bugün

duygulardan yoksun sanal müziklerle tribe giren, gerçek sanatcilarin bir dönem trt de neler çektiğinden habersiz.
tum kısıtlamalara rağmen kitleleri kendine hayran bırakmış başari öykulerinden bihaber insandır.
neşet ertaş bir yaşam tarzıdır.
bozkırın güçlü insanı.
çocukluğu, gençliği, ankaraya gelişi, aşkları, almanya macerası, icra etdiği sanat bunların hepsi birer ayrı tez konusudur.
allaha şükür ölmeden değeri bilinen kişilerden.
Türkü seven biri olarak anormal karşılamadığım öğrencidir çünkü ben de neşet ertaş dinlemem. ismen bilirim ama hangi eser neşet ertaştır değildir bilmem, sesi de bana pek güzel gelmez. Sonuçta adam Türkü seslendirir. Türkü demek zamanla anonimleşmiş demektir. TRT'nin yüzlerce güzel Ses sanatçısı, yorumcusu, üreticisi varken de doğrudan doğruya neşet ertaştan beslenmek veya beslenmemek çok da önemli değildir. Dolaylı yoldan ise elbette onlarca kez beslenirsiniz.
neşet ertaş ı tanımayarak kendisini kültürlü zanneden kültür yoksunu öğrenci.
yabancı müziğe dair içi boş ne kadar bilgi, grup, tarz varsa bilen öğrencidir.

yazarların şu an dinledikleri şarkı başlığını sikik sikik yabancı grupların şarkı isimleriyle doldurandır.

kendi kültürünü bilmemesi hasebiyle yaşantısının tümünü hep yarım hatta boş geçirecektir.

utanması gerekendir.
çok büyük eksikliği olan öğrencidir.yazıktır.
klasik bir Türkiye manzarası. sağken kıymet bilmiyoruz. ölünce tüm televizyonlarda özel programlar yapılmaya başlandı. yazık gerçekten çok yazık. o çocuğa kızmak haksızlık olur. toplumun hepsine kızmamız lazım.
üniversite öğrencisi sıfatını haketmeyen kişiliktir.

mektep cahilliği alır, merkeplik baki kalır.
Kulaklarını bir ömür boyunca boşa kullanmış demektir. Bir ömür diyorum çünkü Neşet Usta vefat etti. Kıymetinin ölümünden sonra anlaşılmasının bir anlamı kalmıyor ne yazık ki.
kendini tanıma levelini atlayamamış olan günümüz gencidir.
nesi eleştirilir anlamadığım insandır.
tamam neşet ertaş kendi alanında çok kaliteli çok başarılı olabilir ama bir insan her alanda başarılı olmuş her kişiyi çok iyi tanıyacak diye bir şey yok ki?

doğup büyüdüğü kültürün içerisinde türkü yoksa, türkü o kişinin zevkine hitap etmiyorsa, ismini bile duymayabilir. kaldı ki buna rağmen
bahsigeçenlerin pek çoğu yine ismini kim olduğunu vs. bilir.

kimse çıkıp "bizim kültürümüz" demesin, türkiye kültürel çeşitliliği olan ve güzelliğini buradan alan bir ülke. adam 10 nesildir doğma büyüme istanbulludur. belki maddi olarak çok iyi şartlarda büyümüştür, ne bileyim kolejde okumuştur, bambaşka bir kültürün insanıdır. bu insan türkülerdeki acıklı sözlerden çok farklı yaşıyordur acılarını ya da türkülerdeki eğlence tarzından çok farklı bir eğlence tarzı olabilir.

türkü sevmiyor diye, o kültürde yetişmedi diye bir insanı cahil, kültürsüz, vs. diye nitelendirmek nasıl bir kafadır? saz üstadı nasıl tanınmazmış. adam belki sazı sevmiyor? sevmek zorunda mı türkiye'de doğdu diye? etnik kimlik zevklerimize de mi etki ediyor?

türkiye değerli bir sanatçısını kaybetmiştir, herkes üzüldü ama birini överken bir başkasını yermek; eğer ortak bir kültürden bahseilecekse en büyük ortak noktamız! ortak kültürümüzde olan tek şey bu sanırım.

gerçekten aptal insan beyanıdır.
okullarda neşet ertaş dersi verilmediğine göre, tv ve müzik ile arası iyi olmayan üniversite öğrencisidir.
tek amacı okumak ve bir meslek sahibi olmaktır.
dolayısıyla okuluna yoğunlaşmıştır.
tanımamasın da abest bir durum yoktur. herkes herkesi tanımak zorunda değildir.
"ya olabilir. birileri türkü dinlemeyebilir, neşet ertaş'ı da tanımayabilir. ama, biz de neşet ertaş'ı tanımayan nesle aşina değiliz."
onur ünlü
türkiyede öyle bir ögrenci yoktur sadece bu ülkede öyle bir ermeni tohumu vardır...
devlet sanatçısı ünvanı verilince reddedip "ben halkın sanatçısı olmayı tercih ederim" diyen, yedi ulu ozan geleneğinin günümüz temsilcisi, son temsilcisi neşet ustayı tanımamak saf cahillik değildir, ayıptır, aptallık.

ki o tanımayanlar bile ;
ah yalan dünya
zahidem
böyle olur mu
cana'na doyulur mu
dağlar dağladı beni
ahirim sensin
gönül dağı
yandı bağrım

gibi unutulmaz eserlerini en az bikaç ker duymuş ve kendinden geçmiştir. amma velakin kim yazdı etti bilmez. demet akalın'ın, serdar ortaç'ın secresini bilen neşet usta'yı bilmesin zaten.
tanımayanın bana göre suçu yoktur. onun gibi değerleri öğretmeyen medya denen maymunun suçudur. ekranlarda kim kiminle yattı kim kiminle sıçtı diye göstereceğine böyle değerli adamları gösterseler liseli çocukta öğrenir üniversitelide.
kültürden yoksun, geçmişini bilmeyen üniversite öğrencisidir.
daha da vahimi için (bkz: nil karaibrahimgil)
kusak farkindandir. Ona bakarsan benim babaannem de atiyeyi tanimiyor. Gecen televizyonda gösterdim yeni neslin stari diye tespihe ara verip söyle bir ekrana bakti sonra yeni nesil komple yarragi yemis dedi.
neşet ertaş'ı tanıyan ama daha önce hiç bir eserini dinlememiş öğrenci de vardır. belki dinlemiş ama neşet ertaş'a ait olduğunu bilmiyor olabilir. hemen ne yerin dibine soktunuz amına koyim.
tanımayan değil dinlemeyen üniversite öğrencisi demek daha doğrudur. zira tanımaması demek mağarada yaşıyor olması demektir. dinlese, sevse iyi olurdu diyebileceğimiz hatta kaçırdıkları için üzüldüğümüz lakin türkü dinlemiyorsa, zevk almıyorsa da suçlamak abesle iştigal olacak öğrencidir. her konunun suyunu çıkartıp, sizin sev dedikleriniz sevilecek kafasından kurtulup, linç zihniyetinden bir arınsanız o boşuna dinlediğiniz neşet ertaş'ı aslında hiç tanımamış olduğunuzu anlayacaksınız.
Boşa yaşayan kıçını kaşıyan insandır.
üniversite öğrencisine gelene kadar müzisyen diye ortalarda dolanan nil karaibrahimgil böyle bir cahilliğe imza atmıştır.daha da vahimi utanıp sıkılacağına sayemde gençler bu kişyi tanımış oldu diyecek kadar da terbiyesizleşmiştir.
ölmesi gereken üniversite öğrencisidir.
neşet ertaş tarihtir okullarda okutulması ve anlaşılması adına ders verilmesi gerekir eğer üniversite öğrencisi tanımıyorsa suç onda değil milli eğitim bakanlığındadır.
neşet babayı bilmeyen üniversite öğrencisinin okuduğu bölüm kapatılmalıdır.