bugün

bir sistem veya felsefi akım değil de bir durumu ifade eder kelime. ne zeka ne de entelektüel birikim açısından vasatın ötesinde özelliğe sahip olmayanların gündeme
egemen olup,yönlendiricisi konumunda bulunmaları.

vasatın,sıradan olanın taçlanması,bu trende itirazı olanın çoğunluğun gürültüsü karşısında sesinin duyulmaması. fena halde bugünler.
Yöneticilerin, kıdemlilik sisteminin getirdiği katı hiyerarşi yüzünden, ya da kendilerini koruyan özel kanun maddelerinden dolayı, kendilerinden beklenen verimliliğin sağlanamaması durumunda bile yönetimden uzaklaştırılamadıkları yönetim tarzıdır.
Şu anda içinde olduğumuz yönetim şeklidir.
Güreşçilerin banka yönetim kurulunda, diplomasiden anlamayan siyasetçi eskilerinin büyükelçi koltuğunda, yirmi küsur yaşındaki pudracıların belediyelerde kültür
ve sosyal işler müdürü olduğu, iki kelimeyi bir araya getiremeyen milletvekillerinin mecliste oturmuş yasalarımızı yaptığı yönetim şeklidir.

Kıdemcilik sisteminin getirdiği katı hiyerarşi yüzünden ya da kendilerini koruyan özel kanun maddelerinden dolayı, kendilerinden beklenen verimi sağlayamadıkları süre içinde dahi bu kişilerin yönetmeye devam ettikleri yönetim tarzıdır.
© copyright 2005 - 2026