bugün

aslında insanlik olarak bir taşınma olayi gerceklesmis olabilir.

nasil mi söyle dinozorlarin oldugu dönem olasi bir saldiri ile (uzayli) dinazorlarin yok olmasi sağlanmış.dünyada yer acilmasi açısından böylelikle insanlari dünyaya taşıma eylemi gerçekleşmiş olabilir.
burda asil sorun ise dinozorlar bir sekil de devre dışı birakilip yerine project human olmasi muhtemel.

ilerleyen yıllarda bir medeniyetle tanisma veya kendilerini göstereceklerdir.bence göstermeseler daha iyi de.

Belki de bizden önce indiler.misir piramit mitolojisine o dönem de yaşatan insanlarin çizimleri,az cok bakarsak gelip insanligin bir islerine yaramayacagi yada daha gelişmemiş olduklarini gördükleri için iletişim kurma istegi dahi olmamıştır.

Siz uzayli olsaniz böyle bir dunya ile iletişim kurma cabasi icerisine girer misiniz? Şahsen ben olsam önceden bir gözlem veya bilgi biliniyorsa kurmak istemem.

Yazinin icadından hatta öncesinden beri surekli bir kaos hakim,savaslarla birbirini yiyen bir topluluk ile neden iletişim halinde olsunlar ki? Teknolojisini neden paylaşsin?

Bazıları ise köle yaparlar falan diyorlarda dünyada sömürecek ne var petrol mu? Kömür mü? Bor mu veya baska bir item icin gelip insanlik ile neden gelip kafasini sisirsin.

Iletişim olsa bile biz onları bile bıktırırız insanoglu'nun huyu sanırım.
(bkz: drake denklemi)
Bence var ama bizi hayal kırıklığına uğratacak uzaylılar.

Yani bilim kurgu filmlerindeki gibi medeniyet ya da koloni değil de mikrobiyal yaşam vardır bence.
Var tabiki bu kadar büyük bi evren sadece bizim için olamaz.
Kesinlikle var. Olmasalar da ben var olduklarını düşünmekten memnunum, biri çıkıp kanıtladık yoklarmış dese bile var olduklarına inanmaya devam ederim.
Bizler henüz kendi gezegenimizi, yeryüzünde yaşayan canlıları tam anlamıyla keşfetmiş değiliz. illa ki internette görmüşsünüzdür bilim insanları bu yıl x canlı türü keşfetti, canlı sınıflandırmalarına yeni türler eklendi haberlerini. insanoğlu Kaç bin yıl dünyada olmasına rağmen hâlâ bu tarz keşiflerde bulunabiliyorsa  Uçsuz bucaksız evrenin keşfedilmemiş noktalarında bizi nelerin beklediğini varın siz düşünün.
Insanlarla baş edemiyoruz bi de uzaylılar mı çıksın başımıza.
Görene kadar inanmamanız çok olası bende inanmıyordum...
"Dünya da bir gezegen ve Dünyada hayat varsa diğerlerinde neden olmasın?" Mantığı ile evet olabilir.
Belki bizde onlara göre uzaylıyızdır ama tabi başka bir kelimeyle tanımlanmışızdır. Ne diyorlardır acaba bizim için Aklıma düştü. Ama hiç bir zaman öğrenmeyiz diye umuyorum.
bu kadar büyük bir evrende sadece biz olmayabiliriz. fakat insanla iletişime geçebilecek nitelikte olduklarına inanmıyorum.
Olsalardı olmazdık.evet.
abi insanlığın kaderi bu ya.

hale bak uzaylıları bile bulmak için biz çaba sarf ediyoruz. adamlar siklemiyo bile bizi.

illa biz uğraşıp, didincez.
tabii ki var. kendinizi bu kadar dev aynasında görmeyin. daha bundan 500 yıl önce amerika kıtasını bile bilmiyorduk. grmemeniz olmadıkları anlamına gelmez.
tabii ki var.

insan kendini evrenin merkezine koyuyor ya bayılıyorum bu boş egoya. biz de uzaylıyız diyince millet klişeleştiğinden ciddiye almıyor da bizim evrendeki birkaç milyonda bir denk gelen bir ihtimal sonucu var olduğumuzu kabullenemiyor insan. çünkü kolayı bu. çünkü dertleri, öfkesi, sevgisi hep bunun üstüne kurulu.
görsel
"biz de uzaylıyız ona bakarsan" aynen öyle böyle düşünüyorum. çünkü evrenin merkezine kendimizi koymadan düşünmemiz gerekiyor.
Kuran da bahsedilmeyen 2 yada 3 varlık olacaktı bunlar uzaylılar olabilir.
Daha geçen nasa bunu onaylamamış mıydı daha neyi tartışıyoruz?
Bence olmamaları imkansız.
Elbette var. Olmaması imkansız bence. Evren o kadar geniş ki, hala kendi galaksimizi bile tam manası ile bilemiyoruz her gün bir şeyler öğreniyoruz. Milyarlarca galaksi var ve bunun ucu bucağı yok. Bir yerlerde mutlaka yaşam formları mevcuttur.
drake denklemine göre "sadece" samanyolu galaksisinde iletişim kurabilmeyi umabileceğimiz 2000'den fazla gelişmiş uygarlık vardır.

saygın bilim çevreleri tarafından, tüm evrendeki uygarlık sayısının milyonlar olduğu düşünülmektedir.

gözlemlenen evrendeki yıldız sayısı, dünyadaki kum tanesi sayısından fazladır. her yıldızın kendi gezegen sistemi vardır.

evrenin büyüklüğüne akıl sır ermemektedir.

sadece samanyolu galaksisindeki yıldız sayısı 250 milyardır.

sadece gözlemlenebilir evren içerisinde 2 trilyon "galaksi" olduğu düşünülmektedir.

her birinde 100 milyar ile 1 trilyon yıldız olduğu düşünülmektedir.

bu rakamlar sonrası şunu da belirtmek gerekir, gözlemlenebilir evrenin, tüm evrenin minik bir dilimi olduğu düşünülmekte.

ötesinde ise multiverse var.

hesabı yapınız.

https://www.youtube.com/watch?v=DLFXr_X90bo