bugün
- sözlük yazarlarının gerçek adları41
- kanadalı ünlüler6
- eski sevgilinin aylar sonra yazması17
- beni kaybettin diyen erkek14
- uykusuz kedi ile soba çayı içip dedikodu yapmak3
- arkadaşlar yeni işe başladım16
- yazarların yapmayı düşündükleri çocuk sayısı15
- tecrübe edilen en korkunç şey6
- felsefe mezunu öğretmen olmak3
- bir sevgiliden beklenen şeyler11
- mazotun litresi 101 lira35
- ekşiye gidiyorum ben10
- arkadaşlar bir şey danışacağım10
- ekonomi iyiken de akpye oy vermeyenler26
- cb külliyesinde türk bayrağı olmaması4
- sadece filistin'i önemsemek15
- iç sıkıntısı5
- kahvaltıda kaç zeytin yersiniz16
- kıbrıs barış harekatını ecevit'e mal etmek21
- 17 eylül 2026 beşiktaş marsilya maçı12
- sözlükteki kaliteli yazarlar41
- sevilen hitap şekilleri3
- kahve falı bakabilen muhteşem fevkalade yazarlar8
- gocu38
- sevgiliyi kediye onaylatmak7
- iblis'in sesini duymak11
- bir erkeğin wp aile grubuna alınma kriterleri6
- çanakkale kumandanı mustafa kemal paşa7
- mia khalifa denince akla gelen ilk şey3
- avrupa'nın en ucuz akaryakıt fiyatları34
- 28 bine çalışmak8
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz45
- witcher 32
- kürdü sevin10
- israil11
- arkadaşlar bir şey soracağım13
- g i l d e d l i l y27
- öcalan'ın kira vermeden villada oturması12
- anın görüntüsü24
- yaşlılığı kabullenemeyen insan10
- hangi şehrin erkeği meşhurdur5
- güne almanca bir cümle bırak3
- gecenin korkunç yaratıkları3
- tavuk kanadı ne işe yarıyor sorunsalı7
- arkadaşlar bakar mısınız16
- yazarların fobileri20
- kadikoy psikolog4
- beşiktaş'ın marsilya'yı gol manyağı yapması5
- bik bik'in mutfağına konuk olmak30
- bir erkeğe objektif bakma yetisini kaybetmek5
ortadoks mezhebinde bir çeşit akım. staretzlikte staretz ünvanını kazanan dini lider, müritleri üzerinde sonsuz bir tasarrufa sahiptir.
fakat staretze karşı, bu koşulsuz teslimiyette, bir zorlama yoktur. bu inanışa göre çünkü bu bir görevdir ve istenilerek yapılır.
işin ilginç tarafı tüm hristiyanlık olmasa bile bu dogmaya en yatkın olan ortadoksluğunda bunu kabul görmüş olmasıdır.
tüm bunlar ve staretzliğin ortadoğu kökenli bir hristiyanlık inancı olduğunu düşündükçe nedense aklıma hasan sabbah ve haşhaşi tarikatı geldi. hangisi daha eskidir bilemem. hasan sabbah ve haşhaşiler konusunda otorite değilim. sözlükte bu konuda bir çok yazar var merak eden arar okur.
fakat haşhaşilikte bir tür dini tarikattı. assassin creed oynadım ondan biliyorum.
her iki tarikatta da lidere olan öl de öleyim, kal de kalayım mantığı hakim. bunları düşündüğümde haşhaşi tarikatının ot çekip millete dalan terörist bir oluşum olduğundan şüphe etmeye başlamdım. aynı toprakaların benzer kültürleri olduğu için biri diğerinden etkilenmiş ve haşhaşilik daha bir dejanere edilmiş olabilir. zaten dinler arası böyle bir kültür etkileşimi her zaman söz konusudur. mesela dejanere edilmiş şeriat anlayşında hamurabi kanunlarının izlerine rastlamak gibi.
fakat staretze karşı, bu koşulsuz teslimiyette, bir zorlama yoktur. bu inanışa göre çünkü bu bir görevdir ve istenilerek yapılır.
işin ilginç tarafı tüm hristiyanlık olmasa bile bu dogmaya en yatkın olan ortadoksluğunda bunu kabul görmüş olmasıdır.
tüm bunlar ve staretzliğin ortadoğu kökenli bir hristiyanlık inancı olduğunu düşündükçe nedense aklıma hasan sabbah ve haşhaşi tarikatı geldi. hangisi daha eskidir bilemem. hasan sabbah ve haşhaşiler konusunda otorite değilim. sözlükte bu konuda bir çok yazar var merak eden arar okur.
fakat haşhaşilikte bir tür dini tarikattı. assassin creed oynadım ondan biliyorum.
her iki tarikatta da lidere olan öl de öleyim, kal de kalayım mantığı hakim. bunları düşündüğümde haşhaşi tarikatının ot çekip millete dalan terörist bir oluşum olduğundan şüphe etmeye başlamdım. aynı toprakaların benzer kültürleri olduğu için biri diğerinden etkilenmiş ve haşhaşilik daha bir dejanere edilmiş olabilir. zaten dinler arası böyle bir kültür etkileşimi her zaman söz konusudur. mesela dejanere edilmiş şeriat anlayşında hamurabi kanunlarının izlerine rastlamak gibi.
Karamazov kardeşlerde 100 sayfayı işgal eden karakter.
din büyüğü unvanı.
slav ortodoksluğunda aziz mertebesidir.
slav ortodoksluğunda aziz mertebesidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar