bugün

günümüzün sorunlarındandır.en popüler sol parti chp gibi görünüyor olsada, Chp içinde sağcı yapılanma son günlerde göze çarpıyor, kürt-ermeni açılımına karşı, türbana karşı kişiler çoğalıyor birde canan arıtman diye günümüzün en faşist kadınlarından biri var, ermenilerden nefret ediyor. insan soruyor kendine bir ülkede hiç mi sol parti olmaz diye?
Başlığı soru haline getirip, sokaktaki vatandaşa röportaj sırasında soruğunuz anda, birçoğundan alacağınız cevap:
-Bu ülkede oy verilecek parti yokki!!!
(bkz: oy verilecek sağ partinin olmaması)*
chp gibi diktatorya kökenli, postal özentisi, demokrasi ve sol düşmanı bir partiyi sol olarak gören bir zihniyetin normal karşılanması gereken durumudur.

edit: tabi aynı zihniyetin özgürlükler karşıtı, başkumandan * yalakası, ulusalcı görünümlü bir parti olan tkp i de bir alternatif olarak görmesi de şaşırtmaz bu bünyeyi.
21. asır türkiyesinde, geçen son 60 yıla rağmen** *, vladimir ilyiç lenin'in kurduğu gibi bir sol parti bekleyen zihniyetin 'sol parti var da, oy vermesi kaldı' demesinin yolunu açan söz öbeği.
bütün partilerin kitlesinin belli olması dolayısıyla arada kalmı$ hümanistin en büyük sorunsalıdır. sağ zihniyetin çürümesiyle bi' tane sol görünümlü ''sağlam'' parti akp hükümetini bitirir de. i$te nerde. o rütbeye gelen her insan bozuluyor.
bir ülkem sorunudur.

çoğu vatandaş bundan yakınır ve kötülerin içinde, en iyi olarak gördüğü partiye verir oyunu.

daha kaliteli bir siyaseti hak ediyor bu ülke.
ak partiye oy vermek için kullanılan en büyük bahane.
oy verecek nitelik nedir.
cidden nasıl doğdumu sorgulamaya başladım bunu düşünürken.
lan bir partiden ne tür bir beklentin olur senin?
lokanta mı, alışveriş merkezi mi, araba mı bu?
asıl sorun pusuladaki tüm partilerin tam olarak tanınmamasından kaynaklanmaktadır.
yaklaşık 20 partinin "nasıl olsa barajı geçemez" genellemesi sebebiyle dahil olduğu önyargı cümlesidir. baraj sisteminin getirilerinden biridir.
Yenilik ihtiyacının belirtisidir. Kendini yenileyemeyen chp ve mhp karşısında yenilik isteğini iyi okuyabilmiş akp nin kazancıdır.
deneme yanılma diye bişey vardır ama bizim milletin en azından bir kısmını pek ilgilendirmiyor bu.

denersin 4 sene boyunca bakarsın ülkenin kronik sorunlarına bir çözüm üretilememişse değiştirirsin bir sonraki seçimde başkasını denersin.

ama işte bizde böyle bişey olmuyor pek çok vatandaş takım tutar gibi hareket ediyor.

2002'de akp'yi denediler. 2007'de sonuç fiyaskoydu. din iman diye geldiler.yolsuzlukları yoksulluğu bitireceğiz dediler.ama yolsuzluğun kralını yaptılar milleti daha da yoksullaştırdılar ve en beteri de amerikan emperyalizminin kirli emellerine taşeronluk yaptılar.

ancak 2007'de milletin hatırı sayılır kısmı bu fiyaskoya rağmen körü körüne oy vermeye devam etti.2011 yılına geldiğimizde durum daha da vahimdi.yolsuzluklar ihanetler hızla devam ederken artık faşizm ve gericilikte hortlamıştı.

ama milletin bir kesimi için bu rezillikler belliki pek bişey ifade etmedi 2011'de oy vermeye devam ettiler.

her insanın bir siyasi görüşü olur ve elbette siyasi görüşüne yakın bir parti olur.doğal olarak da o partiye meyil eder insan.

ancak o siyasi parti araçtır. amaç ise siyasi görüştür.o parti iktidar olduğunda temsil ettiği siyasi görüşü ülkede egemen kılamamışsa yada kılmamışsa körü körüne hala o partinin peşinden gitmek siyasi görüşüne ihanettir aracı amaç yapmak demektir.

akp muhafazakar demokrat liberal bir iddia ile yola çıktı.ama bu siyasi görüşünü 10 yıllık iktidarında hiçbir şekilde hayata geçirmedi.liberal düşünce yerine liboşluğu ilke edindi,muhafazakarlığı sadece sömürdü bol bol toplumu yozlaştırdı amerikan maşalığı da cabasıydı.demokratlığı da sömürdü tabi. ülke her geçen gün biraz daha dikta rejiminin esiri oldu.insanlar akp'Ye muhalif oldukları için tutukalndılar,hapishane köşelerinde ölenler oldu,gencecik öğrenciler en naif demokratik protestoları yüzünden dahi hapislere atıldılar,medya her türlü baskıyla kontrol altına alındı ve doğru bilgiye ulaşmak iyice zorlaştı ülkede.özetle ileri demokrasi dediler faşizmi getirdiler.

neticede akp bir truva atıdır.amerikan emperyalizminin bop'u hayata geçirebilmek için türkiyede kullandığı taşerondur.iktidar olabilmek iktidarda kalabilmek için muhafazakar bir rol üstlenmiştir ve malesef türk toplumunun en az yarısını oluşturan muhafazakar kesim bu ucuz kandırmacaya alet olmuş ve memleketin adeta bölünme sürecine bilmeden katkı vermiştir.bu vebale ortak olmuştur.

bir kez daha tekrar etmek gerekirse siyasi partiler araçtır.amaç değildir.amaç bireyin siyasi görüşü olmalıdır.o siyasi görüşü savunuyor diye körü körüne hiçbir partinin peşinden gidilmez.vatandaş seçici olmalıdır ve siyasetin toplumun sorunlarının çözüm yeri odluğunu bilmelidir.milli ve manevi değerlerin sömürülmesine de izin vermemelidir.

tabiki bu biraz da eğitim işidir.eğitim ortalamamız 4.sınıftan hallice olduğundan malesef yurttaşların en azından belli bir kesimini kandırması kolay oluyor.ama olan da memlekete oluyor.
hepar ile tanışmamış insan söylemidir.
bir seçmen olarak insanın içini acıtan durum..
doğru önermedir. chp evrensel bir sol değildir. gelenekselleşmiş bir soldur. o yüzden solun sağı olarak nitelendirilebilir.
ak partinin sıkı yasaklara gitmesi,insan hayatına fazla karışması,dini kullanması ve ötesi.
chp'nin gezi parkı olaylarını fırsat bilip miting yapma girişiminde bulunup bir nevi fırsatçılık yapmaya çalışması,etkili bir muhalefet olamaması(yine de chp bana en yakınıdır).
mhp'nin 21. yy'da olmayan bir parti gibi olması.
bdp'nin ne olduğu malum.
öneri: chp'nin başına daha geniş kitlelere hitap edecek bir lider getirmek.
atatürk'ün yolundan giden osman pamukoğlu'nun genel başkanı olduğu parti hepar varken söylenmemesi gereken söz.
akp'den başkası yalandır. illa ki akp. inadına akp!
vatanperverliğin ayıp sayıldığı ümmetçiliğin muhafazakarlığın insanlara zulmettiği şu günlerde tek adres chp'dir.

ümmetçi arapları görüyorsunuz hergün birbirlerini katlediyorlar. ya onlar gibi olacağız ya kendimizi bulacağız.
chp'de bilmem kaç yıldır kaynaklanan bir iktidar olamama sorunundan mütevellit particilik nasıl yapılırdı ülke nasıl yönetilirdi gibi asıl bilinmesi gereken sorunlar unutulmuştur. şimdi tutup ülkeyi nasıl yönetmesi gerektiğini bilmeyen adamlara oy mu verelim? intihar et daha iyi.
chp sevildiğilden değil ama akp ye karşı muhalefet olduğu için.
benim siyasi görüşüm barış. var mı bu siyasi görüşte bir parti? Yok. ilelebet de olamayacaktır. o yüzden oy verecek parti olmaması önermesi doğrudur benim görüşümce.
verdiği oyun peşine düşmemiş, vaktiyle iki gazete alıp lan buna oy verdik ama neler yapmış, yapmamış diye öğrenmeye çaba harcamayan, düşünmeyen ve vaktinde ölçülü tepki veremeyen, sözde atarlı demokrat olan klasik seçmenin klişe ve deli eden yorumu.
doğru tespittir. %10 barajı indirilmelidir ki azınlıkta söz sahibi olabilsin ucuk sayida milletvekili çıkartılıp diktatörlük taslamaması lazım hiç bir partinin sonra oylarını %50 sanıyorlar.