bugün

oruç tutacakların işine yarayacak olan önerilerdir.

-sahurda çok tuzlu yememek
-karpuz gibi sulu gıdalar tüketmek
-çay içmek
su için.

sağlam önerilerdir.
çay içmemek evet yanlış bilinen birşey çayın susatmayacağıdır. çay dehidrasyona yol açacağından vücudun su gereksinimi artar.
Sahurda bol bol çay içilebilir iyi geliyor harareti alır.
şeker susuzluğu en çok hissettiren şeydir. tatlı yedikten sonra su içme hissi ondan gelir. iftarda fazla kaçırmamak, sahurda ise hiç yememek gerekir.
sahurda bol bol salatalık ve yoğurt yemek.
cacık değil ama.
diyanetin dediğine uymamak en iyisidir. adamlar millete fazladan oruç tutturuyorlar.kur'andaki "siyah iplik beyaz iplik" prensibine uyup yemeği içmeyi geç vakitte kesiN.
Denize git.
oruç tutmayın.
çay ıcmek, veya hurma yıyıp süt ıcmek.
komposto içmek.denedim çalışıyor.*
Sulu gıdalar yemeniz hiç bi işe yaramaz. Susamamak için tuzsuz ve şekersiz şeyler yemeniz gerekir. Özellikle tuzsuz yemeye dikkat edin. Potasyumu yüksek hurma yemenizde karpuzdan salatalıktan daha fazla işr yarar.
uzmanlara göre suyu bir anda çok içmenin hiçbir faydası yok. suyu iftardan sahura kadar saatte bir, bir bardak içerek vücudu suya doyurabiliriz. eğer bir anda atıyorum bir litre su içersek o su böbreklerden aynı şekilde atılıyormuş. bir bardak içmekten farkı yokmuş yani. ben diyim de.

ayrıca ekliyim. çaylağım daha kimse görmüyor ama* çay susuzluğa neden oluyormuş. çaydaki bir bileşen vücuttaki bir takım suyu attırıyormuş işte kendisi ile beraber götürüyormuş. bol bol çay içmek zararlı.
Çay içmek vücuttan daha fazla su atılmasını sağlar. Çay içmeyin. Su ile diğer sulu yada sıvı gıdaları karıştırmayın(kavram olarak)
zeytin, peynir gibi tuzlu kahvaltiliklardan ve kizartmalardan uzak durmak.
vücut ısınızı düşük düzeyde tutmaya çalışın cool kalın gölgelerde kalın.
Sulu gıdalar tüketmek, tabi ki suyu direkt tüketmenin de bu yaz günlerde oldukça önemi vardır, ancak suyu sahurda bir anda değil sahura kadar stabil bir şekilde tüketmek önemli aksi halde isterseniz 2 litre su için sahurda sonra sabaha kadar en az 5 kere tuvalete kalkmak garanti, aman dikkat.
Sakın sahurda bardak bardak su içmeyin. Sürekli çişe çıkmak susuzluktan daha kötüymüş.
iftar ve sahurda toplam 2 litre ve üzeri su içmeye çalışın ama bunu aralıklarla yapın, yoksa suyun fazlasını atar durursunuz.
işlenmiş et, salamura yiyecekler, fazla karbonhidrat tüketmeyin, bunlar feci susatıyor.
Tüm gün büyük Bi su kabının içinde oturun. O zaman vücut su kaybetmez.
ağzı gün boyu açık bırakıp, havadaki nemin damak çeperinde birikmesi beklenebilir.