Yerli ve milli Elektro gitar markası.
fikir ve vizyon olarak gerçekten saygı duyulası. türk metal sahnesinden böyle iddialı, mühendislik tarafı güçlü bir iş çıkması da ayrıca çok hoş. cem abiyi de zaten severim. ama kişisel olarak bana biraz fazla ileri teknoloji cihazı kullanıyormuşum hissi veriyor. benim gitardan beklediğim şey daha ilkel, daha güven veren, elime aldığım anda riff ezdirecek bir canavar hissi. sahnede de güven meselesi var. teknik olarak sistem ne kadar sağlam olursa olsun, mosh pit’in, terin, kablonun, darbenin ortasında bu kadar modüler bir yapıya psikolojik olarak alışmam zor olurdu. ben 12 yıllık esp’mi, mayones’imi, schecter’imi her türlü ortamdan sağ çıkardım. düşünmeden basıyorum. burada ister istemez “lan oğlum her şey yerinde mi, sistem çalışıyor mu?” tedirginliği yaşarım gibi geliyor.

fiyat tarafı da benim için kritik. o bütçeye custom mayones regius, kiesel vader, ormsby ya da sağlam bir esp e-ii alıp içine sevdiğim pickup’ları koyarım (yaşarsak) 20 yıl gözüm kapalı kullanırım. ikinci el değeri de cabası.

djent/prog metal çalanlara, ton chaser’lara, stüdyoda sürekli konfigürasyon değiştirenlere, ultra mobil turne müzisyenlerine çok iyi oturabilecek bir fikir. modülerlik potansiyeli gerçekten var. ama benim gibi ver lan elime sağlam bir 7 string, palm mute basayım, riff ezerim diyen eski usul black/death/thrash kafası için biraz fazla overengineered kalıyor. yenilik güzel ama high gain cehenneminde bazen basitlik kazanıyor.
© copyright 2005 - 2026