bugün

Gizlicilik. Özellikle ruhlar dünyasıyla ve evrenin bilinmeyen güçleriyle ilgili bilgi dünyasına dayalı çeşitli kuramlar, uygulamalar ve ayinler için kullanılan genel ad.
hiçbir temeli olmayan inanışların genel adı.

(bkz: aleister crowley)
hipnoz,manyetizma,ruhçuluk gibi duyuüstü ya da duyuötesi güçlerin algılanması öğretisi
gizli şeyleri meydana çıkarma hevesinin bilimsellik diye yutturulması.
Latince occulere'den gelir. Gizlemek, örtmek manasına gelir. her ne kadar el falı, astroloji ya da şifacılığa indirgenmiş olsa da şu kesin birşeydir ki evrende herşey arasında kesin bir ilişkililik vardır ve bazi şeyler bizim sünger beyinlerimizle algılayamayacağımız kadar geniştir.
Geçmiş çağlarda doğa, evren, tesirler, insan ve evren ilişkileri ve gelecek hakkında gerek medyumnik yollarla gerekse aktarılagelen ezoterik tradisyonlar yoluyla edinilmiş derin bilgiler bütünü.
(bkz: Helena Petrovna Blavatsky)
Doğanın bilgisine büyüsel işlemlerle varılabileceği inancıdır.
felsefeyle din arasında kalan öğretilere verilen isim. ne cennet sözü verir, ne de felsefe gibi saf mantığın yoluna inanır. doğru yönde ve yeterli çabalar uygulanması karşılığında transandantali bu dünyada vaat eder.
adolf hitler'in, kitleleri ardından sürüklemedeki başarısının, okültik öğretileri sağlıklı şekilde edinmiş olmasının yattığı da, söylenir. zaten kendisi ve efradı son saklandığı sığınakta ölü olarak ele geçirildiğinde, kurmayları dışında, 8 tibetli rahibin de, cesedi çıkarılmıştır.
severim, sayarım.

(bkz: led zeppelin)
(bkz: aleister crowley)
(bkz: tarikat)
(bkz: kabala yaratılışın sırrı)
gizli bilimler de denir. ünlü okultistlerden biri de nostradamus tur.
hakkında bolca atıp tutulan, ezoterik gelenekler ile elde edilen gizli bilgilerdir.
maalesef yabancı kaynaklarda daha detaylı irdelenmiştir.
herhangi bir sınırı olmayan; her kültüre hatta her inanca belli oranda farklı adlarda girmiş mistik bir anlayış. felsefe ya da öğreti değildir. biraz ruhçuluk, biraz metafizik zırvalar ile oluşturulmuş bir şeydir. işin ilginç tarafı girdiği her kültürün kabına göre şekil almıştır, islam akidesinde ise, batınilik olarak kendini göstermiştir. ökültizm gibi kuramlar ancak oturduğu yerden teori tevil edenlerin ilgilenebileceği bir alandır. onun haricinde üzerinde bilimsel olarak çalışabileceğiniz elle tutulur kaynağı yoktur, hele ki mantığı hiç yoktur. tamamı ile ezoterik bir anlayış hakimdir. kökeni ise, pagan kültürünün hakim olduğu mezopotamyadır.
Kelime kökeni itibariyle latince'deki gizlenmiş kelimesine karşılık gelse de latinceye de daha kadim dillerden geçtiğini düşünenler vardır.

maji, simya, astroloji, nümeroloji, sembolizm, teürji, psişürji , kahinlik veya falcılık türleri sayılabilir(alıntı). Bununla birlikte transportasyon, duru görü, metafizik istihbarat gibi alanları da barındırır.

Maji yani sihir, büyü... insan gücünün biyomanyetik alanlarla, nicemsel dalgalanmalarla çevrede en yıkıcı şekilde ortaya çıkan hali. Majiyi yakın tarihte kullananlar arasında ünlü sanatçı dali, lider hitler, kızılkalkan hanedanı... var. Piyasada pek bulunmasa da gizli ilimler adlı kitapta verimlilik açısından metodolojik hatalarla dolu olsa da bir çok bilgi mevcuttur.

Simya, lisedeki kimya derslerinde kimya yokken simya vardı, altın yapmak için sallıyorlardı ananı zaaa xd diye anlatılan gizil bilim. Newton simyacıydı. Hayatının büyük bölümü de matematik, fizik gibi şeylerden ziyade simya ile geçti. Altın yapmak... istenilen atomlara çok yüksek ısıl enerji vermeden çekirdek yapısını bozmanın sembolü. işte simya budur. Size anlatılan ahmaklıklar mı? Onlar bütün dünyanın oynadığı bu kör ebe oynunda sizin göz bağlarınız. Çok yüksek ısıl enerji vermeden çekirdek yapısıyla oynanan bir dünya ne demek bilir misin okuyucu. Yeni bir çağ demek... Yeni bir medeniyet, yeni bir akıl, yeni bir ruh demek... işte simyanın en önemli uğraşı budur.

21. yüzyıl ne internetin, ne bilişimin ne de diğer 20. yüzyılın güzel düşlerinin ürünü. 21. yüzyıl öyle bir yüzyıl ki insanlık tarihinde ne benzeri görüldü ne de insanlık böyle bir yüzyıla hazırlık yapabildi geçirdiği binlerce yılda. Onun için her yerde kaoslar var. Onun için sen kaybolmuş gibi hissediyorsun. Her türlü teknolojik gelişime rağmen ekonomiler batıyor. Onun için kimse ne yapılması gerektiğini anlamaz halde dolaşıyor. En güçlü görünenlerde bile bir korku hali, dünya tarihinde ilk defa gerçek bir medeniyete hamile...

işte simya bu kaosun kilit taşlarından biri ve en büyük keşiflerini yapacak çok yakında.

Sembolizm... insan bilinçdışını, kolektif bilinçdışı etkilemenin en basit ve en etkili yollarında biri... insanlar sembollerle düşünür. Kafasında bir güç sembolü vardır. Bir mutluluk sembolü, huzur, güzellik... insan herşeyi sembollerle düşünür, tamamını kavrayamadığı yapının sembollerini içselleştirip onlar üstünden kurar teması doğayla. işte gizlibilim olan tarafı Freud, Jung gibi isimlerle yavaş yavaş bilimselleşmeye başlamış, metodolojik sadelik kazanmış olsa da hala bir gizlibilim bu bireysel ve kolektif bilinçdışıların doğayla olan iletişimleri.
haha aslında bugünün dinlerinin palavralarıyla çatışır. okültizm denen saçmalık aslında nedir? animizm inancıyla çok paralel görünüyor. yani yer yüzünde her şeyin ruhu var ve sen bunlarla iletişim kuruyorsun. işte o gizlilik denen şey aslında bu. büyü de bu, kahinlik de bu, cincilik de bu, atalarının ruhlarıyla konuşmak da bu, ne bileyim göğe bakıp belli kehanetlerde bulunmak veya küreye bakıp bir şeyler görmeye çalışmak da bu. medyumluk da bu, falcılık da bu.
aslında hepsinin mantığı aynıdır. buna mistik bir anlam yüklemelerinin nedeni doğaüstü güçlerle iletişim halinde oldukları içindir. belli öğretilerin kalıplaşması ve kültürlerin farklı kimlikte bunu ifade etmesi bu ortaklığı kırmaz.
yani demem o ki dostlar saçmalıktır. mesela tibet ölüler kitabı olsun, kabala olsun, mısır ayinleri olsun, vodoo olsun, cinci hocaların cin çıkartırken kadınlara parmak atması olsun hepsi aslında aynıdır.
doğayı olağanüstü güçlerle açıklayıp bu güçlerle iletişim kurup o aldığın bilgileri kullanmaktır. bu bilgilere ulaşmanın farklılıkları toplumlara göre değişir tabi ona bir şey diyemem.
Büyü sanatı. Ruhçuluk. Kendileri ögrenilmesi en zor olan bilim dallarındandır. Kaynaklari genelde latincedir
Bu işlerden anliyan varmi.