Köylülüğe dayanan, devrimin merkezine ve öncülüğüne köylüyü koyan Markscı toplumcu-
luktur. Marksizmin Mao Tse Tung tarafından Çin koşullarına göre yorumudur. Marksist uygulamayı Leninizmin tam tersine, kent yerine köyden ve işçi sınıfı yerine köylülükten başlatmıştır. Çin 'de sanayinin oluşup gelişmemesi, emekçilerle egemenler arasındaki çelişkinin kentlerde değil, köylerde ve kırsal alanlarda olması nedeniyle bu pratik uygulamaya geçilmiştir.
mao zidong'un kuramı ve felsefesi.

marksizmin tarihsel ve diyalektik çözümleme yöntemini yeniden ele alan, körü körüne de inanmayı kabul etmeyen maoculuk, temel ilke olarak, kitlelerin mücadele ve yaratma gücünü benimser. öte yandan sanayiyle tarımın at başı gittiği bir iktisadi gelişmenin önemine parmak basarak, sovyet gelişme modelini dolaylı da olsa eleştirir.

barışcı bir yoldan sosyalizme geçilebileceği savını kabul etmeyen bu görüş, sovyet rusya ile bu konu yüzünden kopmalar yaşamıştır. onlara göre bu sav, karşı çıkılması gereken ''modern revizyonizm'' dönemini başlatıyordu. maoculu, çözümlemesini, üçüncü dünya'nın uyanışına ve emperyalizme karşı ulusal özgürlük mücadelelerine dayandırır. maoculuğa göre sscb, dünya egemenliği konusunda abd ile çekişmekten başka bir şey yapmadığı için, bu ulusal mücadelelerin devrimle sonuçlanmasına bir engel oluşturmaktadır.

ayrıca maoculuk, hakikatı doğrularda aramaktan yanadır. olgular, nesnel durumlar içindeki leyler ve olaylardır; hakikat bu şeylerin ve olayların iç bağlantısıdır, yani onları yöneten yasalardır.
ülkemizde kırdan kente doğru ve silahlı bir halk ayaklanmasıyla sosyalist bir devrim yapılabileceğini düşünenlerin içinde yeraldıkları akımdır. (bkz: tikko)
marksizm'in en geri formasyonudur. nedeni ise devrim için gördüğü temel motor güç değil, pragmatist ve indirgemeci olmasından ötürüdür. maoculuğa göre sınıflar savaşı sırasında devrimi yapacak temel sınıf, sürekli ve değişken bir politika içersinde olmak zorunda. buna taktik denilebilir fakat bunu yaparken ise faydacı davranışlara kapılması, siyah ve beyaz dışında temel olguları görememesi sıkıntılar yaratmaktadır. ona göre sınıflar arası ittifak bir trenin vagonlarına atlamak gibidir. hangisi daha hızlı gidiyorsa, o yolda temel sınıf bile geride bırakılabilir. bu ise maoculuğun diyalektik materyalizme bakış açısının gerçek yüzünü ifşa etmektedir.
(bkz: maoizm)
ismini duyduğum her yerde beni sinirden kahkahalara boğan serçe katilinin ideolojisi. bak katliamın insan boyutuna bile girmiyorum. herif ciddi ciddi serçe öldürmüş lan. dsjadhsakd.
En inatçı komünist türü evet mao nun katkılarını inkar edemeyiz ama özellikle Türkiye sol adına illegal işler yapanlar genelde maocudur. Ha bide herkesi reformist olarak görürler .değişmeyen tek şey degisimdir ( çok reformist im
aslında mallıktır. açılımı budur.
Solun uç noktası.