bugün

Kilimi ve mermeriyle meşhur Muğla'nın ilçesi.
şiringüllükkasabasının baglı olduğu ilçe.
bodrum'un 25 km kadar berisinde olduğundan pek uğrak bir ilçe.. kendisi de orta büyüklükte bişey işte.. ismini çok seviyorum, çok karizmatik.. ya da mistik..
bodruma giderken geçtiğim çorak,tozlu muğla ilçesi.
(bkz: silas) *
yaz aylarında bodrum ve ören'in katkısıyla kalabalık olan, kış aylarında ise tenhalaşan güzel ilçedir.
kütüphanelerde kullanılan web tabanlı bir kütüphane proğramı. sadece istanbul da 400 kütüphane kullanmaktadır. kullanımı kolay, bir çok proğrama göre daha uzun ömürlüdür.
salı pazarıyla meşhur, bodrum'un arka bahçesi.
Muğla istikametinden gelip bodruma doğru giderken "boğa yokuşu" diye bilinen yoldan inmeye başladığınız sırada ucundanda görmeye başladığınız, sonrasında içerisinden geçerek "karakaya" diye bilinen yokuşu çıkarak uzaklaştığınız çukur. yaklaşık olarak 50.000 nüfuslu açık hava meyhanesi.
Ovası sayesinde sebze ve meyvesi bol, ucuz, taze ve doğal. Ana caddeleri çam ağaçları gölgesindedir. Yazın sıcak ve nemlidir. Yağmuru boldur. Sanırım Doğu Karadeniz' den sonra en fazla yağmuru olan yerdir. Biraz şehirleşmiş olup, Bodrum'a 25 km uzaklıktadır. Merkezde büyükçe bir özel hastanesi de mevcuttur. (Özel izan Hastanesi). Bodrum' a giderken içinden geçilir. Deniz ve plajı 9 km uzaklıktadır. (Güllük) Didime' de yakın bir ilçedir. Köylerinin fazla olmasıyla hareketlidir biraz. Belediyesi CHP'dir. Seçmenleri sol cenahtandır. işte Milas sancağında durumlar böyledir.
muğla nın şirin bir ilçesidir. tatil yerlerine yakınlığı nedeniyle ve salı pazarıyla turistlerin ilgisini çekmektedir.
60.000 nüfuslu hayvan kadar ilçeye şirin bu yeaa diyen zevatlarında mevcut olduğunu görmemiz sağlamış muğla ilçesi. ayrıca bodruma 25 değil, 45 km uzaklıktadır.
öğrenciliğimin bir kısmı olan 3 yılın geçtiği yer.hala özlemekteyim. güzeldir şirindir.muhteşem bir doğası vardır.ileride yerleşmeyide düşünmüyor değilim.
çocukluğumun geçtiği ilçedir. her sene daha da büyümekte ve gelişmektedir. akşamları, ataparka gidip dondurma alıp gezmek her zaman bir ayrı zevkli olmuştur.
2 yıl aradan sonra gidiyorum milas'a, özlemişim be..
üniversitedeki öğrencilik hayatımın geçtiği yerdir. deniz var diye gittim. otobüsten iner inmez otlayan sığırlarla karşılaştım. hiçbir özelliği olmayan, gelişmemiş(insanlarıda dahil), önemsiz bir yerdir.
tarihi evleriyle ünlü, dokusu bozulmamış olan şirin ve güzel bir muğla ilçesi.
merkezi bana vietnam'ı hatırlatan ilçe. öyle karmaşık ve iç içe ki arabayla girdiğinizde kaybolmamanız şanstır.
ısınmak için kömür kullanıldığından kışın kirli havası yüzünden ve yazın da denizi olmadığı için hep bi'eksik kalmış çok büyük bir ilçedir. bir pazar kuruyorlar kardeşim; caddeler, sokaklar boyu.
Gerçek bir yaşayan tarih görmek isteyenlerin mutlaka görmeleri gereken yer.
Bu yıl il dışı tayin listemde yer vermek istediğim yerlerden biridir. Milaslı olan ya da Milas'ta yaşayanların detaylı bilgilerini beklerim. Yaşam koşulları, sosyal yaşam ve hayat pahalılığı gibi konularda...
Birbirlerine ana avrat bacı.. Sövmenin abes karşılanmadığı yer.
Şehirleşme konusunda bir adım kat edemeyen yer. Kanalizasyonu bile anca döşeniyor.
Burada ne var deniz de yok göl de. Ne yapıyorsunuz burada siz.
Ne zeytini tarih var tarih.. nereye kazma vursan küp çıkıyor, kral mezarı çıkıyor, eser çıkıyor.. taşı toprağı altın derler ya aynen öyle.. zeytinde bol. Halkı da zengin. Para da var.. var oğlu var. Bi tek bodrum yolu üzerinde kenarından geçilip böyle yer mi olur aminüm deyip geçmemek lazım..