bugün

acin e2 veya cnbc e yi adam gbi biseyler izleyin.
içinde illa aşk olan yarak kürek işler amk.
fakir insan yok mu amkoduum memleketinde dedirten dizilerdir. herkes iphone kullanıp,bmw ye biner. kokteyl partileri düzenlenip,gecenin sonunda havuza atlanır.
yahu bırakın artık şu vitrin yaşamlarını anlatmayı.
bi topluma inin lan bi gerçeği görün.
bu entry med cezir ve türevlerine binaen girildi.
genelde aynı konuların işlendiği yakışıklı erkek güzel hatun mantığı olmazsa olmaz sosyal mesaj verme hastalığı olan dizilerdir.
Arapların harbi harbi inandığı dizilerdir.
bir arapla konuştum internetten aşkı memnu bihteri ciddi ciddi gerçek hayatta adnanla evli ve o yalıda yaşıyo sanıyolarmış.gerçek ismini de bihter ziyagil sanıyolar(mış) ben de bozmadım tabi.
her duygunun gereksiz abartıldığı dizilerdir. bizim insanımız ne o kadar zengindir, ne o kadar havalıdır ne de o kadar kültürlüdür. bunlar gerçekler kabullenmek lazım. o kadar ütopik şeyler çekince insanlarda bi ezilme duygusu oluşuyor. çünkü ona hiçbir zaman erişemeyeceğine adı gibi emin. he bunu bilen senaristler de yapıştırsın zengin-fakir temalı dizileri bizde izleyelim.
arka sıradakiler dışında takip etmediğim şimdilerde değersiz çok değersiz olan yapıtlarıdır. not: arka sıradakilerde değersizdi.
zamanında azalarak bitsin dedim lakin artarak çoğaldılar.
havuç köklerı gıbıdırler

o onu sevıyor onun karısı buna asık bu bunla yattı arkadan dolambaçlar yalanlar falan fılan.

hepsi böyle mı bılmıyorum arada guzellerı vardır dıye umuyorum...

edit: ve de hiiç bitmıyorlar. evet.
en az iki saatlik, tüm kanallarda yaklaşık 200 tane varolan reklam ve ürün yerleştirme bulunan tiyatronun modernleşmiş hali.
içlerinde az da olsa kaliteli olanlar vardı .

(bkz: ikinci bahar)
(bkz: asmalı konak)
zengin hayatlarının anlatıldığı bizim insanımızın da ahhh ne güzel hayatlar diyip iç çektiği saçma sapan dizilerdir.
demin baktım, herif hala liseye porşla gidiyor. ben şantiyeye dolmuşla gidiyorum amk. bu işte bir işsizlik var vallaha.
2 saat süren dizilerdir. 2 saat sürünce malum 5 dakika boyunca insanlar birbirlerine bakıyor, seri hareket edemiyorlar; bu da insanın beyninin de seri hareket edememesine yol açıyor. Hep aynı hikayeler, hep aynı sert, maço, ağır abi, turkish erkekler. izlediğim bir dizi vardı o da çemberimde gül oya. genelde yabancı dizileri tercih ederim. bunu aman farklı gözükmek için yapmıyorum. hakikaten de öyle. adamların dizileri 40 50 dakika, orjinal senaryolar, farklı karakterler ve ayrıca asla sıkmıyor türk dizileri gibi.
ilk bölümü izledikten sonra senaryoyu kafada kurgulayıp diziyi bitirebileceğimiz kadar basit ve konuları ezber olan dizilerdir.
sacmasapandir. (bkz: kiraz mevsimi)
bazıları türbanlılara hakaret ettiği halde kek gibi izlerler, temizlikçileri türbanlı yapıp, zenginleri başı açık yaparlar, onlarda hiiiç umrunda değil izlerler. onları savunmuyorum türbanlı da değilim ben sadece söyledim.
başrol asla ve asla ölmez ölürse dizi biter. başrol dışında dizinin sevileni ölürse reyting düşer.
süresi fazla uzundur ve genelde klişe konuları olur ama aralarında harbiden çık iyi olanları da çıkar.
(bkz: leyla ile mecnun)
(bkz: bir erkek bir kadın)
(bkz: behzat ç)
akşam tv yi açtığımda, isyan etmeme sebepdir türk dizileri.
çok uzundur. gavur dizileri karşısında dirençsizdirler. 1.5 adana yenir ama 1.5 saatlik dizi izlenmez.
utanıp utanmadıklarını merak ediyorum. Yazık.
gereksiz uzun. bu uzunluk bu sektörün ayağına sıkıyor.

yeteneksiz yada sırf birilerinin adamı olduğu için çalıştırılan yönetmen ve senaristler de cabası. bütün bunların bütünü sürekli olarak konuların dönüp dolaşıp aynı monotonluğa bağlanmasına sebep oluyor.

düşünün ki (bkz: how i met your mother) bu dizi 20 dakikalık bir sitcomdu. bir sezonda yirmi iki bölüm yayınlanıyordu ki bu 440 dk. gibi birşey yapar. bizim ortalama bir dizi 90 dk. sürdüğü için yazılan sayfa sayısı 5 bölüm karşılığı gibi birşey oluyor. e bizde bir sezon nerden baksan 30-35 bölüm sürmüyor değil. eee nerde yatatıcılık?

game of thorones 40 bölüm ya, düşün 4 yılda 40 bölüm, obery'ın karekteri ne kadar görünmüştür? bir de yarattığı etkiye bakın.

şimdi eğri oturup doğrıu konuşalım bizde iyi işler oluyor olmuyor değil ama bazen o kadar uzun çekiliyor ve uzatılıyor ki dizi bizi bizden alıp bayık diyarlara atıyor. neyse bu kadar uzun iş istememek sanırım mantıklı olan.
geneli kaliteden, orjinallikten, özgünlükten uzak, bölümleri aşırı uzun, boku çıkartılmadan bitirilmeyen, bu işten anlayan izleyici kesimine herhangi bir şey sunamayan diziler. Türkiye'de cidden iyi oyuncular var ve dizilerde harcanıyorlar. Oturup saçma sapan 2 saatlik türk dizisi izlemek yerine imdb 250'yi 1 eksiltebilirsiniz.
Hepsi aynı bok.
güncel Önemli Başlıklar