bugün

görsel
evrenin, evrendeki olguların ve olayların bir bölümünü ele alıp birtakım yöntem ve deney yolları kullanarak ve gerçeğe, gerçekliğe dayanarak birtakım yasalara ulaşan bilgi yolu, düzenli ve tutarlı bilgi, burada bilimin tanımı veriliyor. şimdi herkes bu tanımı okuduktan sonra ülkedeki ''gerçeklik'' olgusunu düşünsün işte cevap odur.
Zihniyet.
bu ülkenin aklı dışlayan seytani kültürü ve dinini tanımaması yüzünden gelişmiyor. eğer anlayarak okumaya çalışırsan, inşallah Kur'an insanı bilim yapmaya teşvik ve motive eder.

görsel

http://mobil.hurriyet.com...akan-kitap-kuran-40116379
Gene aalak salak dine ve ak partiye bağlayanlar olmuş. Abi hem en ufak bir bok bilmeden hem bu kadar yorum sıçmayı nasıl beceriyorsunuz valla şaşıyorum. Belki de ülkemizde bilimin gelişmemesinin bir sebebi de budur.

Asıl sebebe gelince, açıklaması çok basit. Bilim ve sanat gibi olaylar, insanlar ancak temel ihtiyaçlarını tamamıyla giderdiğnde gündeme gelir. Karnı aç olan adam, hasta adam ne bilim düşünür ne de sanat. Ülkemiz malesef yıllardır belini tam olarak doğrultabilmiş bir ülke değil. Osmanlının çöküş döneminden başlayarak günümüze kadar geçen dönemde malesef ülkede herkesin zenginlik ve refah içinde olduğu bir dönem yaşayamadık. Kısa süreli şahlanmalar olsa da, devamı gelmedi. Bu nedenle yatırım sanata, bilime, spora değil de, hep en temel ihtiyaçlarımıza yapılmak zorunda kaldı.

Biz yol, köprü ve altyapı ihtiyacını, sağlık, hastane vs ihtiyaçlarını daha son 10-15 yılda tamamlamaya uğraşan bir ülkeyiz. Bilime de sıra gelir inşallah...
avrupa hazır yapıyor işte kim uğraşacak amann . parasıyla değil mi kardeşim bas parayı al teknolojiyi . sonra da adamların yaptıklarını kullanıp bunlar dinsiz bunlar bizi kıskanıyor de beyin göçü veriyoruz de .

,adam gibi bi kaç akademisyen mi var ülkede senden değilse al içeri hemen . ne bilimi ya dövlet elden gidiyor ! de . şu an üniversitelerde hoca kalmadı insanları içeri ala ala . bi 5 yıl daha geriye götürdü bu bizi .

ha bi de eğitime ve savunmaya ayrılan bütçeye bakarsanız anlarsınız insanların önceliğinin ne olduğunu . bilinçlenmek şart bu konuda 7 yaşındaki çocuktan tutun da 70 yaşındaki amcaya kadar herkes bilgiye aç olmalı ki bilim gelişsin . gel gör ki millet sadece aç !
hayvanat bahçesi ve tübitak arasında ki ilişki ile doğru orantılı olan sorunun cevabıdır.

yada organik hoşaf üzerinden de sonuca gidilebilir.

bu iki konuyu çözüp yorumlayınca zaten neden gelişmediğini aydınlanarak anlıyorsun.
Bilime ve bilim insanına, bilim çevrelerine kısaca bilime dair her unsura mesafeli, acemice takındığı tavır ve duruştan dolayıdır.

Bilimin, dinle çeliştiğini, bilimsel adımların, dini zedeleyeceğini, yıpratacağını düşünen ebleh, uygarlıktan uzak düşünce sistemidir etkin sebeplerden biri de.

Milyon tane,görgüsüzce inşaa edilen saray kıvamı camii varken, her şehirde, insanları bilime yaklaştıracak, basit deneyleri izletecek, sorularına yanıt bulacağı bir laboratuvar, bilim merkezi neden yoktur acaba?!

Neden okullarda, fen liselerinde, hatta birçok üniversitede, laboratuvar yoktur ya da varsa bile birkaç beherden ve tüpten oluşan gülünç laboratuvarlardır?!

Sormanın, sorgulamanın ayıp, yasak, günah olduğu, eğitimin içinin boşaltıldığı toplumlarda, bilim gelişmez!
ülkede bilim var mı ki gelişsin ? Biz hazıra konmayı severiz. Uğraşmak çalışmak bize göre değil. Kendi çabasıyla bir şeyler yapmaya çalışanlara da zaten devlet fransız kalmaktadır. Bi de üstüne üslük abidik gubidik şeyleri millete bilim diye kakalamaya çalışan tubitakımız olunca tadından yenmez haldeyiz. okullarda sadece teori var. Pratik yok denecek kadar az. imkanlar milyonda bir kısıtlı. Ekonomik zorluklarla boğuşan ilim adamlarını da abd gibi ülkeler kapmaktadırlar. Çünkü burada kalsalar hiç bir işe yaramazlar. En iyi seviyede olanı Çocuk 7 sene fizik okumuş başka bir devlet kurumunda amir memur olarak işe girebilmiş seviniyor. Kimin umurunda ki ? Hiç kimsenin. Bilim ve teknik yeterli desteği görmediği müddetçe bu döngü böyle devam eder gider. Adam suyla çalışan motor yapmış medyaya çıkmış kimse hiç bir yetkili dönüpte sen ne yapıyorsun arkadaş dememiş. Gidip tofaşa araba fabrikası kuralım diye yalvaracaklarına işin uzmanı bir ekip toparlayıp kurmak fabrika açmak ar-ge ve üretim yapmak ile kim uğraşacak ? Bu ülkede parayı bulanın bilim umurunda filan değildir. Gerçek budur.
Uzun uzun yazmaya gerek yok. Herkes memur kafasında. Ben parama bakarım diyen akademisyenler yüzünden. Tüccarlıktan cebini doldurup etliye sütlüye karışmayan iş adamları yüzünden. Bilimle ilgileneceğne siyasetle, cinsel fantezilerle yaşayan üniversite öğrencileri yüzünden.

Gerçekten bilimle uğraşmak isteyen de ancak yurt dışına çıkarak yapıyor bunu.
https://scontent-bru2-1.x...7750d6b77&oe=5A154C58

yukarıda ki foto

f.g. nin kardeşinin cenazesinde çekilmiştir.

yeterince açıklayıcıdır sanırsam.
Müfredattan atatürk çıkartıldığı için. biliyorsunuz atatürksüz bilim bilim değildir. atatürk olmadan bilim yapılamıyor memlekette.
her seyi zaten bildigimizden dolayi gelismiyor ve her seyi bildigimizden dolayi da merak etmemize gerek kalmiyor.
ileri teknolojiye neredeyse hic sahip degiliz. otomobil, beyaz esya, cep telefonu üretmeyi ileri teknoloji olarak gören bir ülkeyiz. hatta baskasinin kullandigi teknolojileri kendi teknolojimiz sanmamiz da cabasi. örnegin; yerli silah sanayisi
sadece tüketime odakli bir topluma sahip olduk. eskiden tarim bile olsa en azindan yerli üretim yapilmaktaydi. simdi yerli üretimde sadece yabanci sermayeye üretim yapiliyor.

bilimin gelismesinde basi cekecek olan enstitüsyonlarin ve kuruluslarin tamamen kendileriyle alakalari olmayan konularla ilgilenmeleri de ayri bir konu.

egitim sistemi hakkinda bir görüs belirtmeye zaten gerek yok. ezbere sistemden itaat sistemine gecis yapildi.
velilerin bilgisizligi yüzünden gelecek (cocuklar) parazit (asalak) gibi yasamaya mecbur birakiliyor. cocuklarin sorularina cevap aramak yerine, "sorma böyle seyler ayip, günah ..." gibi cevaplarla cocuklar susturulmakta. "bilmiyorum evladim, gel beraber arastirip ögrenelim" diyen bir tane anne veya babayla karsilasilmiyor bu ülkede. nesilden nesile bu sekilde yetisen bir toplumda bilimin gelismemesi de cok dogal bir hal almakta.
Chp.chp. chp.
TÜBiT-AK varya , nasıl gelişsin . Hoşaf yemeliyiz , akıllı seccadeyi de unutmayalım .
1) Cok calismanin karsiligi yok. Tanidigin varsa okumana gerek yok.
2) Bilimsel gelismeyi tesvik eden kurumlar yetersiz. Tubitak gibi.
3) Egitim sistemi cok kotu. Pisa sonuclarindan anlasilacagi uzere.
4) Bir sekilde ustteki 3 maddeden kurtulup kendini yetistiren elemanin turkiyede kalmasi icin bir sebep yok.
bilim insanı kalmadığı icindir, hepsi p.rno yıldızı oldu.
çünkü islamda bilim allaha şirk koşmak olarak tanımlanmıştır ya da bizim bilim düşmanları öyle algılamış.
arada bi ibnelik var ama kimden kaynaklanıyor belli değil.
Bilime önem veren insanların önünü kesip başka ülkelerin alıp yetiştirmesini izlemek Türkiyenin hobisi.
Türkiye yi derinden etkileyecek üniversitelerimiz yok.

En iyi üniversiteleri odtü ve boğaziçi ülkeyi dönüştürme babında ne katkıları olmuş?
Nedenleri zaten açıkca belli mesele çözüm üretmek.
Gelen öpsün, giden yalasın
Organik hoşaf
Kabuksuz domates.

Çok bişey beklemeyin derim.
Şikayet etmekten geliştirmeye fırsat bulamadığımızdan muhtemelen.
https://scontent-frx5-1.x...3dd2cdf1a&oe=5A562019
ibni Haldun a göre bir devletin kurumlarının içinde bazıları bozuk işlerse bu durum hepsine yansırmış.

Yani bilimi ve teknolojiyi geliştirmek istiyorsak komple sistemi değiştirmemiz gerekiyor.

Yoksa a partisiyle bilim ve teknolojinin ilerlemesinde hafif bir ivme kazanırsın ,ardından gelen b partisiyle yere çakılırsın. Sonra da kalkar " a partisi iktidardayken bilim ve teknoloji de çok ilerlemiştik" dersin.