bugün

tartışmalara açık olan bir konudur. zira rap müzikte vokal ön plandadır ve bir ritme ayak uydurarak şarkı söyler, ses değişimleri yok denilecek kadar azdır. kulağa hoş gelmesi ayrı bir konu.
türkiye'de gelişimi olabildiğince az ve kalite bakımından muntazam şekilde düşük* olan bu müzik türünün sanatsal değerine girmemek gerekir.
(bkz: dipsiz bir kuyuya girmek)
yabancı tabiriyle gansta rap'in içine edip işin içine müslüm gürses katma ya da diğer adıyla arebesk rap ve bu durumla gelişemeyen sanat değeri.
rap diye ne dinlediğine göre değişen kavram.
dünya geneline baktığımızda gayet değerli eserler mevcuttur. tabi türkiye'de hep kısıtlı bu örnekler.
ülkemin her yaştan gençlerinin eline mikrofon alıp hep aynı tını ile sözler söyleyerek sanatçı olduğunu sandığı müzik(!) türü..

sanatsal değeri bana göre 0.1 yani ama yine de pop müzik'ten hakllice diyebilirim..
sagopa kajmer ile ölçülür. *

not:rockçılar ve cezacılar saçını başını yolarak eksiliyorlar efenim.
demet akalın'dansa sagopa, hande yener'dense ceza diyebileceğim bir meseledir.
yeteneksizsinize çıkan minişler tarafından yapıldıkça basit göründüğünü ve pek sanatsal bir değeri olmadığını düşünüyorum.

(bkz: yapma demiyorum hobi olarak yine yap)
rap denildiğinde müzikten bahsetmek yanlıştır. neresinde müzik, sanat...
ortada müzik yoktur ki sanat olsundur.
burda rapi kötüleyenlerin ados, saian, karaçalı gibi mcleri duymamış olması, sanat anlamında sözlere değil de ritme, beate önem veriyor olması gerçeği büyük bir yer kaplamaktadır. Çoğunluğu aşk acısı çeken ve bu yüzden pop dinleyen kesiminde dışladığı müzik türüdür. Ve direniş, karşı çıkmak, ayaklanmak anlamınada gelir. Genel olarak siyasal konularda işlenir. Ve son olarak bi saian atasözü der ki Sokayım sahte sevdana ve depresif tavrına, Vatan aç yo!
Arabesk rap kadar sanatsızını görmedim. alt yapı desen yok ses desen yok. mikrofonu olan şarkı söylemiş.