bugün

görsel

Titan'ın şuana kadar çekilmiş en net görüntüleri imiş bunlar. Cassini uzay aracı tarafından NASA bünyesinde elde edilmiş bu fotoğraflar.
Saturn' un en büyük dogal uydusudur. Dünya dışında yüzeyinde sıvı barındırdığı kanıtlanan ( sıvı metan) 2. Gökcismidir.
şu ana dek inmeyi başardığımız iki tane uydu var. ay ve titan. onu bu kadar önemli yapan şey ise büyük oranda azot , ufak miktarlarda metan ve diğer gazlardan oluşan yoğun atmosferi. tüm güneş sisteminde dikkat çekecek oranda bir gaz bulutu altında saklanmış tek uydu titan.
titan ; yanardağları , sıvı metandan oluşan göl ve nehirleri , rüzgarları , yağmurları , mevsim değişiklikleriyle uydudan çok bir gezegene benziyor. burada sıcaklık sıfırın altında 200 derece civarında. aşırı soğuk oluşu nedeniyle kimyasal süreçler de oldukça yavaş gelişiyor. tabii yağmurların da metan ve etandan oluştuğunu bilmek gerek. ama bu durum onu araştırmamıza engel değil. çünkü karmaşık organik bileşikleri meydana getirebilecek yapıtaşlarını da barındırıyor. bir başka deyişle ; titan'da yaşamın doğmuş olması ihtimali bir hayli yüksek. tabii varsa bile şu ana dek bir örneğiyle karşılaşmadığımız metan bazlı canlılar olmalılar.
uydunun buz , sıvı metan ve kayalarla kaplı yüzeyinin altında gizlenmiş bir de okyanusu olduğu düşünülüyor. nasa'nın satürn ve uydularını araştırmakla görevli cassini uzak aracına eklenen huygens sondası 2004 yılında titan'ın yüzeyine paraşütle inerek yaklaşık 4 saat boyunca veri topladı. bu yüzden titan hakkında bildiklerimizin bazıları büyük bir kesinlik taşımakta.

* titan , satürn'e uzaklık sıralamasında 21. uydu.

*uydunun atmosfer basıncı dünya'ya oranla %60 daha fazla. bu basınç yüzme havuzunun dibinde hissedilene eşit.

*titan'da 400 kilometre boyunca akarak denize dökülen bir nehir keşfedildi.

*titan'ın bir günü 16 dünya gününe eşit.

*uydudaki dağlar , isimlerini j. r. r. tolkien'in yüzüklerin efendisi serisindeki orta dünya'dan alıyor. (bkz: erebor) , (bkz: mithrim) ve (bkz: angmar) bunlardan bazıları.
Titan adlı gezegendeki iklim olaylarını 50 yıl boyunca sanal ortamda gözlemleyen bilim insanları, bu gezegende Dünya'dakine benzer kasırgaların meydana geldiğini keşfetti.
Nature Geoscience dergisinin yayınladığı bir makalede astronomların Satürn’ün uydusu Titan’da sıklıkla gezegenin yüzeyine yağış şeklinde metan ve diğer hidrokarbonları bırakan güçlü kasırgaların oluştuğuna dair ilk kanıtlara ulaştığı belirtildi.

​ABD’nin Los Angeles kentindeki California Üniversitesi’nden Jonathan Mitchell’in açıklamalarına yer verilen yazıda, “Daha önce Titan’da bu tür olayların bin yılda bir ve hatta daha ender meydana gelebileceğini düşünüyordum. Bu tür kasırgaların Satürn’ün uydusunda yaklaşık olarak yılda bir kez oluştuğu ortaya çıktı ve bu, bizim için büyük bir sürpriz oldu” dendi.

Bilimcilerin açıklamalarına göre Titan, birçok yanıyla Dünya’yı andırıyor, yüzeyinde yağmurlar yağıyor, toprak erozyona uğruyor, ayrıca uydunun derinliklerinde Satürn’le yerçekimi etkileşimine bağlı bir takım jeolojik süreçler meydana geliyor. Titan’da mevsimler mevcut olup, hava şartlarına bağlı süreçler ise aynı Dünya’daki gibi oldukça karmaşık.

Titan’ı Dünya’dan farklı kılan şeyse, toprak ve atmosferinin farklı yapıda olması. Makalede, uydudaki yağmur damlalarının metandan oluştuğu, yüzeyinin hidrokarbondan oluşan buz ve karla kaplı olduğu, derinliklerdeki çekirdeğinse erimiş kayadan değil, ılık bir okyanustan oluştuğunun tahmin edildiği belirtildi.

Mitchell, Satürn keşif aracı Cassini’nin daha 2011’de Titan’da ‘ilkbahar’ geldiğinde periyodik olarak ‘topraklarını’ sulayan ve yüzeyinde kuruyan nehir izleri bırakan metan yağmurlarının ve fırtınalarının meydana gelebileceğine dair belirtilere rastladığını, ancak belirtilerin dolaylı olması nedeniyle bu tür yağmurların hangi sıklıkta oluştuğunun anlaşılmadığını anlattı.

Bunun da ötesinde, Titan’ın iklimi ile ilgili oluşturulan bilgisayar modelleri, ne söz konusu yağmur izlerinin, ne de başka belirtilerin gezegende yağış olabileceğini gösterdiği için birçok araştırmacı, bu tür yağışların ve kasırgaların çok ender meydana gelebildiğine inanmıştı.

Mitchell ve ekibi ise Titan’ın yüzeyindeki yağmur ve fırtına izlerini içine alıp ‘gizleyebilen’ büyük ‘su havzalarını’ dikkate alan yeni bir iklim modelini oluşturarak, bu bilmeceyi çözmeyi başardı.

Sanal Titan’ın yüzeyinde 50 yıl boyunca meydana gelen gelişmeleri takip eden bilimciler, toprağı aşındırabilen dünyada gelişen Harvey ve Maria kasırgalarına benzer güçlü kasırgaların Satürn’ün gezegeninde yeterince düzenli bir şekilde meydana gelebileceği sonucuna vardı. Hesaplar, bu tür kasırgaların Titan’ın yüzeyinde dünyadaki 30 yıla eşdeğer olan her Titan yılında bir kez meydana gelebileceğini gösterdi.

Mitchell, “Modelimizde oluşan en güçlü metan kasırgaları, Titan’ın yüzeyini 30 cm’lik sıvı tabakasıyla kaplıyordu, bu miktar yaklaşık olarak Harvey Kasırgası’nın ABD’ye bıraktığı su miktarına eşit” ifadelerini kullandı.

Mitchell ayrıca Titan’ın bu bakımdan Mars’tan çok Dünya’ya benzediğini de sözlerine ekledi.
Satürn’ün uydusu Titan’ın atmosferinde organik kimyasal olduğuna dair birçok bulgu vardır.
mitolojik titan. amerikan futbol takımı titan bla bla...

olum bırakın o titanları, bizim ülkeyi titan titana amk.
Satürn'ün uydusu.

Titan üzerinde bulunan metan denizlerinden Güneş ışınlarının yansıması;

görsel
Sıvı metan nehirleri, yağmurları dondurucu soğuk Satürn uydusu. Her yer doğalgaz yani. Çekçeksin boruyu ordan. Kombiyi özgürce 40dereceyle yakabilcez. Ulan ne guzel biraz bilimsel yazıyı gibiydim bi anda aile babasına döndüm.
fransız elektronik spor takımı. Counter strike global offensive oyununda etkindirler.

Cs Kadrosunda "kennys" diye bir oyuncu vardır ki awp master'dır.
40 dk da zor bitirebileceğiniz, çektimi bi göz kararması yapan puro dur.
Satürn'ün yoğun atmosfere sahip uydusudur. Büyük bölümü nitrojenden oluşmaktadır ve sıvı metan okyanusları bulunmaktadır. Çeşitli canlı türlerinin var olabileceğinden şüphe edilmektedir.
boyu 20 sm'ye ulaşabilen etobur böcek.

görsel
görsel
görsel
qnet tipi oluşumların babasıdır. (bkz: qnet#14978944)
titanic gemisinin batışından 14 yıl önce yazılan romandır. gemilerin rotası, battığı yer, batma şekli, hayatını kaybeden kişi sayısı, gemilerin kapasitesi, gemilerin boyu, orkestranın gemi batarken müzik çalması vs. her şey aynıdır. ilginçtir.
yunan mitolojisine ait figürlerden biridir.olağanüstü güçlere sahip bunun yanında, ne insan ne de tanrı olmayan varlıklardır (bkz: Prometheus)
Yunan mitolojisinde Olimposlulardan önceki tanrılar.
Uranos ve Gaia dan dogan Titanlar altısı erkek ve altısı kadın on iki tanrıdan oluşmaktadır.
satürn'ün uydusu ve üzerinde yaşam bulunma ihtimali en yüksek olan gezegendir. yaşam derken, heyecanlanmayın. bakteri falan da olabilir.*
Uranos'la Gala'dan doğan altı erkek evlada Titan denir.Aynı zamanda Titan dev anlamına gelir.Titan sözcüğünde çifte bir etimoloji gösterir:Uzatmak,yayılmak anlamına gelen ''titainein'' ve öç anlamına gelen ''tisis''.Ancak Titanlar Kykloplar ve Hekatonkheirler gibi doğa dışı,azman yaratıklar değildir.Erkek ve dişi Titanlar olmak üzere çeşitli bölümlere ayrılırlar.
satürn'ün en büyük uydusu, ayrıca yer ve atmosfer olayları dünyanınkine en benzeyen uydu. üzerinde göller, ırmaklar. yağmur gibi hava olayları olmakta fakat bu yağan su değil, zaten oksijen oranı çok az uydu üzerinde. atmosferin ve yüzeydeki sıvının büyük kısmı ch4(metan).
bilim adamlarının yaptığı keşif ile yaşam olabileceğine dair kanıt bulmuşlar.
bazı basit yaşam formlarının gezegenin atmosferini soluyup, yüzeyindeki maddelerle beslendiklerine dair izler bulundu. nasa'nın cassini uydusunun gönderdiği verileri analiz eden bilim insanları, titan'ın yüzeyinin dağlar, göller ve ırmaklarla dolu olduğunu, güneş sistemi'nde dünya'ya en çok benzeyen gezegenin titan olduğunu söylüyorlar.
http://www.milliyet.com.t....2010/1246792/default.htm
-160 derece olması nedeniyle üzerinde sıvı metan denizleri ve gölleri bulunan, metandan bulutları ve yine metan şeklinde yağmurlarıyla süper ilginç bir satürn uydusu.
knıght online da bulunan yaratıklardan bir tanesinin adı.
vakti zamanında kenan şeranoğlu isimli bir zat-ı muhteremin kurduğu saadet zincirinin ismi.
titanyum dioksitin ticari adıdır. ingilizcesi titania'dır
nasa'nın, üzerindeki sıvı metan denizlerine gemi indirmeyi düşündüğü satürn uydusu. bu hadise gerçekleştiğinde dünya dışı bir ortamın deniz üzerinden ilk keşfi olacaktır.