bugün

elbette üstteki entryim de şaka amaçlıdır *

manav türkü diye biliyorum kendimi ve düğünlerimizin çingene düğünlerine benzediğini, şalvar falan giyildiğini ilk kez öğreniyorum * allah allah yav. demek öyle. diyelim ki benziyor, bunda bir beis yok. çingenelik bir aşağılanma aracı mıdır ?


türklük meselesine gelince ben bunu zerre dert etmem. artık dna analizleriyle kökeninizin ne kadarı türk ortaya çıkıyor. eminim türklüğüyle,kürtlüğüyle veya başka bir ırktan olmakla övünen bir sürü insanın suratı milka ineği moruna dönecek o teste girerse *

saf kansın öyle mi ? :D
mensubu olduğum türk kavmidir. gözler hafif japondur.
mensubu olduğum Türk kavmi.

Karakeçili aşireti'ne bağlı, Osmanlı hanedanlığına sayısız vezir ve vezir kellesi vermiştir.
yerleşik yörük.
anadoluya ilk olarak yerleşen türkleri simgelemek için kullanılan bir sıfattır özellikle osmanlı zamanında balkanlardan ve ya başka yörelerden gelen muhacir,göçmen halklar ile ayrımı hareketli düzene karşı yerlerini değiştirmemeleri ve türkçeden başka dil kullanmamaları şeklindedir kendilerini kendi ifadeleri ile yedi kez düşünmeden adım atmayan bir topluluk olarak tanıtmışlardır günümüzde ağırlıklı olarak batı anadolu topraklarında ikamet etmektedirler.
manav türklerine sormam gereken o kadar şey var ki...

mesela limonun kilosu ne kadar ya?
. . . yanlış anlamlar yüklenen bir kelime. Kökeni kıpçak ağzında öteki, öbürü, diğeri gibi bir manası olan mınav kelimesinden gelmiştir. Anadoluya ilk giren yörük olarak adlandırılan türkmenler bölgenin yerleşik halklarına bizden olmayanlar, ötekiler anlamında mınavlar demişlerdir.bu kelime tatarcada hala kullanılır. Mınavlar kene kelgenler. Bunlar gene gelmiş. Burada bunlar derken bizden olmayan ev halkından olmayan anlamındadır. Daha sonra bu kelime etimolojik anlam kazanmıştır.
. . Anadolu'nun ilk manavları rumlar, ermeniler, araplar, gürcüler kıyı bölgelerinde latinlerdir. Daha sonra anadolu balkan'lardan girit ve ege adalarından göçler alınca kelime anlamına daha çok oturmuş ve manav muhacir ikilisi oluşmuştur. Manavın olduğu bölgede mutlaka muhacirler yada ikinci bir yerleşim mevcuttur. O bölgedeki manavların yaşam tarzı ve adetleri kökenleri hakkındaki önemli izlerdir.
Şu espriyi yaptirdiniz ya.

görsel
Mensubu oldugum topluluk.

Rum kökenli diyenler de var manavlar içün. Bu konuda da bilgili yazarlar entry girebilir.
Antalyanın manavgat ilçesinde yaşama ihtimalleri yüksektir. Zira bizim orda insanlar iki çeşittır, manavlar ve yörükler. Ama yukarıda bahsedilen bu mudur bilmem.
arkadaşlar lütfen kaynak verelim. kaynaksız konuşunca hırvatlarla kürtlerin atası ortak bile olabiliyor *

daha geçenlerde gördüm sosyal medyada. hırvatlarla kürtler aynı atadan geliyormuş diye bir iddiayı. iyi hoş ama kaynak ?

aynı şekilde anadoluda yaşayan ve türk diye bilinen x topluluk rummuş, çingene özellikleri taşıyormuş vs. peki kaynak ? hangi bilimsel araştırma sonucunda bu bilgiye ulaşılmış ? bu da yetmez. türkologlar arasında genel otorite, bu araştırmanın doğruluğuna kanaat getirmiş mi ?
bizim köyde de manavgil lakaplı aile var belki bu yüzden öyle diyorlardır.
1-yanlış. bizzatihi bizim köye has zeybek oyunu vardır. hatta roman havası çok nadir oynanır. genellikle zeybek oynanır. sen muhtemelen trakya ile karıştırıyorsun manavları.

2- manavlar şalvar giymez. kadınların giydiği o kıyafetin adı şalvar değildir. ki sadece manav köylerine ait değil o kıyafet. anadolunun ( yörükler de dahil olmak üzere) hemen hemen tüm köylerinde giyilir. muhacir köylerinde de giyilir. doğuda giyilen şalvar daha farklıdır.

3- türklerin konar göçlerliği asırlar önce bitti. yerleşik hayata geçeli kaç asır oldu. orta asya tipi bir konar göçerlik kalmadı asırlardır. manavlar ilk yerleşik hayata geçen yörükler olarak geçer tarih kitaplarında. manavların rum kökenli olduğuyla ilgili bir takım iddialar var ancak pek itibar görmüyor. ekseri olarak yerleşik hayata geçen yörükler olarak bilinmektedir.

edit: roman havası oynanmasıyla manavların türk olmadıkları arasında mantıksal bir ilişki bulunmuyor aslında. bu konu dışı.
Hepimiz Türk üz işte bölmenin ne lüzmu var.
''manap'' sözcüğünden evrilmiştir. kırgızcada böyle korunur hala. türkiye'nin batı bölgelerinde, özellikle de marmara, ege dolaylarında yerleşim gösterirler.