bugün

genelde mehmet ali erbil filmlerinde her sahnede gülen insandır. zaten siz oraya bütün filmleri tükettiğinizden, bi bu var girelim bakalım nasılmış dediğinizden gitmiş, üstüne üstlük film boyunca mehmet ali erbil ve ekibine küfürler etmişsinizdir...
(bkz: future is in the future)
sizin anlamadığınız espriyi anlayıp gülen insan olabilir. kızmamak lazımdır.
(bkz: o hikayedeki mal benim)

Yaparım efenim bunu, hep yaparım, fütursuzca yaparım. Bak mesela en son "300" denen filme gittim, adamın teki bi dağın başına çıkmış suratına 1 kova kezzap dökülmüş tiplerle konuşuyor, adamlar aynı zamanda kezzabı da içmiş heralde tuhaf bir sesleri var. Gülerim tabi (a-kü), kıkır kıkır kıkırdarım, koltuğumu titretirim, hepsi müstehak...
sinemada, kendisine komik gelen şeylere gülen insana ikide bi cins cins bakan insanın yanındaki koltukta oturan insandır.
Her sinemada mutlaka gorebileceginiz insan modelidir. Bu tur adamlar altyazida okudugu espriye hemen gulmez, o espri ingilizce olarak soylendiginde kahkahayi koparir. amaci ingilizce ve ince esprilerden anladigini belirtmektir.
(bkz: yalnızlık dünyanın en kalabalık duygusudur) bazen güldürür delilere inat.. bazen ağlatır suskunluklara inat..
film izlerken mısır yiyen insanla aynı şahıs olabilir.
film izlemek için değil etraftaki insanlara mısır fırlatmak için gelmiş insandır. yanında bir veya daha çok arkadaşı vardır kendi gibi. bonus olarak etraftaki insanları çekiştirirler arada, "aaa şunun saçına bak ıyyy kıskısısısı" ya da "şu öndekinin ayakkabısını gördün müüüü?" şeklinde. filmin içine ederler.
ilgi çekmeye bayılan ,kendisinin herkesten farklı düşündüğünü zanneden, herkes tarafından gıcık kapılan, içinizde alabildiğine sövdüğünüz insandır.
seçim çalışması yapan akplilerden olma ihtimali fazladır. onlar da öyle sanırım. artislik yapınca hep oy gelecek zannediyorlar...
sizin anlamadığınız ince espriyi anlayan insandır ya da öyle sanıyordur.
büyük ihtimalle korku filminde bulunan
insandır.
Cem yılmaz filmlerinde , filmde oynayan insanların ismi ekranda salt olarak gösterilirken ona bile gülen zihniyetin vucüt bulmuş halidir.
özelliklede cem yılmaz filmlerinde izlenilen durumdur. kişi gösteriye veya sinemaya para verdiği için önceden gülmeye programlı olarak gelir. sonrada en alakasız yerde kahkahayı patlatır .bu bir insan psikolojisidir.parasının boşa gitmesini istememedir. bari güleyimdir.
kime göre neye göre alakasız?...
sinemadaki repliğe değil, sinemadaki kişilerden birine gülen kişidir.