bugün

insanın kibirinin ne kadar büyük olduğunun göstergesi olan düşüncedir. böyle saçma bir düşünce nasıl kabulleniliyor anlamış değilim. trilyonlarca gezegende hayat yok sadece dünyada var öyle mi ? allah süs için mi yaratmış o kadar şeyi ?
(bkz: paralel evren)
Tek gezegende hayat olduğu iddia ediliyorsa diğer tüm gezegenlerde hayat yok teşhisi konmuş olması lazım. Kaçına gezdiniz ?
zihniyete tükürülmesi gerekir. sonsuz seçeneğin içinden sonsuzda bir olasılıktır ki bunu matematikte "siktir oradan" şeklinde nitelendirebiliriz.
sadece bir teoridir. şu an hala bilmediğimiz gezegenlerin olduğu hesaba katılırsa hele.
tanrı' nın gök cisimlerini sadece insanlar arada bi kafayı kaldırıp "anaaa ne güzel la" demesi için yarattığına inananların savunduğu hadise. insanoğlu bugüne kadar öyle bir yer bulamadı diye yok mu yani, bu mudur? biz görmedik abi o zaman yok. şimdi adamın biri emeksiz caddesi' nde olan bir marketten bahsediyor. "hacı ben emeksiz' e gitmedim ya, öyle bir market yok sen yanlış biliyorsun" bu önerme doğru o zaman, çünkü o görmemiştir. işte bu kadar mantıklı evrende hayatın olmadığı önermesi de.
her ne kadar güneş sisteminden çok da öteye gidemeyen gözlem yöntemleriyle henüz uzayda canlı varlık tespit edilememişse de, sayısız gezegen, sayısız sistem ve hatta sayısız galaksnin olduğu bilinmektedir.

bir gezegenin çevresinde bir gaz bulutu oluşması olasılığı,
kuyruklu yıldızlardan bu gezegene protein parçacıklarının düşüşü,
bu proteinin doğru atomlarla hayatın başlangıcına olanak veren doğru mekanda karşılaşması ihtimali ne kadardır?

sayısız galaksi varsa, o ihtimal mutlaka başka gezegenler için de geçeridir.

ki bu durum hipotetik olarak başlığı çürütür.

edit: anlaşılmadığını düşündüğüm için açıklıyorum. basit matematik. 1 milyon gezegen olsa, şans milyonda bir olsa, hayat 1 gezegende olurdu.
şans milyarda bir, ama yüzbinmilyonmilyarkatrilyonbin tane gezegenden daha çok gezegen var, bu yüzden sonsuz diyoruz.
sonsuzu milyona böleliiiim..... yanıt yine sonsuz olacaktır.
yani isterse olasılıklar milyarda bir olsun, yüksek ihtimalle yine bazı gezegenlerde hayat olacaktır.
(bkz: düz matematik)
olası gelecek zaman da hayatın ne zaman nerede olduğu belli olmaz. an olur anı yaşamak olur, olası zaman da ölümün olduğu yerde muhakkak bir ölüm olur. zaman dilimleri arasında yolculuk edemediğimiz için dünya dışında bir hayatın olup olmadığını bilemeyiz çünkü biz olası zaman dilimini yaşıyoruz.
kuran'da bahsi geçen dabbeye bakılacak olursa evrende daha farklı canlıların yaşam sürmesi muhtemeldir.
başka gezegenlerde hayat var mı yok mu tartışmasına girmeden; hiçbir şeyi ispatlamayan, anlamsız, mantıksız bir argümandır koskoca uzayda sadece bizde hayat olamaz argümanı. bu kazanma ihtimali milyonda 1 olan bir piyangoya iştirak eden 1 milyon kişi varsa, sadece 1 kişinin kazanması en fazla olasılığa sahip yani beklenen sonuç iken, o kadar kişi arasından sadece 1 kişinin kazandığına inanmamaya benzer. oysa zaten kazanma ihtimali milyonda 1, normali bu. biz de hayata olasılık hesapları ile bakıyorsak, evrenin başka gezegenlerde hayat olmasını beklememize yetecek kadar geniş katılımlı bir piyango düzenleyip düzenlemediğini bilmiyoruz.
(bkz: ufo gerçekleri neden gizleniyor)
sonsuz evrende sadece tek gezegende hayatın olduğu düşüncesi nereden gelir diye düşündüren entry dir.
Hepsini inceleyebiliyor muyuz, ayrıca hayattan kasıt illa bizim ki gibi mi olacak kendi formlarında bizim çözemediğimiz bir yaşam şekilleri var olabilir. ayrıca hayatın sade burada olması oraları boş ve anlamsız kılmaya yeter mi?

(bkz: Bizimki de hayat mı bee)
yarın neler olacağını bilemiyoruz. önümüzdeki 21 aralık için kesin bir şey söyleyen de yok. bunu bilebilecek bir teknolojiye sahip değiliz.
bill watterson'ın da dediği gibi: "evrenin başka yerlerinde de zeki canlıların olduğunun en kesin kanıtı, şimdiye dek bizimle irtibata geçmeye çalışmamış olmalarıdır."
milyarlarca gezegenin mevcut olduğu biliniyorken sadece dünya'da yaşam olduğuna inanmak ancak koşulsuz şartsız, sorgulamaksızın iman etmekle mümkündür.

bizden çok uzaklarda bir gezegenin hayat barındırması oldukça muhtemel... ancak bu konuyla ilgili düşülen en büyük yanlış oradaki canlılığın dünya'daki canlılıkla benzer olacağını düşünmektir. sadece küçük solucan benzeri yaratıklardan, yahut sadece mikroskobik canlılıktan ibaret olabilir, yahut oksijenin fazla olması dolayısıyla aşırı büyük canlılar olabilir. insan benzeri, rengi biraz değişik bir varlık hayali çok uç. zeki canlılık ise soru işareti.
(bkz: insan gerçekten hayret ediyor)
tüm evrende yüz milyarlarca yıldız sistemi vardır. yüz milyar yıldız olduğunu kabul edin, bunlardada ortalama 10 ar gezegen var desek, en az 1 trilyon gezegen yapar... ayrıca bunların tirlyonlarca uydusuda olucakki uydulardada yaşam olabilir. 1 trilyon gezegen içinde milyonlarca gezegende illaki hayat vardır. yok demek aptallık olur...
inanmam başkan. insanlığın nerden geldiğini çözdüler deeeeee, başka gezegende yaşam bulmak kaldı demi mk. bırakın bu işleri bilenler yapsın.
Evren ebedi değildir . Evren sürekli genişlemekte olan bir dinamiğe sahiptir . Bu dinamik zaten yıldızların ve gezegenlerinin çekimlerinin yenen bir güçtür . Zaten bu güç gezegen ve yıldızlarının bir birlerini yutmasını veya çarpmasını engeller . Tabi ki evrenin bir başlangıç noktası vardır ve bu dinamikte şiddetli şekilde büyümeye devam edecektir . Ama bir yere kadar . evren ebedi değildir evrenin de bir sonu vardır (bkz: Termodinamiğin ikinci yasası). Ama tabi ki bu sadece bizim gezegenimizde mi hayat var sorusunun cevabı değildir ? hepimiz aslında yok olan yıldızların ürünleriyiz . Vücudumuzdaki elementler , atomlar her şey . Vücudumuzdaki atomlar belki milyon yıllık , belki de milyarlarca yıllık . O zaman neden sizce başka dünyalar olmasın ? Belki daha başka bir evrim veya can'ın oluşumu , belki de çok daha farklı yaşam formları ? Suyla değilde , H2S ile yaşayan bir yaşam formu neden olmasın ? işte bu sorunun cevabını veremememizin asıl sorunu da , bu kadar büyük bir evren de aslında nokta kadar bile bir yer temsil etmemizin nedenidir belki de .