bugün

kişinin kendi fotoğrafını çekmesi olayı. türkçesi var mı tam bilmemekle birlikte, self portre olarak rastlandığı da olmuştur.
harika bir van gogh tablosu
kendi yüzünü resmetme.bunun içinde resim,fotoğraf ve karakalem türleride vardır.
bob dylan'ın en çok eleştirilen, çamur atılan 1970 çıkışlı albümü. albümün kapağında, zaten pek tipsiz olan suratını daha da çirkinleştirerek sulu boyayla çizmiştir üstad. yamulmuyorsam dylan'ın best of tadındaki* ikinci albümüdür. albümün açılış parçası all the tired horses'da;

All the tired horses in the sun
How'm I supposed to get any ridin' done?

sözleri, 1960'larda müzik piyasasını sarsan ve henüz 20'li yaşlarında efsane haline gelen dylan'ın, 'yapılacak, yazılacak, söylenecek her şeyi gerçekleştirdim, geriye bir şey kalmadı,' mesajı verme çabası olarak görülmüştür. albümün tutmamasının ve acımasızca eleştirilmesinin önemli sebeplerinden biri de budur. bu yarı toplama albüm, her şeye rağmen, take a message to mary, gotta travel on, living the blues, alberta ve quinn the eskimo gibi güzel şarkıları içinde barındırır.
van gogh un bu isimli tablosu vardır ciddi anlamda onun içgörüsünün yüksekliğini ve dehasını yansıtır. elimde bir tek bu adamın eski kuşe kağıda basılmış ciltli resim kitapları vardır ve nedense kitap tam bu portrenin olduğu sayfadan açılmış durmaktadır yerde. bazen bambaşka bir şey ararken gözgöze geliriz kendisiyle....
(bkz: chilly gonzales)

http://www.youtube.com/watch?v=CSz7NZT3Yq0&feature=relmfu
bir rainbow şarkısı.
ing. kişinin kendini fotoğraflaması. lakin kelime, katiyyen selfie'nin sinonimi olarak anlaşılmamalıdır. çünkü tarihte, sergilenen ve müzayadeler ile satılması söz konusu olmuş olan tüm self portrait'ler, en azından ışık kaynakları ve kullanımı paradigmasına hakim kişilerce çekilmiştir. örneğin, sinematografi üzerine çalışmış olan post-modern düşünürlerin self-portrait'leri muazzamdır. (bkz: andre bazin), (bkz: pascal bonitzer), (bkz: gilles deleuze), (bkz: alfred hitchcock) ekspresyonist self portrait ise bilhassa ikinci cihan harbinin, dadaist akımı meydana getirmesi sonucu ortaya çıkmıştır. bu aşamadan sonra, kendini fotoğraflama eyleminin, politik enformasyon ile yüklü olma olanakları tartışılır olmuştur. objektifi kendi yüzüne çevirmemiş olsa da, man ray, bilhassa nü fotoğraf çalışmaları ile bu ekolün öncüsü sayılmaktadır ve ilh.

naçizane kendi çalışmalarımda yalnızca anahtar ışık tercih etmekteyim.

görsel