bugün

AMATÖR olarak tarih ile ilgilenen biri olarak kesinlikle selanik diyeceğim, osmanlılarda vatan kavramı bir bölge değil, imparatorluğa ait bütün topraklar olarak görülüyordu ve bu sebeple dünya harbinde biz Irak,Suriye,Filistin, Hicaz, Yemen gibi birçok arap vilayetinde savaştık ama maalesef muvaffak olamadık, belki buralara gönderilen ordular ile arap vilayetleriyle değil türklerin bulunduğu selanik ve makedonya gibi bölgeleri tekrar ele geçirmeye çalışsaydık bugün selanik türkiye devletine bağlı olabilirdi, tabi bu sadece bir tahmin.
1. Dünya savaşı 'nın son yıllarında Yunanistan da itilaf devletleri safında savaşa girdiğinden, hipotetik açıdan düşünülebilecek bir soru. Lakin iki tarafın da birkaç ülke birarada çarpıştığı o cephede (Yunanistan-bulgaristan cephesi) savaşın son demlerinde ittifak devletlerinin işleri yolunda gitmemiş ve aksine kara yolundan istanbul üzerine yürünmesi riski bile doğmuştur ki Mondros ateşkesi'nin imzalanmasının sebeplerinden biri de bu olmuştur.
yemen tarihin hemen her döneminde karışıklık ve korsanlık faaliyeti ile akla geldiğinden, daha güvenli olan selanik ilk akla gelendir.
Selanik'in elimize geçiş tarihi: 1430.

Yemen'in elimize geçiş tarihi: 1570.

Bu kadar.
ikisi de osmanlı torpağı. yemen gidenin dönemediği selanik ise dönenin gidemediği bir yer.