bugün

Eminim bu bilgi bir sır gibi nesillerdir saklandı ama artık söylemenin vakti geldi

Kloroplast bitkiye yeşil rengini verir.
sadece bitki hücrelerinde bulunan fotosentezin gerçekleştiği organel, klorofil pigmentleri bulundurur.
biyolojide en sevdiğim iki kelimeden biridir. diğeri ise endoplazmik redikulum.
Yeşil renkli plastitlerdir. Fotosentez olayı burada gerçekleşir. Yapraklarda, otsu gövdelerde, olgunlaşmamış sebze ve meyvelerde bol miktarda bulunur. Odunsu gövde ve köklerde bulunmaz. Bazı iç ve çevresel faktörlerin etkisiyle kromoplasta dönüşebilir. Örnek olarak sonbaharda yeşil yaprakların sararması, ham iken yeşil olan domatesin olgunlaşırken kızarması verilebilir.
Kloroplast bitkilerde yapraklarda,genç gövdelerde ve fotosentetik dokularda bulunan bir organeldir. Bu stoplazmik organelde fotosentez olayı gerçekleşir. Kloroplastın çevresi çift katmanlı zarla çevrilidir. iç katman fotosentez pigmentleri enzimleriyle klorofil içeren yassı keseciklere dönüşmüştür. DNA içeren kloroplastlar, bağımsız işlev gören ve kendi kendine çoğalan bir yapıdır. Işık ışınlarından faydalanarak ATP’nin fosfat bağlarındaki enerjiyi, hücrede kullanılabilecek enerjiye çevirir. ATP’yi kullanarak karbonun hücre için gerekli organik maddelere dönüştürülmesini sağlar.
karadutlu şarap sever. benim gibi.
klorofil pigmentlerini barındıran organel. yardım ve yataklıktan aranmaktadır.
bundan çok entelektüel bir küfür türetilebilir. şöyle ki; (bkz: kloroplastını ziktiimin çocuuu) devamını da getirirsek (bkz: golgine koyim ulan senin) **
Sadece bitki hücrelerinde bulunan bu organel, fotosentezin gerçekleştiği yerdir.
güncel Önemli Başlıklar