bugün
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması13
- günaydın2
- sözlükteki fenerbahçeliler9
- hangi manifest kızı ile sevişmek isterdin6
- 15 ağustos 2026 gençlerbirliği fenerbahçe maçı16
- kadın olmanın avantajları16
- sarhoşken yapılmış en aptalca şey13
- askerde 200 metre atışı yapmak15
- g i l d e d l i l y18
- nervio22
- hayatın kuralları9
- yaşamak istenilen şeyler10
- kızlar çaylak olunca nickaltında ağıt yakan tipler15
- yazarların sevmediği insan türleri2
- kadın sürücü görünce yapılması gerekenler11
- fotoğraflarda bir türlü gülemeyen insan6
- türkiye'ye geldim11
- geceye bir şarkı bırak10
- dem'in bize elektriği parayla satamazsınız demesi19
- penisi seks objesi olarak görmek7
- dil dalak beyin böbrek yiyen kız3
- kurtar bizi müsavat16
- bir bayan yazarın erkek yazarla kavga etmesi10
- hiçbir hobisi olmayan düz insan5
- fenerbahçe7
- kankadan sevgili olur mu5
- 14 ağustos 2026 galatasaray çorumspor maçı25
- okan buruk13
- fırçaya takılıp gelen tuvalet deliği kapağı4
- her şeyi açıklayan en kısa cümle8
- erkeğe ihtiyacım yok diyen kadın2
- friedrich hegel la bi cay icek7
- ismail kartal4
- bir yazar entry ni beğenmedi4
- kürtsüz türkiye4
- günün şiiri2
- sözlükte kafa açıcı başlık olmaması9
- zengin olunca yapacaklarınız3
- gençlerbirliği4
- alevi kızların alev alev yanması13
- engelli kızı kaçırıp 4 kişinin istismar etmesi10
- alkolsüz sosyalleşmede zorlanmak4
- anın görüntüsü30
- trans kadın çekiciliği5
- galatasaray'ın fenerbahçe'yi yine altına alması3
- sözlükteki fanatik fenerlilere giren kazık3
- damarsız tüysüz manisa yaprağı25
- aldığınız en büyük risk3
- devran dönecek8
- arkadaşlar ben drama queen miyim4
tanım: her gördüğümde "dünyadan bihaber mi yaşıyor bunlar yahu" dediğim proğram kelimesini yazan insan veya insanlar.
Ey sözlük yazarlarının birkaçı. Artık öğrenelim lütfen. Proğram diye bir şey yok. Doğrusu programdır. yazarken buna dikkat edilirse güzel türkçemiz belki çağ atlamayacak ama yine bir gıdım ilerleyecektir zannımca.
Ey sözlük yazarlarının birkaçı. Artık öğrenelim lütfen. Proğram diye bir şey yok. Doğrusu programdır. yazarken buna dikkat edilirse güzel türkçemiz belki çağ atlamayacak ama yine bir gıdım ilerleyecektir zannımca.
geographia yerine de "coğrafya" yazar allah bilir onlar...
ç, ç++, ç#, jağva dillerine hakim, hatta "dat net" platformunda uzman lamerlerdir.
proğram en sinir olduğum yazım hatalarındandır, nedense. yazanlara gelince neden böyle yazıyorlar bi anlam veremedim.
moderenlikten uzak insanlardır.
çok nurullah ataç okumuştur, ordan kalmıştır aklında.
sıkça karşılaşılan dururmdur. aynı zamanda programı pururram diye okuyanlar vardır ülke sınırları içinde.*
(bkz: program değil de pururram diyenler)
(bkz: pururramcı)
(bkz: program değil de pururram diyenler)
(bkz: pururramcı)
arkadaşlar, bunda anlaşılmayacak bir şey yok. mesela fotograf demeyiz de "fotoğraf" deriz. neden? çünkü dilimize eskiden giren yabancı kelimeler, türkçeleşerek girerlerdi. bu da çok doğal bir şeydir. her millet, kendi diline giren yabancı kelimeleri kendi diline uydurur. program kelimesi de dilimize önce proğram olarak girmiştir; daha sonra "bunun aslı budur" diyen ukalalar tarafından "program" olarak yazılmış ve yaygın şekli bu olmuştur.
birkaç ay önce de bir geyik vardı: "Şarj'a şarz diyen insanlara uyuz oluyorum" gibi... Git bakalım ruslar nasıl söylüyor, ispanyoıllar, italyanlar nasıl söylüyor. her millet kelimeleri kendi dil yapısına uydururken, bizim orijinal fransızcasıyla yazacağımıza dair bir kural mı var? gerçi şimdi hiçbir dil hassasiyeti kalmadı; her şey ingilizce'deki gibi imla ediliyor. nick diyoruz, entry diyoruz, bilmem ne diyoruz. tdk bu işe 50 sene sonra müdahale edecek. o da "nick değil düttürü" diyecek ve yine kimse sklemeyecek...
şarj'a niçin şarz diyor türkler biliyor musunuz? çünkü türkçenin esasında j yoktur; j farsça ve fransızca kelimelerle türkçeye gelmiştir. ve insanımıza zor gelmektedir. onu ya c'ye, ya z'ye çevirir türkler. tabii bu bir kural değildir; olabildiğince güzeldir. her zorlama çirkindir. ama şarz diye yerleşmiş bir kelime varken şarj demek de, ruhsuzluktur, kansızlıktır...
birkaç ay önce de bir geyik vardı: "Şarj'a şarz diyen insanlara uyuz oluyorum" gibi... Git bakalım ruslar nasıl söylüyor, ispanyoıllar, italyanlar nasıl söylüyor. her millet kelimeleri kendi dil yapısına uydururken, bizim orijinal fransızcasıyla yazacağımıza dair bir kural mı var? gerçi şimdi hiçbir dil hassasiyeti kalmadı; her şey ingilizce'deki gibi imla ediliyor. nick diyoruz, entry diyoruz, bilmem ne diyoruz. tdk bu işe 50 sene sonra müdahale edecek. o da "nick değil düttürü" diyecek ve yine kimse sklemeyecek...
şarj'a niçin şarz diyor türkler biliyor musunuz? çünkü türkçenin esasında j yoktur; j farsça ve fransızca kelimelerle türkçeye gelmiştir. ve insanımıza zor gelmektedir. onu ya c'ye, ya z'ye çevirir türkler. tabii bu bir kural değildir; olabildiğince güzeldir. her zorlama çirkindir. ama şarz diye yerleşmiş bir kelime varken şarj demek de, ruhsuzluktur, kansızlıktır...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar