bugün

--spoiler--
amin demekten başka cümle kuramayan beyinlerin devleti yönetmesini engelliyor.
--spoiler--

not: başlığı açan ezik arazi olmuş.
--spoiler--
ilk melis’te bir gün laiklik söz konusu oluyordu. gazi mustafa kemal paşa o gün meclis’e başkanlık ediyordu. meclis’in tanınmış din alimlerinden bir vatandaş kürsüye geldi. kızgın bir tavırla:
- arkadaşlar, bir laikliktir gidiyor. affedersiniz, ben bu laikliğin manasını anlamıyorum.
diye söze başlarken riyaset makamında bulunan mustafa kemal paşa dayanamamış, oturduğu yerden elini kürsüye şiddetle vurarak:
- adam olmak demektir hocam, adam olmak! demiştir.
--spoiler--
--spoiler--
dini, din duygularını ve inananları hangi dine mensup olduğunu sorgulamadan tarafsızca korumaya yarıyor.
--spoiler--
türkiye'de hiç bir şeye yaramamaktadır.

çünkü türkiye laik olamamıştır. laik devlet dinsel konularda kararlar almaz, dinsel kurumların işleyişine eğitimine karışmaz. oysa bizde imamlar devlet memurudur, devletin ilahiyat fakülteleri vardır, cemaatler devletçe kontrol edilmek istenir, okullarda islam dini derlseri vardır, bağımsız din eğitimi yasaktır. devletib dine bu kadar burnunu soktuğu ülke laik olablir mi?

üstelik devletin milli marşı bir islami cihat marşıdır. medeniyete küfreden sözlere sahip bir marşı olan ülke laik olabilir mi?

türkiye laik değildir. chp'li hanım teyzelerin hançerelerini yırtarcasına türkiye laiktir laik kalacak sloganları bir palavradır. hiç laik olmamıştır türkiye. türkiye'de devletin dini sünni islam'dır. gayrımüslimler, aleviler, caferiler, ateistler yoktur devlete göre. devletin şeyhülislamı vardır ve fetva verir.

şu görüntüye bakınca kağıt üstünde yazan laikliğin hiçbir şeye yaramadığını söylemek güç olmaz.
devletin adil olmasını laikliğe hasretmek ulusdevlet paranoyasıdır, yahu bu laikliği bilmezden evvel biz ne çok cahil, gaddar, zalimmişiz. meğer bizi laiklik adam etmiş. laiklik, kendi dinini yaratan ulusdevletin dogmasıdır.
laikliğin ne demek olduğunu idrak edemeyen beyinler için pek bi işe yaramadığı kesin.
necmettin erbakanın "bize oy verin cennette köşkünüz olsun" gibi örnekleri ortadan kaldırıyor. lakin bunu yiyen çoktu.
(bkz: beyin bedava)
chp nin baraj altında kalmamasınadır muhakkak.
türkiyede laiklik uygulama esasları açısından hem fransa dan hemde anglo-sakson hukuk sistemlerinden farklıdır. türkiye de laiklik devlet ve din işlerinin ayrılması olarak değil ( sezarın hakkı sezara, isanın hakkı isaya) daha çok din işlerinin devlet kontrolünde olması üzerine kuruludur.
(bkz: doğum kontrolü)
türkiye cumhuriyeti’nde alevîlere zorla sünnî islâm öğretilirken sünnîlerin başörtüsü devlet dairelerinde yasaktı yavas yavas bu değişiyor. türk ordusu’nun istihbaratı camileri ve namaz kılanları fişliyordu artık orduya cematten adamlar doldu namaz kılmayanı fişliyor veya dışlıyor. hristiyan ermenilerin ne kiliseleri, ne yetimhaneleri ne de cemaat lideri seçimleri özgürce yapılamıyor. rumların ruhban okulları özgür değil, ayrıca lisede din dersinde hocalar taksimde misyoner bildiri dağıtarak çalışıyor diyor. Halbuki fetoşçular elin afrikalı zencisine çinlisine türkçe öğretiyor. yahudiler diğer gayrı müslimler gibi askerde ayrımcılığa uğruyor. ateistlerin kitapları, internet siteleri yasaklanabiliyor, kapatılabiliyor. gayrı müslimlerin alın teriyle biriktirdikleri vakıf malları 1970lerde gasp edildi, hâlâ geri verilmiyor. amk devlet kominist mi ki onların malını geri versin devlet babayı eleştirme köpek?

sahi laiklik neye yarıyor?dincilerin halkı korkutarak onların üstünde egemenlik kurmasını sağlıyor, sinyanurden ölenlere Allah kaderini böyle yazmış diyince milletin he doğruymuş agam demesini sağlıyor. bas örtüsü takana üstünlük takmayana orospu denmesine sebep oluyor. Allahın izniyle bu çayı içersek bişey olmaz dedirtiyor
--spoiler--
dini hukuk değil insan hukukunun geçerli olmasını sağlıyor. hırsızların eli kesileceğine cezalarını çekmeleri için hapse yollanmasını, tecavüze uğrayanın recm edilmesi yerine hakkını aramasını sağlıyor. tabii, bizdeki cezaların caydırıcı olmaması ayrı konu.
--spoiler--
laiklik neye yarıyor sorusunu laik olmayan devletler şuan ne durumda diye değiştirirsek ve akabinde libya mısır yemen suriye vs vs ülkelere bakarsak anlaması daha kolay olur sanırım.
kişilerin din ve inançlarını özgür yaşamalarına yarıyor. devlet yaptırımı, zorunluluğu olmadan. dinin devlet işlerine, devletinde din işlerine karışmamasını öngörüyor. fakat kamu kuruluşlarında başörtü yasaktır demiyor. üzülerek söylüyorum bazı provakatörler (tatlı su kemalistleri) bu şekilde yorumlamaktadırlar. çekin ellerinizi başörtüsünden. bırakın halk inançlarını rahatça yaşasınlar.