bugün

hindistanlıların bile gıpta edip caddelerine adını verdikleri atatürk hayranlığını komünizmle, solculukla eşdeğer tutan andavallarla birdir.
ecdada küfrü milliyetçilik sanan adamdan daha adam olduğu kesindir! bu osmanlıya söven milliyetçilerin referansı kimmiş çok merak ediyoruz. milli şef kürt ismet mi?

http://turkmucadele.blogs...oven-sahte-turkculer.html

ecdada söven sahte türkçüler buna cevap versin!
osmanlı'nın en büyük devlet mertebelerine devşirmeleri getirdiğini, türkleri dışladığını, katlettiğini; arapları, kürtleri, ermenileri, sırpları, yunanları, bulgarları, romenleri yücelttiğini bilmeyen çakma türkçüdür. aslen fetocudur. kanmayınız bunlara.
osmanlı'nın çok uluslu bir devlet olduğunu, sadece türklerden oluşmadığını bilmeyen bir cahildir.
osmanlı devleti, bayrağından da çok net anlaşılabileceği gibi bir türk devletidir. her türk osmanlı devleti'ni benimsemeli, osmanlı tarihiyle gurur duymalıdır. osmanlı devleti'nin türk olmadığını iddia etmek mallıktan başka bir şey değildir.
kendini tarihine küferederek, insanlık tarihinin en ihtişamlı iki imparatorluğundan birinin mirasını red ederek, maymun gibi batılıların yaşam tarzını taklit ederek hakiki milliyetperverliğin olmayacağının farkında biri olabilir.

ayrıca çok uluslu imparatorluk dönemlerinin gerekliliklerinin farkında olabilir.

arabayla 2 saatte bir ucundan diğer ucuna varacağın karamanoğlu beyliğinden değil. 27 milyon kilometre kare lik bir alanı direk, bir onun kadar alanı da dolaylı yöneten bir impratorluktan bahsediliyor.
osmanlı nın anavatanının anadolu, anadolu nun ana unsurununda türkler olduğunu bilir.

şehzadelerin türk illerinde yetiştirildiğini bilir.

gönderilen valilerin türk olduğunu da bilir.

bugün suudi ailesinin bile türkçe bildiğini bilir.

umman sultanının aslen türk olduğunu bilir.

ancak elbette ki imparatorluk gerçeklerinin gereği olarak, imparatorlukların ulus devlet gibi davranamayacağının fakındadır.
özellikle pkklıların ve osmanlı düşmanlarının kendileri gibi mal zannettikleri tiptir.

bu toprakların değerlerine, tarihine hayranlık duymak, sahip çıkmaktır milliyetçilik..
milliyetçiliği en ileri safhalarda yaşayan, oğlunun deyimiyle müslüman değil deist olan atsız bile osmanlı mirasına taliptir.

sultan abdülhamit i de, sultan fatih i de över...

osmanlı gibi bir devin yüksek mirasını red edip, fransızların tükrüğünü zemzem suyu kabul ederek yapılan milliyetçilik sahtedir.

türk milleti ekseriyetle kriptoların, sabatayistlerin ve bunların beslemelerinin çakma ulusalcılığı ile değil, kökleriyle barışık bir milliyetçiliği savunmaktadır.
Kendini siyasi olaylarla ilgili bilgisinin çok olduğunu sanan 15-16 yaşlarındaki kızdır.
her osmanlı hayranının milliyetçi olduğunu sanan mala benzer.

genel olarak ikiside geçmişte yaşar ki; kapitalizmde nostalji gülünç değilse zaman kaybıdır.
kaç fransız milliyetçisi büyük napolyon a, kaç rus milliyetçisi çarlık dönemine, kaç yunan milliyetçisi helen uygarlığına, kaç italyan milliyetçisi roma ya, kaç arap milliyetçisi sahabe dönemine, kaç çin milliyetçisi çin impatorluğuna söver ki...

bir şeyi beğenmek, tasvip etmek, gurur duymak o şeyi tanrılaştırmak, her döneminde yaşanan her uygulamayı doğru bulmak anlamına gelmez...

yani osmanlı da her şey yolunda yürüseydi zaten yıkılmazdı.

ama osmanlı da her şey yolunda yürümedi diye osmanlı ya sövmek sözcü gazetesi entelektüelliği olsa gerek.

islam; insanların hak edildiği gibi yöneteceklerini ifade eder. bu bağlamda demek ki, o dönemde toplumda da sorun vardı, yönetimde de..

ancak osmanlı 72 tane milleti uzun yıllar sorunsuz yönetmiştir.

elbette fransız ihtilali sonrası belli problemler coğrafyasında oluşmuştur.

bazı yanlış siyasetlerde izlenmiştir.

özellikle iyi niyetli olduğunu düşünsemde ittihat ve terrakki politikaları bazı sorunları kronikleştirmiş ve parçalanmayı hızlandırmıştır.

ama bunlar reddi mirası gerektirir şeyler değil, tarihin akışı içerisinde olağan şeyler.

yani padişahlar veya osmanlı yönetimi peygamber değillerdi. ama peygamber değillerdi diye reddi miras yapmak akıllıca değildir. düşmanlık yapmak ise kriptoların sahte ulusalcılığını milliyetçilik olarak kaktırmak istemesinden başka bir şey değildir.
eğer osmanlı'yı türk tarihinin bir parçası olarak görüp de ona hayranlık beslemek ise, milliyetçiliktir. *
eğer osmanlı'nın çok uluslu devşirme politikasını ve şeriatçı yönetim biçimini desteklemek ise, yobazlıktır. *

ziya gökalp'e göre bir milletin kültürü ile ait olduğu uygarlık farklı şeylerdir. osmanlı, içinde türk kültürünü barındırmaz. çünkü osmanlı bir uygarlıktır. uygarlıklar, içinde birden fazla ırkın kültürünü barındırırlar. * buradan da söyleyebiliriz ki osmanlı türk kültürünün bir parçası olamaz. dili "osmanlıca" denen üç dilin karışımı olan, mimarisi arap ve fars mimarisi olan, edebi ve bilimsel eserlerini yabancı dilde veren bir uygarlığın türk kültürüyle alakası kalmamıştır. ayrıca ülkede ezilenler hep türkmenler olmuştur. devşirme paşaları türkmen halkı vahşice katletmişler, yine devşirme askerler olan yeniçeriler her fırsatta isyan çıkarmışlardır. türklerin en iyi yaptığı iş olan askerliği bile yabancılara veren bir devlet türk kültürüne ait olabilir mi? türk kültüründe yabancı hatundan doğma prens tahta geçemez. bakın osmanlı padişahlarına, çoğunun annesi yabancıdır.

fakat osmanlı'nın türk kültürüne ait olmadığı, onun türk tarihinin bir parçası olmadığı anlamına da gelmez. osmanlı kuruluşu itibariyle türk tarihinin bir parçasıdır. bu sebepten her türk evladının osmanlı'ya saygı göstermesi gerekir.
herşey bir yana türk olmayanların imrenerek ve korkarak bahsettigi benim atalarım olarak gördügü tarihte çok büyük bir yer edinmiş osmalıyı sahiplenmek onurdur, yanlışlarını bilerekte bunlardan ders almakta bugünkü bizlerin görevi. dostumuz ile tabiki düşmanlara karşı ise her zaman övgü ile söz etmeliyiz.
osmanlı'nın milliyetçilik akımını fransız ihtilalinden sonra öğrendiğini bilmeyen caheldir.
uzatmaya gerek yok "yabancılık" kavramının sadece "gayrimüslim/müslüman" ayrımında olduğu bir devletten bahsediyoruz. milliyet kavramının olmadığı bir sistemden bahsediyoruz. Türklere karşı tutumu vasatın da altında olan bir devletten bahsediyoruz.

aksini iddia eden hayatında ziya gökalp okumamış demektir. bunu iddia edenleri "sahte türkçülük"le suçlayanlar aynı suçlamayı ziya gökalp'e de yönelttiğini unutmasın.

küçük bir örnek vererek bitireyim. balkanlardaki, arap coğrafyasındaki ve istanbul, bursa, edirne gibi ya başkentlik yapmış ya da başkentlere yakın olan şehirler dışında anadolu'daki osmanlı eserlerini say desem kimse sayamaz. bütün anadolu selçuklu eserleriyle doludur, osmanlı eserleriyle değil...
osmanlının kültürü edebiyatı mimarisi bir başkadır.

adaletli yönetim cabası.

tek kötü yanı padişah yönetimi.