bugün

çeşitli markalarla satılan meyve sularının tehlikeleridir. söylendiği kadarıyla taze meyvelerden değil de bozuk, kötü meyveler kullanılarak yapılan meyve suları vardır. hepsini bilemiycem fakat, açıldıktan sonra kaç gün içinde tüketilmesi gerektiğine dikkat edilmesi gereken içeceklerdir. meyve suyunu hiç içmem, hem bu kötü meyvelerden yapılıyodur diye hem de içlerinde şeker var ne diye içeyim diye.. fakat, yine kola hakkında duyulmuş kötü bilgilerin de etkisiyle, yemeği kuru kuru yiyemeyeceğimden dolapta duran meyve suyundan içeyim diye azıcık bir yudum almamla kusacak gibi olmam bir oldu.. meğerse o meyve suyu kaç gündür dolaptaymış bozulmuş.. ben de ne biliyim. bir yudum dan bile zehirleniyorum sandım.. bu meyve suyunu küçük bi çocuk da yanlışlıkla içebilirdi. en fazla 2 gün içince tüketilmesi gerekiyormuş..
dunyayi ele gecirme planlarinin ayyuka cikmasiyla ortaya cikmis tehlikedir.
--spoiler--
lan yaziyo olm uzerinde actiktan sonra 2 gun icerisinde tuketiniz diye. yuh.
--spoiler--
(bkz: zombiler içebilir)

aklınızda bulunsun dostlar, içmeyin öyle dolapta duran meyve suyunu günü geçtiyse..
Bu yaz bursa da iki önemli markaya (bkz: tamek) (bkz: aroma) meyve toplamış biri olarak şunu söylemek istiyorum ki kasemle söylüyorum bizim onlara topladığımız şeftaliyi bir hayvan dahi yemez üzerinde kimi zaman kurt gezinir kimi zaman sülük ha bize kasaya atın diyorlardı sonradan ayıklanıyor muydu onuda bilmem ama ayıklanmıyorsa o sağlıklı ambalajlara çok fazla güvenmemenizi öneririm.
Mısır nişastası temelli frukoz kullanıldığı için vücut açısından aslında bir zehir olan şekerin vücut tarafından sindirilemeyen bu halinin bol bol vücuda girmesi ve başta şeker olmak üzere türlü hastalıklara davetiye çıkarması.
Siz yeterki kurtlusunu çürüğini yiyin meuvesularına bozulmaması için sitrik asit glikoz şurubu gibi zararlı maddeler katılıyor zaten 1 sene son tüketim tarihi var mümkünmü evdeki hoşafın1sene bozulmaması.
meyve içeriklerine göre çoktan aza yapılan sınıflandırma şöyledir. sınıflandırmada, meyve suyu %100, meyve nektarı %24-99, meyveli içecek %10-24, aromalı içecek %0-9 . meyve sularının 90- 105'c arasında 30-60 saniye arasında ısıl işleme ve basınca tabi tutulması ve bu sayede meyve sularında fermente prosesinde görev alan enzimleri ve yararlı bakterileri tahrip edip, meyve sularının raf ömrünü uzatmak bu raf ömrü boyunca meyve suyunda bir ekşime olayının olmamasını sağlamaktır. bu ısıl işlem sürecinde meyvedeki B ve C vitaminlerinin kayba uğraması söz konudur. katkısızdır yazısı ile piyasa sürülen meyve sularının katkılı olduğunu söylemek her zaman mümkündür. katkısız kelimesi asıl madde dışında başka hiçbir madde ihtiva etmeyen madde demektir. fakat meyve sularının dış etiketindeki içindekiler kısmına bakılırsa, glikoz şurubu, fruktoz şurubu, asitlik düzenleyicileri görmeniz mümkündür. bunların her biri aslında katkı maddesidir. sağlık açısından zararlarına gelince, meyve sularında meyve sularının konsantrasyonunda, yani meyve içeriğinin azaltılması ile birlikte su içeriğinin artırılması durumunda, meyve suyunun tadının ayarlanması için dışardan şeker takviyesi gerekecektir. bu dışardan şeker takviyesi çoğu zaman glikoz şurubu olmaktadır. glikoz şurubunun ucuz olması, elde edilme kolaylığı açısından pek çok firma, glikoz şurubuna başvurmaktadır. evet glikoz şurubu vücuda girdiği zaman bir çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. bu hastalıklar arasında, obezite, diyabet, hipertansiyon, gut hastalığı gösterilmektedir. meyve sularını içmek yerine, meyvelerin kendilerini tüketmek adına hadi bakalım bir basamak önde olun.
(bkz: mey ve suları)
marketten alınan meyve suları şekerden başka birşey değil.