görüp kaldırdığıma pişman olduğum işletim sistemi.
Windowstan linux a yeni geçenler için ideal bir sistemdir. Tabi gnome arayüzü için geçerli bu durum.
linux tabanlı özgür ve ücretsiz
bir işletim sistemi olmakla beraber kurulumu oldukça kolay,
güncel ve güvenli bir isletim sistemidir. 20 milyonu aşkın
kullanıcısıyla dünyanın en yaygın
kullanılan linux dağıtımıdır. herkesin özgürce kullanabildiği;
yayınlamakta, kopyalamakta ve kodlarını
değiştirip geliştirebilmekte özgür
olduğu yazılımlardan oluşur. bunların
çoğunluğu gnu genel kamu lisansı ile
güvence altına alınmış, özgür yazılım /
açık kaynak yazılımlardır.

bunlarin disinda en + ozelligi benimde kullaniyor ve gelistirmeye calisiyor olmamdir.
5 aydir kullandigim artik nerdeyse windowsu unuttugum, windows kullanlara alt sinif insan gozutle bakmami saglayan linux dagitimi.

Windows kullanan adama sorarlar: hem acik kaynakli, gorsellik on planda, windows dokumanlarini- oyunlarini %200 performansla size sunan, ucretsiz bir os varken siz neden hala elizabeth?
windows 8i bu kadar berbat bulduktan sonra geçmeyi düşündüğüm işletim sistemidir. flash disk ile kurulabildiği yazılmış nasıl yapabileceğimi bilen arkadaşlar varsa yardım istiyorum.
edit: beni aydınlattığı için hakanaliye teşekkür ederim.
universal usb installer adlı küçük yazılım aracılığıyla usb bellekten kurulabilen linux çekirdekli işletim sistemidir. şurada basit bir rehber bulunuyor. http://www.ubuntu.com/dow...te-a-usb-stick-on-windows
mobil telefonlara gelecek olan işletim sistemi. bir sürü farklı özelliğiyle hemde.
http://www.teknohaberim.c...versiyonu-2014te-geliyor/
hayat kurtarıcı bir işletim sistemi. itcilerin can yoldaşıdır. pc gelir açılmıyordur formatlıktır, usb'den ubuntu takılır yedekler alınır ve format çakılır.
(bkz: hastasıyım)
Bilgeadam'da windows xp çökerse, nasıl kurtulacağı hakkında bir konudaydık. O zaman wmware'de ilk kez sanal makinede ubuntu kurmuştum. Sanal makina birkaç ay süründükten sonra, bilgisayarın tek işletim sistemi oldu. GNU/Linux dağıtımını ilk kez deneyen birçok kişi, ubuntu ile bu yolculuğa başlamıştır. Ben de öyle bir başlangıç yaptım; sürücüsü olmayan donanımlar, kişiselleştirme öğeleri vs. vs. nerdeyse her şeyi onda denedim. Ubuntu fcm, çeviri dergide katkıda bile bulundum belli bir süre. Ubuntu türkiye tayfası, o sırada pardus'un tayfasıyla rekabet halindeydi. Bence gerekli olan rekabet ortamı o zaman vardı, birkaç yıl önce olan ortam şu anda yok. Ubuntu, artık son kullanıcıyı önemsemiyor. Kurumsal müşteriler ve mobil platform'a ağırlık veriyor. Gelecek masaüstü, dizüstü ya da netbook ürünlerin de değil çünkü.

Ubuntu, askerdeki acemi birliği gibidir. Herkes orada belli bir süre kalır ve nerede katkı sağlayacağını karar verir. Usta birliği de kendi istediği topluluktur. Ben de pardus topluluğunu seçmiştim. Çeviriler, haber serileri, makaleler derken birkaç yıl öyle geçti. Özgür yazılım, hakettiği yere gelmeye başladı. Makale yazanlarla dalga geçenler, şimdiki gelişimi göremeyen insanlardı.

Windows 8, başka işletim sistemi kurmayı bu kadar zorlaştırdıysa, debian tabanlı ubuntu, linux mint gibi öncü dağıtımlar sayesindedir. Mark Shuttleworth, rms ve onun gibi kahramanlar sayesinde, microsoft birincilikten düştü. Artık insanları istediği gibi sömüremiyor. Elindeki patentler de gittikten sonra, bilişim tarihinde hakettiği yerde, eski bir hatıra olarak anılacaktır. 2008'de başlayan ekonomik kriz, bu gerçeğin ortaya çıkmasını hızlandırdı. Bazen kriz, fırsatla eşit anlamda değerlendirilebiliyor
rghlı xboxların çalıştırabildiği bir linux yazılımıdır kendileri en iyilerinden biridir.
rghlı xboxların çalıştırabildiği bir linux yazılımıdır kendileri en iyilerinden biridir.
https://fbcdn-sphotos-a-a...31234535_1429667485_n.jpg
En iyi sürümünün 11.04 Natty olduğu Unix tabanlı işletim sistemidir. Diğer distributionlarına göre reliability'si düşük olmasına rağmen, kullanım kolaylığı açısından en iyi tercihlerden biridir. Windows shutdown yapıncaya kadar ubuntu restart atar. Maksimum verim almak için FAT32 ya da NTFS yerine Ext3 ya da ext4 formatını tercih ediniz.
12.10 sürümünü ilk defa kuran ve kullananlarda wireless hatası veren işletim sistemi.*
windows'tan sıkılıp yenilik arayan bünyelere ilaç gibi gelen bir işletim sistemi. windows 8 kullandığım bilgisayarıma yükledim. bilgisayarı her açtığımda ubuntu mu windows mu açayım diye soruyor. mac osx'e fena derecede benziyor. yeni alışkanlığım oldu. sabatan beri kurcalıyorum. komutları öğrenmek için linux kursuna gitmeyi düşünüyorum. ilk kurulduktan sonra wireless driver problemini çözmek için kabloyla bağlanıp ek sürücü yüklemek gerekiyor. bazen ilk başta kurduktan sonra ekran kartını da tanımıyor ama sonra onu da çözmek çok kolay.
linux dağıtımlarından biridir. bir çok bilgisayar mühendisi tarafından önerilir. çok başarılı eklenti programları vardır.
uzun süre girmememden ötürü şifresini unuttuğum, bilgisayarımda xp ile kanka olan işletim sistemi.
bir yolu yok mudur acep?
insana ister istemez uyuntu kelimesini çağrıştıran yamyam linux'u.
bunun çok güzel bir bug'ı var, 9.10'da mı, 10.04'de mi ne geldi... fare imleci değişikliği yaptığınızda sistemin her yerinde geçerli olmuyor. programlar yeni imleç ile kullanılırken, masaüstü, dosya yöneticisi falan hala eski imleçle çalışıyor. doğru çalışması için gidip el ile bir dosyaya geçerli temanızın adını yazmanız gerekiyor.
android cihazlar için olan sürümün çıkış tarihi ekim ayına ertelenmiştir. windows'tan sonra balata sıyırtsa da candır. *
sadece yazılımcıların değil windows tan sıkılan herkesin denemesi gereken işletim sistemidir. 13.04 le beraber mobil cihazlara dokunmatik ekran desteklidir.
Mac os kullandıktan sonra ubuntu attan inip eseğe binmektir.
bilgisayarımı bozan yazılımdır. çünkü:
normal insanlarda çalışan bir çok şey bende çalışmadı.
diğerlerinde hata çözülse bir tek bende çözülmedi.
(bkz: ucuz etin yahnisi yavan olur)
On numara işletim sistemidir. Unity olmasa daha da güzel olacak ama.