bugün

bir soru.

velev ki ben tek başıma içiyorum evde, sarhoş olsam bile kimseye zararım yok. içtikten sonra da sızıyorum diyelim peki bu neden günah oluyor diye merak eden bir sürü arkadaşımız vardır eminim.
Mesele zarar verip vermemen değil, mesele hiç bulasmamandir. Yanlış her zaman yanlıştır. Avutmayalım şimdi kendimizi.
hayır sünnet.
Tabi ki günahtır. Çünkü işin günah olan kısmı sadece birilerine zarar vermek değildir. Doğru o da günah. Fakat daha da önemlisi Tanrı'nın biz insanlara emanet olarak verdiği bu bedeni uyuşturmak ve vücudun birçok organına ciddi derecede zarar vermektir. Bu, biz insanların hakkı değildir. Sen kimseye zarar vermesen de emanet olan bu bedene zarar veriyorsun.
Kimseye zarar vermemek değil mevzu. Allahın sana emanet eddiği bedene ve kimseye zarar vermemek.
peşin peşin haram olduğu belirtilmiş olduğu için günahtır. yani sen kimseye zarar vermeden içersin tamam da herkes seninle bir değil arkadaş. içip içip karısını döven, birilerini öldüren tecavüz eden manyaklarla dolu dünya. bundan sebep koşulsuzca haram.
*
Akıllara olmayan bişey sorulduğunda hiç mi yok Israrıyla olmayanı oldurmaya çalıştıran türk insanını getirmektedir.
Kendisini insan yerine koymayan kimsenin bir o kadar tuhaf sorusudur.
içki içmek hangi durumda hangi ortamda olasan bile günahtır. Eger içki içip birine zarar verirsen hem içki günahı hemde o insana zarar vermenin günahını kazanarsın.
Haram denen şeyin şekli şemali şartı olmaz haram denmişse günahtır.

Ha burdaki sınırlı ehliyetli tiplere kalırsa dini savunmak, millet dinden çıkar. Hala alkol=kavga dövüş sanan öküzler var.

Alkol alınca tüm organlara ciddi zarar verdiğini düşünenler var. Halbuki 1 kadeh şarabın antioksidan özellikleri, kansere karşı, kalp hastalıklarına karşı etkilerini adamlar bilimsel olarak kanıtlamış; şimdi 1 kadehi geçmezsek günah yok mu? Vucuda zarar vermiyoruz? Dense mal gibi kalacaklar.

Ya da mesela bir kadeh alkol almaktan kat kat daha zararlı olan aşırı şeker tüketimi. Mesela bolca bal, tatlı, meyve vs tüketmek günah mı? Çok çok zararlı. Ya da şeker bayramında ikram edilen şeyleri geri çevirmemek günah mı?

Bir şeyi savunacaksanız, orta düzeyde zeka lazım. Ezberle olmuyor.
evet kitaba göre o da günahtır..iç içme kendi bilceğin iş..ancak ben şu milletteki inanılmaz derecede içki karşıtlığını anlamıyorum..sanki içki içen dinden çıkıyomuş gibi bi algıları var amk..içkiye gelene kadar yığınla günah var ama milletin gözüne özellikle bu batıyo nedense..içeceksen iç kardeşim günahının derecesine yukardaki karar verir bazı sikiklerin dediği gibi bu durum seni insanlıktan da çıkarmaz
Kendine zarar veriyorsun cunki o yuzden. Mumin zeki ahlakli akilli olmalidir. icki butun bunlari yok ettiginden oturu yasaktir.
bedenine zarar verdiğin için günah yeterli cevaptır.
azı karar çoğu zarar.
manyakmısın tabi ki günah. *
Sarhoşluk veren içkiler, zamanla alışkanlık ve bağışıklık sağladığı için, az içenin giderek çoğa kaçtığı, önceleri azı tesir edip sarhoş ederken, alışkanlık arttıkça aynı miktarın tesir etmediği görülmektedir. Bu sebeble içkiyi önlemenin en kesin yolu, azını çoğunu, hepsini yasaklamaktır. işte islâm da, bu maksadla çoğu sarhoşluk veren nesnelerin azını içmeyi de haram kılmıştır. Resûlüllah Efendimiz, islâmın bu konudaki hükmünü şu şekilde ifade etmişlerdir:
"Çoğu sarhoş eden şey`in azı da haramdır..."

tamamı ile alıntıdır.
çok zengin, zepzengin bir adamın cebinden 100 tl araklamak suç mudur? sonuçta o adama 100 lira kaybetmesinin zararı dokunmaz.
"tek başına içmek" kadar çaresiz duruma düşen birinin sorusudur.

tek başına içilir mi lan manyak mısın?
Vücuduna zarar verebilecegin icin gunah.
kendini, kendi bedenini adam yerine koymuyor musun? dedirtir.