bugün
- kadir inanır14
- sözlüğü bırakmak istemek9
- true'nun çaylak olması11
- özlü sözler5
- türk soyu ve arap soyu birdir6
- velvet27
- evagreen2
- yürüyüş flörtü3
- the saturdays2
- yazarların iyi olduğu konular9
- erleg han ile revani yemek2
- seri gizli artı oy veren melek7
- dinci insanlar efkarlandığında ne içiyor sorunsalı8
- egay bey birader2
- yeni tanışılan kızdan istemek5
- bana dönmek istiyormuşsun2
- kemalist dünya19
- sedat pekmez21
- ana dilimiz kürtçe olsun kampanyası4
- aile evinde yaşamak13
- pringles 12 tl oldu kimsenin umrunda değil3
- türklere devşirme diye laf atan kürt5
- ekepe dönemindeki suç artışının sebebi3
- kürtçülerin algıları5
- kürtçülük5
- salak erkek neden bu kadar çok7
- 26 haziran 20265
- feminist sloganı2
- gerçekliği sorgulatan 5 iddialı film2
- 26 haziran 2026 türkiye abd maçı29
- aylık 318 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
- kemalistlerin sanki biraz şey olması10
- aylık 317 bin lira iyi para mıdır sorunsalı5
- kemalist vs ot yiyen köpek4
- arkadaşlar deja vu yaşıyorum2
- islam2
- ciguli kral3
- ktç abinin çaylak olması5
- sözlük yazarlarının kombinleri10
- kadir mısıroğlu'nun soyu18
- neden herkes evleniyor hala2
- eski sevgilinin dolgun göğüslerini özlemek7
- ebu muhammed el culani4
- galatasaray lobisi11
- kadir inanır'ın 58 yıllık kariyeri2
- savcı ile sevgili olan mafya2
- barda şişenin üstüne oturmuş kız görmek2
- artık şaşırmıyorum2
- amigo kızı olan sözlük kızları2
- ingiliz aksanı6
M. Cutaneus Femoris Lateralis’in bası altında sıkışmasıdır. Günümüzde Düşük bel pantolon rahatsızlığı olarakta bilinir. Bu tür sıkışmada ağrı uyuşma ve karıncalanma görülür.
Kalçanın yan tarafına ve önde kasığa doğru uzanan ve dolaştığı bölgede duyu almamızı sağlayan bir sinir vardır. Bu derinin altında yer alan yüzeysel sinirin adı lateral femoral kutenoz sinirdir. Bu sinir, kasık bağı olarak da adlandırabileceğimiz inguinal ligamentin altından geçerken bir baskı altında kalırsa, kalça yanında ve kasıktan bacakların iç tarafına doğru ara sıra yayılan bir tür yanma, aşırı duyarlılık ve kimi zaman da uyuşukluk hissi oluşabilir. Bacağını açarak arkaya attığında, uzun süre ayakta kaldığı ve yürüdüğünde hastanın ağrıları artabilir.
Bu rahatsızlık aşırı kilolu olanlarda, şeker hastalarında, hamilelerde pantolonun yada eteğin kemerinin fazla sıkı olduğu durumlarda ve sıkı korse kullanıldığında oraya çıkabilir. Kesin tanı sinir iletim testleri ile konur. Tedavide, antienflamatuar ilaçlar, kilo verme, yukarıda sözü edilen sebeplerden kaçınma önerilir ve zamanla çoğu hastada yakınmalar geçer. Geçmezse sinir çevresine kortikosteroid enjeksiyonu ile tedavi edilir.
Bu rahatsızlık aşırı kilolu olanlarda, şeker hastalarında, hamilelerde pantolonun yada eteğin kemerinin fazla sıkı olduğu durumlarda ve sıkı korse kullanıldığında oraya çıkabilir. Kesin tanı sinir iletim testleri ile konur. Tedavide, antienflamatuar ilaçlar, kilo verme, yukarıda sözü edilen sebeplerden kaçınma önerilir ve zamanla çoğu hastada yakınmalar geçer. Geçmezse sinir çevresine kortikosteroid enjeksiyonu ile tedavi edilir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar