acil müdahale butonunada yaslar bizimkiler.
Tübitakta yapılmaması lazım. Tübitak mı kaldı?
(#26713431)

araç içi kamera ile izlenmedikçe bir bok olmaz hem art niyetli kullanılır. hemde şoförler butonu iptal eder...

butona basıldığında araç içi görüntüler merkeze gitmeli, eğer görüntü yok ise anında müdahele edilmeli... görüntü var ise duruma bakılarak ilgili kişilye(kim suçlu ise) müdahele gerçekleşmeli.

not: sistem sürücü değil tüvtürk tarzı yetkili bir firma tarafından mote edilip kontrol edilmeli. rutin polis kontrollerinde sistem sürekli test edilmeli.
- Acil imdat butonuna biri bastı, koşun yetişin!!!
+ Koşun la koşun. Biri kızı sikiyor sonra biz de nasipleniriz koşun.
= çekil kardeş ben duydum ilk önce ben atlayacağım kıza sana noluyo?
/ Ya beyler acele etmeyin yol uzun sırayla. bak basıp basıp duruyo butona demek ateşli bi parça.
sürücü kabininden daha mantıklı olmayan uygulamadır. Sürücü kabini olsun arkadaş. Hem kendi canı, hem de yolcunun canı için daha uygundur.

En iyisi vicdanlara acil butonu koyulmalı.
bu hükümet çok komik yemin ediyorum. ön görmek veya önsezi diye bir kavramı daha hiç duymamışlar sanki. bu gerizekalılar bir felaket olmadan bunların yaşanabilme ihtimalini üzerinde hiç durmuyorlar. kafaları basmıyor çünkü. ulan be aptallar illa ki birileri öldükten , katledildikten sonra mı önlem almak gerekiyor.

şöyle biraz geriye gidiyorum

(bkz: soma)

aynı boku soma'da da yemediler mi bunlar ? 300 küsür kişi öldükten sonra yeni yaptırımlar geldi yeni kanunlar getirildi falan filan. e şimdi önlem almak için yeni felaketler mi beklemek gerekiyor. senin hükümetinin yönettiği devletin hiç bir mekanizması yok mu strateji yapacak bazı felaketleri ön görecek.

bakın mesela suriye'liler konusu. ne yaptı bu andavallar ? milyonlarca savaş mağdurunu türkiye'ye soktu sonra ? hiç bir planlama var mı ? hiçbir önlem var mı ?

yok.

bu hükümet böyle işte önlem alma konusunda özürlüler.

bakalım gümbür gümbür gelen ekonomik kriz sonrasında ne gibi önlemler alacaklar. gerçi bir felaket sonrası önlem almak o kadar saçmadır ki. ama bunlar böyle ne yaparsın ?

son olarak.

(bkz: duble yol)

(bkz: hülooğğ)
bir şeyler yapıyor görüntüsü vermek içindir.

kötü niyetli olan minibüs şoförü, o düğmenin bağlantısını söker.
acil müdahale butonuna basıldıktan sonra 1-2 saniye içinde olay yerine geleceklerse mantıklı olandır. he yok biz suçluyu yakalamak için yapıyoruz bunu diyorlarsa da onların kafalarına köpekler işesin. yahu adam tenha bir yere çekiyor aklındaki şerefisizliği uygulamak için. o kadın butona bassa ne olacak orada? şerefini siktiğim bıçaklayıp öldürdükten sonra sikerim butonunuzu.

not: al kar da başladı zaten durup dururken.
yalandır, göz boyamaya çalışmaktır. pilot olarak bir iki otobüste uygulanır, yandaş tv lerde tanıtımı yapılır, ancak o bir iki pilot uygulama haricinde kullanılmaz, unutulur gider.
insanı değil, otobüsü düzetmeye çalışan insan zihniyeti. her şey insanda biter, istersen oraya yüz tane düğme koy fark etmez. insan yapacağını yapar.
faydası kısmen olabilecek, düşüncede olabilitesi olan ancak uygulaması çok çok zor olabilecek önlem.

bir kere bu uygulamanın türkiye genelinde olması gerekir. yani ; otobüs, metrobüs, metro, vapur, dolmuş ve elbette minibüs gibi araçları kapsaması gerekir.

bütün türkiye! bunlardan binlerce var.
adam sende zihniyetindeki bir memlekette bunu uygulamak bile zor, kaldı ki denetlemesi mümkün olsun.

polis ya da diğer kolluk kuvvetleri normal denetimlerini bile doğru düzgün yap(a)mıyorken bu tarz bir sistemin - bakın buraya dikkat, "sistemin" - uygulanabilirliği, sürdürülebilirliği ve denetlemesi nasıl sağlıklı gerçekleşebilecek? önce bunlara cevaplar bulunmalıdır.

kaldı ki her şeyi kurcalamaya meraklı, göçebe toplum bilincinden sıyrılamamış insanların ülkesi türkiye'de bu butonlar amacı dışında kullanılmaya mahkum kalacaktır.

bir süre sonra sıkıcı bir hal alacak gibi bu uygulama.

tabi olması ayrı bir tedbir ve güvenlik unsuru.
lakin, sadece bir buton konularak değil devamında bunun en aktif şekilde denetlenmesi, değerlendirilmesi ile sağlıklı bir hal alır bu uygulama.

ayrıca şahsi fikrimdir, geç kalmış bir düşüncedir.
bu memlekette bir kavşakta trafik kazası ne kadar çok olursa, ne kadar insan o kavşakta ölürse oraya ondan sonra trafik ışığı ya da denetleme geliyor.
biri ölüyor, birilerinin canı yanıyor ondan sonra her kafadan bağırtı çıkıyor, bir sürü önleyici tedbir alınmaya çalışılıyor.
tipik türkiye seyri işte.
Emir kipi kullanarak beni camı kırmaya sürükleyen durumdur.
aklıma adana'daki "bozuk satıh" tabelasını getiren "çılgın proje"... adana'da otogar ile şehir merkezi arasındaki 8kmlik yol yıllardır bozuk ve yaptırmak yerine bir tabela ile şoförleri uyarmak daha cazip ve ucuz anlaşılan. bu projenin şeklen "pembe otobüsten farkı yok. erkekleri durdurmayı beceremiyoruz bari adımızı temizleyelim demekten başka bir şey değildir bu. gerici yobaz ve faşist hükümetin iktidarda bulunduğu 11 yıl içerisinde kadın cinayetinde tacizde tecavüzde gözlenen ciddi artış aslında bu işin sorumlusu olan zihniyeti uzakta aramamak gerektiğini anlatıyor. biz ise acil müdahale butonunu ayakta alkışlıyoruz...
Bugün itibariyle tasarımı tamamlanan hayata geçen proje.
basıldığı anda polise direkt koordinat bilgileri gidecek.
pembe taksiden daha akla ve mantığa uygun bi proje.