bugün

21.yy jenerasyonun hastalığı olan, 22.yy da başımıza iş açacak cahil bir nesilin yetiştiği ilk zamanların başlangıcı.
eğitimli insan sayısının arttığı, kitap okumanın değerini bilen jenerasyonların artık çocuk sahibi olduğu ülkemizde, ailelerin popüler kültürün önüne geçemediğini kanıtlayan nesil.
kitap okumayı sevmeyen birisi olsam muhtemelen dindar bir müslüman olamayacaktım asla, müslümanlığı itlik ya da çakallığa dayalı arada cuma namazı kılmak sanacaktım. dinleri hiç zihnen anlayamayacaktım. dünya, yaşam ve evren hakkında bu kadar şey bilemeyecektim. nereden geldiğimi, kim olduğumu... kitap okumayan nesil kendi hayatımın kitapla değişimini düşünürsem kesinlikle koca bir 00000000000000000000000000000000000000000000...
Dünyadan asla kaçamayacak nesil, bana göre uyuşturucu gibi şeylere daha yaktındır bunlar. kitaplara sığınamadıkları için başka kaçış kapıları ararlar kendilerine.
Okumayan okumasinda, her seyi biliyormus gibi surekli konusmasalar bana yetecek.

Kimse kitap okumaz ama, herkes tarih profosoru, ekonomist vs vs.
bilinçsiz yetişecektir. kitap okumak konuşmaya bile etki eder. şimdiki nesil cümle kuramayacak be.
Popüler kültürün ve teknolojinin etkisi yüzünden sürekli uyarana maruz kalan çocuklar kitap başına geldiğinde dışarıdan değil ama kendilerinin uyarı oluşturma ve hayal güçlerini zorlama durumunda kaldığı anda canları sıkılacaktır. Bu noktada çocuğunun susması için eline tablet bilgisayar veren tüm ebeveynlere selamlar.
kötü kız vb epsilon tarzı yerlerden çıkan kitapları okuyacaklarsa okumasınlar zaten. Neye yarar.
hatta herkes kitap okuyacak diye bir kaide yok.
Benim gogol'da keşfettiğimi bir başkası çimenlerin üzerinden gezinen karıncayı izlerken keşfedebilir.
Benim andre gide de fark ettiğim detayı bir başkası instagramda elinde maden suyu ile gece kulübünde poz veren bıyıklı hayrettin in postunda fark edebilir.

kitap öyle sayfaları olan bişey değil gençler. bakın yaşamanıza.