bugün
- zall adlı yazar4
- sinem dedetaş11
- başlarım böyle hayata deyip akp'ye üye olmak4
- kilolu olmak5
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı17
- şaka maka 40'a yaklaşmak7
- trabzon büyükşehir belediyesi21
- üsküdar da başkan vekili seçimi tartışması2
- batıl inançlar6
- g'i l d'e d l'i l y4
- masklavi'yi şeriatla yönetilen ülkeye göndermek13
- kemalistler yunanistan'a defolsun8
- sözlüğün şizofren ve sapık dolu olduğu gerçeği13
- sözlükte entrylerini anlamadiginiz kişi15
- otobüsteki en iyi koltuk hangisidir sorunsalı16
- çerçeve yasa7
- akrabalarla ilişkiyi kes17
- abant su3
- izmirli kızlar neden kıçı açık geziyor sorunsalı11
- fetönün siyasi ayağı araştırlsın önergesinin reddi8
- apo hapisten çıkınca ak partililerin tepkisi8
- bana onu sormayın domaltmak istiyorum2
- ebrar sitesi2
- the whirl cold brew3
- 15 temmuz tiyatro mu7
- velvet hanım ile kahve içmek8
- evli kadına kocan çok şanslı demek2
- kahveye naber lan avradını siktiklerim diye girmek2
- kısa boylu olmak6
- yoran insanların ortak özellikleri5
- ciddi düşünülen kızın dünya düz demesi6
- türkiye ve 7 ülkeden israil'e ortak tepki5
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı18
- erdogan'a suikast timi itirafı8
- emret komutanım albayın kızı suzi6
- 5 kişiyi tek yumrukla yere serme hikayem2
- sözlükte umursanmayan yazar3
- renault 9 broadway12
- allah 1 metin 2 rte 32
- hapisteki pkklıları affedilmesi3
- ülke gündemini umursamamak3
- arkadaşlar çabuk buraya bakın3
- mason greenwood10
- ülkemde başı açık kadın görmek istemiyorum6
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi24
- sevgiliye hitap şekilleri6
- sozlüğün en yakışıklı erkeği olmam5
- en sevdiğiniz çiçek3
- arkadaşlar çok acıktım3
- kırmızı kaka6
LCD monitörlerde rastlanan piksel kusurlarıdır. Bu piksel hatalarına ölü piksel denir. Ölü piksel denmesinin sebebi, ilgili pikseli kontrol eden transistörün açılıp kapanma işlevini artık yerine getirememesinden dolayıdır. Ölü piksellerin birkaç farklı çeşidi var:
Karanlık(siyah) piksel: ilgili pikseli denetleyen transistörün kapalı durumda iken işlevsiz hale geçtiğinden dolayı bu piksellere karanlık(siyah)piksel denir. Özellikle arka planın beyaz ve açık renk olduğu durumlarda belli olur. Aydınlık noktaya göre daha az rahatsız edicidir.
Aydınlık piksel: ilgili pikseli kontrol eden transistörün açık halde iken işlevsiz hale geçerse aydınlık piksel olarak adlandırışan kusur oluşur. Karanlık piksel kusuruna göre daha fazla rahatsız eder ve beyaz arka plan hariç hemen hemen çoğu arkaplanda kendini belli eder. Çoğu monitörün parlaklık ayarı, LCD arka ışığını(backlight) kısmadan ayar yaptığı için (bazı üst seviye monitörlerde arka ışık için ayrıca ayar vardır) eğer düşük parlaklıkta monitör kullanıyorsanız, açık arka planlarda bile beyaz nokta dikkatinizi çekebilir.
Renkli pikseller: Her piksel, üç alt pikselden oluşur: Kırmızı, yeşil, mavi (RGB). Bu alt piksellerdeki herhangi birisindeki arıza, o pikselde görüntülenmesi gereken rengi tam olarak gösteremez. Farklı bir renkte sürekli yanar.
Karanlık(siyah) piksel: ilgili pikseli denetleyen transistörün kapalı durumda iken işlevsiz hale geçtiğinden dolayı bu piksellere karanlık(siyah)piksel denir. Özellikle arka planın beyaz ve açık renk olduğu durumlarda belli olur. Aydınlık noktaya göre daha az rahatsız edicidir.
Aydınlık piksel: ilgili pikseli kontrol eden transistörün açık halde iken işlevsiz hale geçerse aydınlık piksel olarak adlandırışan kusur oluşur. Karanlık piksel kusuruna göre daha fazla rahatsız eder ve beyaz arka plan hariç hemen hemen çoğu arkaplanda kendini belli eder. Çoğu monitörün parlaklık ayarı, LCD arka ışığını(backlight) kısmadan ayar yaptığı için (bazı üst seviye monitörlerde arka ışık için ayrıca ayar vardır) eğer düşük parlaklıkta monitör kullanıyorsanız, açık arka planlarda bile beyaz nokta dikkatinizi çekebilir.
Renkli pikseller: Her piksel, üç alt pikselden oluşur: Kırmızı, yeşil, mavi (RGB). Bu alt piksellerdeki herhangi birisindeki arıza, o pikselde görüntülenmesi gereken rengi tam olarak gösteremez. Farklı bir renkte sürekli yanar.
birşey okurken ya da yazarken üzerine gelince gayri ihtiyari elinizle almak istediğiniz ancak imkansız oldugunu anladığınızda küfür ettiğiniz üretim hatasıdır.
ve ekranımın tam ortasında bir adet mevcuttur.
ve ekranımın tam ortasında bir adet mevcuttur.
güvenilmez bir kaynaktan alınan bir habere göre 3 (yazı ile üç) piksele kadar garanti kapsamına girmeyen lecede ekran kusuru.
alırken dikkat etmemiştim, bir tane koyu mavi ve gece karanlığında parlayan venüs gibi ekranın sağ üst kısmında piksel var. teknik servise yükleneceğim bakalım alın bunu geri diye ama adamlar bulmuşlar yolu, muhtemelen bu pikselle anlaşma yolları bulacağım ya da teknik servis anlayışlı davranacak...göreceğiz. ayrıntılar az soora düzenle kısmında
(bkz: egesis)
düzelt 1: farklı bazı güvenilmez kaynaklar 5 piksele kadar çıksa bile bazı markaların garanti kapsamına sokmadıklarından dem vurmaktadırlar.
düzelt 2 : (gelecek program - kullanma kılavuzunda olup olmadığına bakmaya gidiyorum dönücem.)
düzelt 3: siz siz olun açmadan lebtob almayın.
alırken dikkat etmemiştim, bir tane koyu mavi ve gece karanlığında parlayan venüs gibi ekranın sağ üst kısmında piksel var. teknik servise yükleneceğim bakalım alın bunu geri diye ama adamlar bulmuşlar yolu, muhtemelen bu pikselle anlaşma yolları bulacağım ya da teknik servis anlayışlı davranacak...göreceğiz. ayrıntılar az soora düzenle kısmında
(bkz: egesis)
düzelt 1: farklı bazı güvenilmez kaynaklar 5 piksele kadar çıksa bile bazı markaların garanti kapsamına sokmadıklarından dem vurmaktadırlar.
düzelt 2 : (gelecek program - kullanma kılavuzunda olup olmadığına bakmaya gidiyorum dönücem.)
düzelt 3: siz siz olun açmadan lebtob almayın.
sizin de öldürebileceğiniz piksellerdir.
hemen tarif verelim. lazım olanlar;
küçük bir yegen ve ucu 0,3 olan bir kalem.
yegen tarafından, arasında likid jel bulunan lcdnizin üzerinde, kalemle 45 derecelik açı yapılarak doğrusal çizgi çekme çabası sağlanmalı.
ölü pikselleriniz oldu, afiyet olsun. * *
hemen tarif verelim. lazım olanlar;
küçük bir yegen ve ucu 0,3 olan bir kalem.
yegen tarafından, arasında likid jel bulunan lcdnizin üzerinde, kalemle 45 derecelik açı yapılarak doğrusal çizgi çekme çabası sağlanmalı.
ölü pikselleriniz oldu, afiyet olsun. * *
Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun pikselidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar