bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin9
- ayı saldırınca yapılması gerekenler12
- gece yarısı çalan telefon7
- geceye bir söz bırak3
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- uysaljakoben21
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- gammaz olmuşum13
- eski dizileri izlemek3
- bir erkeğin instagram kullanma amacı2
- daha önce erkeklerle aynı ortamda oturmuş kız2
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- çıplak ayakla misafir karşısına çıkmaya utanmak2
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir4
- aquila bicipite8
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- kel erkek3
- minyon kadın siniri5
- reha muhtar25
- ona bir şey söyle16
- denize sıfır bir ev sahibi olmak2
- ekşi sözlükte 2 yıldır çaylak olmak2
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- death2
- kemal kılıçdaroğlu35
- rusya'dan nükleer silah tehdidi2
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- bizim delilere bakayım4
- elit olmak için gerekenler13
- gecenin şarkısı4
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- gençler iş beğenmiyor3
- ses yakışıklılığı2
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- pazarda su satmak2
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- gazlamak2
- ona bir cümle bırak4
- semum3
- sevgiliyle kavga etmek2
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
bazı ahmakların muhafazakar olmayı sürekli olumsuz algılamarı hatta siyasi sosta katıp küfür sanmalarıdır. yahu kardeşim muhafazakarlık kaba tanımıyla değerlere duyulan hassasiyyettir. sadece dini bir inançta değildir. ateist fakat muhafazakar çok arkadaşım var. muhafaza edilecek bir değerin olmaması bence hayvanlıktan da beter bir durum. hayvan dahi annelik güdüsü vs. ne bileyim bazı şeylerde hassas.
şimdi muhafazarlık, şeriat istemektir diyip, aha da bu akp'li diyerek boğa gibi saldırmak olmuyor. sonra alimallah boynuzlar kırılır.
şimdi muhafazarlık, şeriat istemektir diyip, aha da bu akp'li diyerek boğa gibi saldırmak olmuyor. sonra alimallah boynuzlar kırılır.
şahsımın katıldığı düşüncedir. keza;
-mustafa kemal, zamanında padişah ve halifeye böyle körü körüne bağlı olsa idi, bugünleri yaşamıyor olacaktık.
-mustafa kemal, zamanında, arap alfabesini muhafaza etmeye çalışsa idi, bu satırları yazamıyor olacaktık.
-mustafa kemal, zamanında, osmanlı'dan kalan eğitim sistemini korumaya çalışsa idi, şimdi toplumca bu eğitim seviyesinde olmayacaktık.
-mustafa kemal, zamanında, tekke ve zaviyeleri kapatmasaydı, şimdi her 4 kişiden 1'i şeyh, şıh olacaktı.
-mustafa kemal, zamanında, teokratik sistemi muhafaza etse idi, şimdi iran ile aynı seviyede olacaktık.
o yüzden; muhafazakarlığa dayanmamak, körü körüne bağlanmamak, muhafazakar olmayı amaç saymamak gerekir. "katı olan her şey buharlaşıyor". bir değerin bozulduğunu gördüğünüzde, onu değiştirmek zorundasınız.
(bkz: muhafazakar/@thedewil)
-mustafa kemal, zamanında padişah ve halifeye böyle körü körüne bağlı olsa idi, bugünleri yaşamıyor olacaktık.
-mustafa kemal, zamanında, arap alfabesini muhafaza etmeye çalışsa idi, bu satırları yazamıyor olacaktık.
-mustafa kemal, zamanında, osmanlı'dan kalan eğitim sistemini korumaya çalışsa idi, şimdi toplumca bu eğitim seviyesinde olmayacaktık.
-mustafa kemal, zamanında, tekke ve zaviyeleri kapatmasaydı, şimdi her 4 kişiden 1'i şeyh, şıh olacaktı.
-mustafa kemal, zamanında, teokratik sistemi muhafaza etse idi, şimdi iran ile aynı seviyede olacaktık.
o yüzden; muhafazakarlığa dayanmamak, körü körüne bağlanmamak, muhafazakar olmayı amaç saymamak gerekir. "katı olan her şey buharlaşıyor". bir değerin bozulduğunu gördüğünüzde, onu değiştirmek zorundasınız.
(bkz: muhafazakar/@thedewil)
kardeşi kardeşe, insanı insana kırdırmak amacıyla bütün dünyaya çeşitli şekillerde yayılmış ayrımcılıkların ülkemizdeki boyutlarından biridir. muhafazakar kelimesinin anlamını, kendi öz bilinciyle değil, çevre faktörleriyle değerlendiren bünye; neye neden zıtlaştığını bilmemektedir. bu yüzden muhafazakarlık kavramı ve muhafazakar insanlar provokatörlerle birlikte, bu ince sınırı farkedemeyen bünyeler tarafından küfür gibi tepkiler almakta.
edit: muhafazakarlık kelimesinin karşısına; atatürk, osmanlı gibi değerleri koyarsanız sorarlar adama osmanlı olmasaydı sen şimdi nerede azınlıktın veya atatürk neden insanlarının dinini değiştirmedi diye. mustafa kemal in değerlerine sahip çıkmakta muhafazakarlıktır. sırf muhalefet yapacağım diye mana bilmeden mana aramayalım.
edit: muhafazakarlık kelimesinin karşısına; atatürk, osmanlı gibi değerleri koyarsanız sorarlar adama osmanlı olmasaydı sen şimdi nerede azınlıktın veya atatürk neden insanlarının dinini değiştirmedi diye. mustafa kemal in değerlerine sahip çıkmakta muhafazakarlıktır. sırf muhalefet yapacağım diye mana bilmeden mana aramayalım.
muhafazarkalığı hala osmanlı sistemine bağlanıp kalmak sayanlar; seksen yıl önceye saplanıp kalmış gerçek statükoculardır.. asıl şu anda o geçmişteki ile ilgilenmeyen yeni şeyler yapıp modernitenin ötesine geçmek isteyen insanlara ihtiyacımız ..ama hala biz mıy mıyda mıy mıy....
(bkz: her lafı götünden anlamak)
güncel Önemli Başlıklar