kişiler arası ilişkilerde kendini ifade etme ve karşısındaki ile empatik iletişim kurma yetisine ilişkin zeka türü.
iletişim kurarak, ortak çalışmalar yaparak daha verimli öğrenme sağlayan zeka türü.
para kazanmak için bir miktar gerekli çoklu zeka kuramı türü.
kanımca pek fazla gerekmeyen zeka tipi. Çağımızın bu güne gelmesini sağlayan sosyal değil mantıksal zeka olmuştur.
zeki diye bilinenlerin asosyal olmasi ile tezat bir birlesim olan zeka türü..
herkesle iletişim kurabilen, sosyal faaliyetler denizinden çikmayan, insanlarla sürekli iyi bir etkileşim içinde olan geveze insanlarda olduguna inanilan zeka türü. sosyal zekası gelişkin bir insanın asıl özellikleri, güçlü bir öz iletişim becerisinin ve gelişmiş empati yeteneğinin yanında, diğer insanların kendisi hakkındaki duygusal ve fikirsel yaklaşımlarını daha güçlü bir şekilde sezebilmesi, daha kolay anlayabilmesi getirisidir. belirgin özelliklerinin tersine fazla konuşmayı sevmeyebilir, insanlar onu sıktığı için onlarla pek bir iletişim içinde olmayabilir; hatta kendini iyi ifade edemiyor bile olabilir. ama gece yastığa başını koyduğunda seni gerçekten anlayabildiği için senin zihninle, senin bakış açın ve değer yargılarınla kendisini değerlendirecek güce sahiptir.
zirvelerde prim yaptırandır.

antitoksin olarak (bkz: soyut zeka)
türkiye deki çoğu taraftar profilinin en büyük eksikliğini hissetiğimiz şey.
bir insan ne kadar okumuş olursa olsun, sosyal zekası zayıfsa hiç bir bok olmaz. en önemli zeka türüdür.
Çok yüksek olması kişiyi yavşak yapıyor.
boş muhabbet uzmanları. Hayran olunası şekilde boş konuşabiliyorlar bunlar. Hatta aynı anlama gelen milyon cümleyi kurabilme yeteneğine sahipler. Hakaret etmiyorum yanlış anlaşılmasın cidden özeniyorum. ben de boş konuşmak istiyorum. Şöyle uzun uzun konuşup karşımdakini bıktırmak istiyorum mesela.
sosyal zeka; kendini ve başkalarını tanıma kapasitesi, nesne veya sesleri bilme kapasitesi gibi insani koşulların vazgeçilmez parçasıdır ve pek çok yönüyle araştırılmaya değerdir[1]. sosyal bilimci ross honeywill'e göre sosyal zekâ, kendinin ve toplumsal farkındalığın, gelişen sosyal inançların, tutumların ve karmaşık sosyal değişimi yönetme kapasitesin toplu bir ölçüsüdür[2]. psikolog nicholas humphrey, insan olarak kim olduğumuzu tanımlayanın, niceliksel zekadan ziyade sosyal zeka olduğunu öne sürmüştür.

edward thorndike 1920'de sosyal zeka kavramını “insan ilişkilerinde akıllıca davranmak için yetişkin erkekleri ve kadınları, genç erkekleri ve kızları anlama ve yönetme yeteneği” şeklinde tanımlamıştır[3]. bu, howard gardner'ın çoklu zeka kuramında tanımlanan kişilerarası zekaya eşdeğerdir ve zihin teorisi ile yakından ilişkilidir[4]. bazı yazarlar, yalnızca sosyo-psikolojik reklamcılık ve pazarlama stratejileri ile ilgisine bakarak, sosyal zekanın tanımını sadece sosyal durumlar hakkında bilgi sahibi olmak şeklinde daraltmışlardır. sean foleno'ya göre sosyal zeka, çevreyi en iyi şekilde anlamak ve başarılı bir sosyal davranışa yönelik uygun tepkiyi vermek için bireyin yetkinliğidir[4] sosyal zekanın yetenek, sözlü ve sözsüz isaretleri okuma, bilgileri kullanma, insanlari bilgilendirme gibi birçok farklı bileşenleri oldugu gözlenmiştir[5]. sosyal etkileşimlerde başarılı olan bireylerin aynı zamanda duyguları kontrol etme becerisinde başarılı oldukları belirtilmiştir[5] ayrıca empati, sosyal zeka yapisi içeriginin bir parçasi olarak ortaya çikmaktadir. sosyal zekanın operasyonel tanımı konusunda henüz tam bir fikir birliği bulunmadığından[6], yukarıda sıralanan çoklu tanımları göz önünde bulundurmak önemlidir.

https://www.tr.m.wikipedia.org/wiki/Sosyal_zeka